Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASA...KASA... KASA..

GDYBYŚMY MIELI KASE NA ŚLUB, JUZ DAWNO BYSMY SIE POBRALI...

Polecane posty

hej moze ktos z WAs jest w takiej samej sytuacji... jestesmy ze soba 4 lata, mieszkamy ze soba 2 lata. oboje pracujemy, zarabiamy tyle ,ze wystarcza nam na codzienne zycie, nie mozemy jednak pozwolic sobie jakies extra rzeczy ,typu wakacje za granica , czy iine gadzety. chcielibysmy sie pobrac ale nie stac nas na slub... nie potrafilibysmy z naszcyh wyplat olozyc naswet troche kasy chocby na obraczki:( kazde z nas nie moze liczyc na pomoc rodziny... Juz sama nie wiem, czy smaic sie z tego czy płakać? paranoja jakas ...

Gość matrasmi
No bez przesady, obrączki nie są takie drogie. Suknię można wypożyczyć. No ale tak to jest, jak ludzie chcą ślubu za kilkadziesiąt tysięcy.

w czasie spowiedzi zaglądam księdzu pod sutannę po czym dokonuję na nim zuchwałej kradzieży kieszonkowej

Gość hue hue hue hue heu heu hue
trzeba było się uczyć

moze dla was wyskoczenie z 1000\ł -tylko- na obraczki , to nie jest problem... a co do nauki- jestem magistrem , nauczycielem , nie zarabiam kokosow, narzeczony tez nie jest nieukiem, nie mieszkamy w Warszawce ,zeby zarabaic po 2 tys na reke...

jeżeli rodzina wam nie może pomóc, weźcie ślub i tylko zaproście najbliższą rodzinę na obiad, skoro nie pomogą i wiedzą że kasy nie macie to nikt się nie obrazi, a w dzisiejszych czasach, wesela zastaw się a postaw jest nadzwyczaj głupie

mysle ze slub az tyle by nie kosztowal, zeby nie bylo was stac na niego.

wlasnie anjsmieszniejsze jest to,ze zeby kupic obraczki to musielibysmy wziac pozyczke, juz nie mowiac o ubraniu, jakims przyjeciu... z naszych wyplat nie jestesmy w stanie od razu pojsc do jubilera i kupic obraczek:(

skoro wy nie potraficie odłożyć 1000 zł, na obrączki to co by było jakbyś wpadła? z czego byś dziecko utrzymała? szukać nowej pracy a nie czepiać się jednej mało płatnej,

Gość KAKA dada lidl78
nie mozecie skromnego slubu wziasc? Wy i njajblizsza rodzina? potem uroczysty obiad w domu, tort i posiedzenie przy wodeczce do polnocy...? przy tym co pisze zamknelibyscie sie w 5 tys spokojnie, a slub bylby ladny skromny.. rozbic ci te 5 tysi na co by poszlo?

Gość tytyt
To cywilny weźcie, a obrączki można kupić nawet srebrne.

Gość KAKA dada lidl78
srebrne obraczki? no prosze cie, co to za badziew..

Gość KAKA dada lidl78
coralic co za 5 tysi nie mieli by skromnego slubu uwazasz?

gdybym wpadła? a dlaczego miałąbym wpaśc? gratuluje wiedzy o antykoncepcji ! a co do 5 tys, to jak an razie dla nas duza suma, to co mamy, dom, wyposazenie domu, to sami na to zapracowalismy, urzadzalismy sie od poczatku, dom tylko dostalismy od rodzcow( mamy oddzielna czesc) , dodatkowo w tamtym roku nas zalało, musielismy remontowac :( kupa kasy na to poszla, do tej pory splacamy dlug, ktory zaciagnelismy na remont. wkurzaja mnie wypowiedzi osob, ktore chyba nie znaja zycia, bo wyszli z domu, z wyprawka od rodzicow. ja wyszlam w domu tylko z moimi ciuchami , bez zadnych innych rzeczy ,nawet poscieli nie wzielam.

ruda- a twoim zdaniem zdolnosc do malzenstwa wyraza sie w zasobnosci porfela? gratuluje Twojej dojrzałośći!

