Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-doula

Rodzenie z Doula :)

Polecane posty

Gość mama-doula

Czy macie dziewczyny doświadczenia z rodzenia z Doula? Jaki jest wasz stosunek do tego rodzaju wsparcia? Czy rozważałybyście ewentualność obecności Douli przy Waszym porodzie? Zapraszam do dzielenia się przemyśleniami :)

Gość ale ty piszesz o stanach czy o
polsce??? bo w polsce to brak jeszcze takiej organizacji zeby prowadzic porody domowe

Gość dziewczyny tutaj mozna
Gdybym miala wybierac to ja wolalabym prywatna midwife niz doula. Ta pierwsza ma jednak lepsza wiedze medyczna, ta druga oferuje bardziej wsparcie psychologiczne. Zalezy co kto lubi no i na co go stac. Osobiscie bylam zadowolona z opieki mojej midwife w ramach NHS, zrobila mi wymaz przed porodem dzieki czemu wyszlo ze mam Strep.B, byla bardzo pomocna rowniez po porodzie, zawsze miala dla mnie czas, nawet po godzinach.

Gość mama-doula
o Polsce i nie chodzi tutaj tylko o porody domowe ale też szpitalne tyle że z Doula jako osoba towarzysząca. Oczywiście w Polsce jeszcze w powijakach ale coraz bardziej popularne. Doula to moze być tez bliska osoba: przyjaciółka, mama....chodzi o to że jest to osoba która już rodziła i wie jak pomóc rodzącej. Profesjonalna Doula ma skończone szkolenie i dodatkowe elementy wiedzy. Ciekawa jestem jak się na to zapatrujecie?