Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuturuuutuuu

dla właścicieli kotów

Polecane posty

Gość tuturuuutuuu

czym karmicie ile dziennie jak ich zdrowie? moja sąsiadka ostatnio mi truje, że może mi kupić jakąś tasm ekstra karme jak bedzie kupować swoim choćby piła do mojego sposobu żywienia kotów :/ wkurza mnie ten kult żywienia kotów karmą bardzo drogą, najlepszą itd czy my jemy tylko najdroższe i najlepsze rzeczy???

Gość aha i achhh
w dodatku jak zasmakuje takiej droższej karmy, to nie bedzie ci chciał żreć tańszej, wiem, bo przerabiałam to z moimi kotami :D

Gość noicoo
moje koty jedza to, na co mnie stac: whiskas albo kity z biedronki. Zyja imaja sie dobrze

Gość tuturuuutuuu
a czym je karmisz?? ja kupuje różnie, whiskasy, suchą purine, whiskas, saszetki dziennie jedzą 4-czyli po 2 na głowe wychodzi-albo jedna puszka 400g, czyli po 200g na głowe kupuje różnie saszetki whiskas, frieskies, kitekat-ale czasem też lepsze jakieś nie stać mnie by moim dwóm kotom kupować same hillsy hillsa maja suchego, do tego sucha purina, suchy whiskas dostają czasem kawałki mięska, szynki nie czuję abym je krzywdziła a jak poczytałam w necie na forach kocich właścicieli to myslałam, że zemdleje jedna saszetka tego co oni niby kupują to 4 zeta jak ja musze 4 saszetki dziennie, to 16 zeta, czyli 500zeta na miesiac wydac? jeszcze czego :/

ja mam dwa kotka i kotke swieza watrobka 3-4 razy w tygodniu kupuje za jakies 1,50 a dla dwoch starcza :) jak robie kuraka po japonsku to kawalatka kurzych cyckow im skapna z suchej royal canin ( dostaje sporo za darmo ) gratisow wiec nie bije mnie po kieszeni z mokrych animonda poza tym z suchych purina :) raz na tydzien zoltko z jajka kocurek przepada kicia nie przepada :D gotowana kaszka z mieskiem i marchewka raz na jakis czas parowka :) mleczko na potege pija :)

Gość aha i achhh
mój też dostaje kawałki miesa, odpady wedlin ze sklepu, albo watróbkę surową

Masz jakiegoś super rasowego delikatnego kota? Moje kotki uwielbiają mleko, ryby i zwykłą karmę dla kotów. Są zdrowe i mają śliczną sierść, nie chorują. Jak zaczniesz cackać się ze zwierzaczkiem jak jeszcze jest mały i będziesz dawać mu tylko najlepsze i delikatne rzeczy to przede wszystkim innych nie będzie chciał jeść i jego żołądek zrobi się zbyt delikatny na normalne jedzenie. Z psami jest tak samo. http://zdrowieurodamoda.blogspot.com

Gość tuturuuutuuu
gotujesz dla kota specjalnie?? moje to takie kocie "kundle" przygarnełam je od ludzi, którzy chcieli się "pozbyć"

Gość mama synka 2,5 - letniego
moje koty "na śniadanie" dostają zawsze saszetki z tzw. mokrym pokarmem (Whiskas, KiteKat, różne pasztety czy saszetki z Rossamana, Aldi, Schleckera - tam gdzie akurat jest promocja;) ) na kolację dostają suchy pokarm ROYAL a zawsze mają w misce suchy Whiskas poza tym: woda i mleko, bo kotka pije wodę, a kocur mleko;)

Gość tuturuuutuuu
abus pytanie z innej beczki bo tez mam gloga na blogspot.. jak robisz aby na "stronach" były całe posty? ja nie umiem tego zrobić..

aaaa i bardzo polubily ta karme z rossmana perfect fitt :D ale staram sie to rzadko kupowac :) ostatnio robilam kotleciki z cielecinki i kicia rabala az jej ogon odzkakiwal :D a kocurek patrzyl na mnie jakbym sfiksowala i co ja mu daje :D watrobke uwielbiaja oba ale tylko drobiowa arystokraty cholerne :D whiskasa kitiketa jak sie zapas skonczy i noc ciemna i glucha to sporadycznie raz na 2-3 miesiecy kupuje chociaz kicia lubi a kocurek raz zwymiotowal po tym :( wiec wiecej mu nie dam :(

No ba ja mam rasowe :D Dachowce europejskie :) Kocurek znajdka jak go znalazlam miescil sie w dloni nie mial oczka takie bylo zaropiale :(. Na cale szczescie udalo sie je uratowac no i nie miauczal :D. Otwieral pyszczek mowil miau i cisza :D. Ale tez sie dalo naprawic :) A kicia to ekhm no ok przyznam sie znalazlam ja w necie i tak mne jej mordka urzekla ze musialam ja miec jest trojkolorowa czarno-bialo-ruda :) A kocurek wyglada jak reklama whiskasa :)

Gość tuturuuutuuu
mój ten czarny to lubi wszystko muszę się kryć z jedzeniem przed nim uwielbia płatki z mlekiem, ciasto "babke", podkrada orzeszki, chipsy jak widzi jedzenie to dziczeje po prostu zachowuje się jakbym go nie karmiła :( a daję mu 2 saszetki dziennie, ma 3 różne suche, do tego szynka, miesko ehhh ten drugi na szczęscie tylko karma i mięsko

Gość noicoo
a wlasnie, moje persiaki tez lubia te karme z rossmana, wartobki juz nie luba, czasami zjedza trosze piersi kurczaka,jak robie kotlety.Dostaja jeszcze witaminy, maja sliczne futerka.