Gość KAKA dada lidl78
nie badz taka skromna autorko, a dom to co? inni udupiaja sie na kredyty po 40 lat zeby doope mniec na swoim a Ty dostalas za darmo wiec nie ejst tak zle :)

wszyscy znajomi , ktorzy sie chajtali , gdyby mieli sami wykladac na slub, to do tej pory by sie nie chajtneli, wszyscy dostali pomoc od rodziny, nikt nie placil za slub tylko ze swojej kieszeni.

Gość 0928229
A co, nie uprawiacie w ogóle seksu, że niemożliwa jest wpadka?

przeciez pisze ze za 5 tysi party jak ta lala... i chyba by mi jeszcze zostalo!!! -obraczki... srebrne dlaczego nie?? to ma byc wyraz milosci a nie bogactwa. - tort... sama bym upiekla. nie wydala bym na skaldniki wiecej niz 50 zl - salatka warzywna - troche wedlin - wodka ze spirytusu - slodkie napoje.... jak sie chce to sie wszystko da!!

Gość KAKA dada lidl78
na remont wzieliscie pozyczke, wiec jak juz ja splacicie to zaciagnijcie druga na te 5 tysi co mowie. wiadomo ze chcialo by sie pol wsi zaprosic i ciotki zza buga ale teraz w modzie sa takie male kameralne sluby w restauracji.. tylko ze u was bedzie wersja kameraalna ale w domu.. po co za wynajme restauracji placicc, jak od sasiadów stół i stołki mozna pozyczyc i gary tez...

wiem,ze dom to bardzo duzo. ale wbrew pozorom ze to dom, to taki dom tez trzeba utrzymac, wegiel tez sporo kosztuje, a kolo domu zawsze znajdzie cos , w co trzeba wlozyc kase, to studnia bez dna ,a zapewniam Was, zę nie mamy willii, to zwykła chałupa , nawet bez tarasu;)

Gość KAKA dada lidl78
Coralic, no pewnie dobrze mówiesz, ale widac oni niestety jakimis sierotkami sa co zorganizowac nic nie umieja :(

co do wpadki.. to akurat jestem pewna bo nie moge miec dzieci:( a co do wystawnego wesela to jestem przeciwniczka wesel i ogolnie takich imprez;) najchetniej bym chciala: my 2 swiadkow cywilny i do domu:)

Gość KAKA dada lidl78
heheh o widzisz to moj pomysl ze Wy swiadowie i rodzice plus jeszcze kilka sedrcznych osób, do kosciola, po kosciele do domu a tam posiadówka do 12 i tyle. bedzie ładnie i TANIO

Gość KAKA dada lidl78
a Twoj parter wie ze nie mozesz miec dzieci? pomimo to chce wziasc slub?

kaka- sierotkami to sa ci ktorzy maja po 30 lat z z rodzicami mieszkaja,, ja w wieku 20 lat juz bylam samodzielna, chodzilam do szkoly i pracowalam na swoje utrzymanie, wiec nie pierdziel mi o sierotkach.

a ty myślisz że jak ja dostałam mieszkanie to nie muszę opłacić za węgiel? ty autorko to też jak coś powiesz to nie wiem czy się śmiać czy płakać? doskonale wiem co to jest antykoncepcja, i doskonale też wiem że 100% metodą antykoncepcji jest abstynencja, jak się pieprzysz nawet z twoją antykoncepcją to wiedź że zawsze istnieje ryzyko, ale skoro tego nie wiesz to chyba na prawdę nie dorosłaś do tego małżeństwa! co do tego że dostałaś mieszkanie i nie liczysz tego to to jest złe, bo ludzie zadłużają się na lata żeby taką chałupę kupić i każdy coś wkłada w swoje mieszkanie/dom, każdy inwestuje jak nie masz na to kasy to się po prostu wstrzymaj,

moj narzeczony jest ze mna bo mnie kocha , nie widzi we mnie tylko macicy .