Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie narzeczona:(

Jesteśmy ze sobą 5 lat a on nie wspomina nic o zaręczynach...

Polecane posty

Dla obojga z nas jest to pierwszy prawdziwy związek ja mam 25 on 28 lat. niby wszystko jest dobrze i nawet mi nie przeszkadzało to, że nie nosze pierścionka na palcu. 2 lata wstecz poruszyliśmy nawet temat o tym, że po moich studiach można by wziąć ślub. studia zakończone a temat małżeństwa od tych 2 lat nie powrócił, a co najgorsze o zaręczynach też chyba chwilowo nie mam co myśleć. rodzina dopytuje jakie mamy dalsze plany a ja nie wiem co odpowiedzieć. oboje mamy prace, stać nas spokojnie na wspólne wynajęcie mieszkania i ja osobiście jestem gotowa zalegalizować ten związek i wreszcie razem zamieszkać. niestety, każda moja sugestia okazuje się niezbyt czytelna dla ukochanego. kiedyś zapytałam go nawet " michu a my ten ślub weźmiemy?" a on na to " weźmiemy weźmiemy". rozumiem, że jemu jest tak dobrze mi w sumie też, ale miło by było usłyszeć z jego ust czy chciała bym być jego, żoną. Siostra doradza mi, żebym powiedziała wprost czego oczekuje i albo wóz albo przewóz bo inaczej przyjdzie dzień, że on stwierdzi, że to jednak nie to i zostanę sama. szczerze to zaczęłam się bać, że rzeczywiście kiedyś odejdzie. powinnam na niego zacząć naciskać czy raczej czekać?

Gość Maurycy Szogun
To dlatego, że Cię bardzo kocha, a zdaje sobie sprawę, że po ślubie z fajnej dziewczyny zmienisz się w okropnego babona ( i przytyjesz z 15 kilo ). A on chciałby być z Tobą taką jaka jesteś teraz. Poczekaj aż się odkocha i będzie z Tobą z przyzwyczajenia, wtedy będzie mu już wszystko jedno.

Spokojnie nie grozi mi przytycie:)

posadz go przy ciastku i kawie i zapytaj co dalej z wami. sugetia to niezbyt dobry pomysl. lepiej sie po prostu dogadac!!

Gość Maurycy Szogun
Spokojnie nie grozi mi przytycie - taa każda tak mówi. Zresztą przytycie to i tak małe miki przy zmianie charakteru:-(

Gość leśnachochliczka
a kiedy zaręczyny,a kiedy ślub bo jesteśmy już ielś razem.... Rozumiem ,że można tego chcieć i oczekiwać-ale skoro on nie prosi Cię o rękę to nie jest gotowy. A Ty może tak już czekasz na to bo ''co ludzie powiedzą'',już rodzinka się pyta,już doradza by mu powiedzieć czego chcesz-to jakieś sztuczne,jeśli mówi ,że bedzie to będzie, jakby nie chciał wogóle to by powiedział i wtedy są powody do zmartwienia(oczywiście dla tych,którym na ślub ie zależy)

wiem ale ja nie musze brać juz ślubu ale chciała bym móc z nim zamieszkać wiedzieć, ze ma wobec mnie jakieś dalsze plany, a on nic o nich nie wspomina. gdyby powiedział chociaż raz ,że kiedyś zostane jego żoną, ale takie łowa z jego ust nie padły.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
hmmm że niby ślubem chcesz go do siebie przywiązać? To nie tak powinno być.

Gość maxkolanko
to zamieszkaj z nim bez tego ślubi,po diabła Ci to potrzebne? Myślisz że to uwiąże go na lata?

Gość ancolek
niestety, rozumiem Cie doskonale.