Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PeTiTkApyta

Pyt. do facetów którzy znają się na promieniowaniu.

Polecane posty

Gość PeTiTkApyta

Mam pytanko i liczę na pomoc pewnie panów, bo kobiety się raczej nie interesują takimi rzeczami. Czy jeśli jestem w ciąży i korzystam z laptopa który stoi na stoliku a ja leżę na boku, to czy zakrycie brzucha poduszką spowoduje że mniej promieniowania dojdzie do mojego malucha w brzuszku? Czy to ma w ogóle jakiś związek?

Gość dżamper
w domu masz dużo więcej ciekawszych promieniowań niż pochodzące od monitora LED , - telefon komórkowy - być może masz myszkę bezprzewodową (radiową) - sieć WiFi też trochę sieje - jeżeli mieszkasz blisko nadajnika telefonii komórkowej - transformator powiedzmy 15 kV

Gość do tego dochodzi
promieniowanie od telewizora, kuchenki mikrofalowej, zelazka, czajnik elektryczny, lokowcka, prostownica, suszarka i KAZDE URZADZENIE ELEKTRYCZNE KTORE EMITUJE (a emituje kazde co sie rozumie samo przez sie) PROMINIOWANIE ELEKTROMAGNETYCZNE.

Gość PeTiTkApyta
Nie, myszkę mam na kablu, telefonu staram się właśnie nie używać, bo wiem że szkodzi teraz gdy jestem w ciąży. Co do nadajników gdzie są, to nie mam pojęcia :( Ale nie napisałeś, czy w ogóle taka poduszka położona na brzuchu, która wg. mnie ma chronić bardziej płód w ogóle coś daje? Czy to bez sensu. Czy choćby ogranicza w niewielkim procencie promieniowanie dolatujące do brzucha... ???

Gość PeTiTkApyta
No fakt, telewizor (nie LCD) mam w pokoju i ciągle jest włączony, ale znajduje się zawsze około 5 metrów ode mnie, a laptop jednak ciągle blisko, choć na stoliku, nie ma nogach czy brzuchu, no ale co z tą poduszką? Czy ona chroni coś?

Gość dżamper
skoro tak lubisz to nie ma sprawy ale tak naprawdę nic to nie daje, ponieważ tak naprawdę promieniowanie jest tylko powierzchniowe a aby powiedzmy się uchronić od promieniowania to należy się zamknąć w klatce Faradeya i założyć ołowiane majtki :)

Gość PeTiTkApyta
haha, nie no dzięki, wolę stringi ;) No oki, czyli poduszkę lepiej sobie podłożyć pod głowę, a nie dawać ją na brzuch :) Dzięki za odpowiedzi 👄