Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhhgjyuiyuiyui

imie dla corki - Julka?

Polecane posty

tak to imię od wielu lat jest na 1 miejscu, w ubiegłym roku również.. osobiście również spotykam same Julki, więc nie nadałabym bo dla mnie zbyt oklepane przez co traci swój urok

Gość u mojej córki na urodzinach (2
latka ) było 4 Julki.3 Zuzie i 2 Maje a było 10 dzieci z moja wszystko przedział wiekowy 1-3 lata ja bym sobie odpuściła to imię tak jak i Zuzy i Maje piekne imiona ale to juz lekka przesada nie ma natomiast żadnej Natalki

Gość Mauupa
natalki to będą za jakies 2 lata, jak zaczna chodzic na imprezy urodzinowe do innych dwulatek :P

Gość A w czym my ci niby mamy pomoc
To imie jest stare jak swiat. Ciekawe ze 25-30 lat temu nie dawali tak dziewczynkom czesto na imie. Nie podobalo sie wtedy czy poprostu bylo niemodne?

Gość Filemon 1234
a nie można tak po prostu: KRYSTYNA ? :) mnie się takie podoba

Gość Mauupa
Nie wiem, czy to z Krystyną to na powaznie, ale dla mnie to jest calkiem fajne imię. Właściwie to troche zastanawiające jest, ze w jednym kraju jakies imię jest "passe", a w innym - całkiem normalne. Np. w Niemczech normalnie sie kobitkom nadaje imiona Christina, Christiane i nie jest to zadnym tematem żartów, a u nas od razu "eeeeeeee Krycha, Krystyna z gazowni, imie jak dla starej baby". Kiedys powiedziałam w towarzystwie, ze mi sie podoba imie Wanda, to sie mało nie posrali ze smiechu - bo im sie kojarzy z kasjerka z supermarketu. Mnie Wanda sie kojarzy z corką Kraka, a poza tym zwyczajnie fajnie brzmi jak dla mnie.

Gość Julia , Natalia , Wiktoria
to piękne imona , ale to prawda , że co druga dziewczynka tak ma na imię :O podobnie z Oliwią ( trochę mniej ładne moim zdaniem )

Gość Filemon 1234
Julek trochę jest, tak samo Julit szczególnie na wsiach. Wiktorii itp. taka dziwna moda. Ja bym szukał czegoś co nie jest obecnie oblatane. Osobiście mam rzadko występujęce imię i raczej plusy z tego powodu. Chociażby takie że nikt w rodzinie tak nie ma więc mniej nieporozumień.

Gość też w 1 chwili
w zyciu nie nazwałabym córki Julia-nawet gdyby mi się cholernie podobało. moim zdaniem dzisiaj-kiedy co 2 dziewczynka się tak nazywa i to imię już jest obrzydzone do granic mozliwości-nadanie tego imienia jest obciachem. nie chciałam nikogo urazić, ale tak myślę:O

Gość m7yggg5
moja koleżanka dała na imię olivia przez "V" żeby się wyróżniac

Gość bociek łobociek
do porzygania z Oliwiami, Zuzami, Julkami fuj słuchać się tego nie da. co za wiocha i brak orginalności!!!! to już innych imion nie ma??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość też w 1 chwili
bociek-wychodzi na to, ze nie ma:O ostatnio w tramwaju usłyszałam jak mama mówi do córki (gdzieś ze 3 latka)-Matylda! nie przepadam za tym imieniem, ale miód na uszy...wreszcie coś innego, aż miło:)