Fredzia uwielbia chleb z maslem Szeryf jak to widzi kicha prycha i lapa sie na mnie zamierza :D Szeryf opitala zoltko Fredzia patrzy i dziwi sie jak to swinstwo mozna jesc :D Oba uwielbiaja biszkopta jakiego piecze moja babcia ale do mleczka musi byc wdrobiony :D Za kurzaymi cyckami oba przepadaja :D

Gość fgsghshigs
Mam dwa koty, obecnie jedza Purine UTH (tansza wersja), od czasu do czasu puszka mokrej karmy, od lokalnego producenta wedlin (bez zadnych wypelniaczy zbozowych i sztucznych aromatow, przy tym kosztuje grosze). Moj weterynarz radzil, by nie przesadzac z surowym miesem i nie podawac bialka jaj, zwlaszcza kocurowi ktory jest wykastrowany. Wg. niego miesny posilek 2 x w tygodniu zupelnie wystarczy. Kotki dostaja tez paste rzeciw kulkom wlosowym z dodatkiem witamin lub witaminy w tabletkach. Mleko pija zaledwie kilka razy w miesiacu - zwykle, a nie to dla kotow. Problemow trawiennych brak. Zdrowie dopisuje.

Gość fgsghshigs
Zapomnialam jeszcze dopisac, ze karme dostaja 3 x dziennie, wazona, w dawkach zgodnych z zaleceniami producenta na opakowaniu. Tak wiec kocur dostaje nieco wiecej od kotki, gdyz ma wieksza mase ciala. Koty maja staly dostep do wody. Ostatni posilek podaje ok. 18.

Gość aha i achhh
a też tak mają, że jak zaczynacie robić mięso na obiad to przyłażą i patrzą na ręce i miauczą? Mój się tak dopomina, choćby był w drugim końcu domu to zawsze wyczai, że świeże mięso jest w obrocie :D

Gość fgsghshigs
Moje przychodza jak kroje cos na desce, wszystko im jedno, czy to warzywa czy mieso - zawsze licza na jakis kasek. I smiesznie to wyglada, gdy uciekaja z podkulonym ogonem po tym jak dam im do powachania np. cebule czy pomidora.

Mój kocur przychodzi zawsze bez względu na to co akurat robię do jedzenia. Kotka nie jest aż tak pazerna na jedzenie;) Przychodzi, gdy ją zawołam:D

Gość fgsghshigs
U mnie jest odwrotnie, kotka zjadlaby nawet stare buty gdyby byly aromatyzowane zapachem miesa ;) Kocur szalal w kuchni przez mniej wiecej rok po kastracji. Potem wysterylizowalam kotke i mam co chcialam. Juz od rana rozpaczliwie wyje kolo misek, nie daje mi spac, czesto probuje cos podwedzic i kiedy przychodza goscie, musze bardzo uwazac, aby nie wskoczyla na stol i np. nie zjadla ciasta :O

A to moje dwa kochane na pierwszej focie Fredzia a na drugiej szeryf :)

To u mnie właśnie kocur jest taki, że włazi na stół, sępi, gdy ktoś przyjdzie i ogólnie robi siarę z tym jedzeniem jakby nie jadł od miesiąca:D Rano tak mi dupę truje, że nawet wysikać się nie mogę (włazi za mną do kibla) tylko muszę nakładać żarcie;) Oba koty są wykastrowane.

Jak sie kroi mieso :D oba super express mieucza kwecza dopominaja sie :D. Jak sie otwiera lodowke to samo :D. Z najglebszego snu sie przebudza :D A jak tancza kwecza miaucza prosza skacza ocieraja sie o nogi kabaret po prostu :D

kaciaa-------> super kiciaki;)

dzieki :) fredzia wlasnie lezy kolo lapka a szeryf spi na parapecie :) zdjecia kiepskie bo z komorki :(

U mnie oba tez siersc piekna mieciutka blyszczaca ale jakie numery odwalaja zwlaszza przy gosciach :D. Zachowuja sie jakbym je glodzila zmory jedne :D tancza kolo lodowki wskakuja na parapet w kuchni na mnie :D

Mój kocur śpi tuż obok kompa na kaloryferze, kicia śpi na meblach w kuchni - boi się synka:D Gdy mały pójdzie spać wtedy koty zaczynają być "widoczne":D