Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ropucha m.

co byscie kupili do jedzenia majac 5zl na dzien?

Polecane posty

Gość ropucha m.

cos pozywnego, ale nie w stylu chleb ze smalcem...

Gość daria85
najtansza pizze z tesco za 2.09 i pewnie jakiegos batona :)

Gość ropucha m.
kurczak? mieso? no chyba snicie...

Gość tytu566
coś zapewne z garmażerki typu pierogi, kopytka już nadajace sie do jedzenia tylko odgrzac, to klsztuje 3 zł z groszami

Gość kkkkk43
ja tak mam kupuje sobie ser bialy maslo i chlebek :)

Gość pani Bukietowa
ziemniaki,wątróbka,ogórek kiszony(na obiad)

Gość ropucha m.
ale na CALY DZIEN nie tylko na obiad!

Gość pani Bukietowa
ryż-2,50zł(4 saszetki) lub kilowy sypany+uprażone jabłka

Gość kartofle , marchewke
i jablka. Albo kefir i kasze gryczaną kurczaka, wloszczyzne ( rosłoł) i jablka Kartofle+kapuste ( moze byc kwaszona)+ kawalek kielbasy na ka[pusniak jajka + sos chraznowy ( jogurt lub smietana +chrzan) + kartofle. do tego buraki a;bo marchewkaz jablkiem a na rano mleko z platkami owsianymi- bardzo zapychają.

Makaron jest tani, do tego jakaś cebula, jajko, śmietana - masz zapiekankę. Muzeumianka> nie oburzaj się tak, zwłaszcza, że to muzeumianki zazwyczaj na socjalach siedzą :D

Gość pani Bukietowa
pyry są super-na obiad gotowane,na kolację frytki,na śniadanie placki:)

Gość na caly dzien 5 zl
bulka dluga (weka) 1.80zl + pasztet w plastikowym opakowaniu 1.5zl + najtanszy ryz + jogurt (co 2-3 dni, czterech torebek nie zjesz w 1 dzien, jogur po to zeby troche zalac ryz, sm ciezko zjesc)

Gość 2 skrzydełka
marchewke makaron jakis rosół by z tego wyszedł

Gość głodówka i tyle
makaron+sos z koncentratu makaron+ser biały kasza, ryż+warzywa na patelnię z ziemniaków i mąki zrobisz dużo kopytek mleko+mąka=naleśniki zupy są tanie, ja gotuję bez mięsa (pomidorowa, warzywna, żurek, grochowa...) tak czy owak to strasznie mało, jak nie miałam kiedyś pieniędzy to chodziłam na śniadanka i kolacje do Tesco, jako skrytożerca

Gość ropucha m.
jablka 3zl/kg marchew 2/kg ziemniaki 1,5kg - duzo by tego nie wyszlo...

Gość mnóstwo rzeczy dziewczyno
Załóż, że twoje jedzenie ma stanowić odpowiednik obiadu: schabowy-ziemniaki-surówka a więc tak schabowy - tj. mięso lub zamienniki, białko: - kurczak z rożna, taniej wychodzi surowe udko np. do ugotowania w wodzie - pasztet (lepszy jest taki na wagę) - parówki (odradzam, ale mieścisz się w cenie - ok 3 zł) - jajka (0,30-0,40 za jedno, jeśli zjesz np. 5 jaj - 2 zł to raczej nie zemdlejesz z braku białka) - ryba (makrela wędzona, śledź w różnych postaciach na wagę) - 2,50-3,00 - konserwy (raczej radzę rybne bo są w podobnej cenie, a smakują lepiej) Ziemniaki tj. tzw. zapychacz - oczywiście najtańszą wersją są ziemniaki, które trzeba dodatkowo obierać, gotować, myć naczynia, a więc zużywasz też więcej płynu do naczyń i wody, mimo to jest to najtańsze - ok. 1,60 za kg. -chleb biały (1,50-2,00) - ryż (poniżej 1,50) kasza gryczana, kasza jaglana Wszystko to jesz na ogół przynajmniej przez 2 dni (np. opakowanie ryżu) więc spokojnie licz połowę kwoty Surówka, warzywa: masz pełną paletę. 1 cebula np. (na kanapkę lub do ryżu) to 0,30 zł, marchew - 2 zł za kilogram. Kapusta kiszona na wagę - 1 zł do obiadu wystarczy, ogórki kiszone podobnie.

Gość ropucha m.
skrytozerca? jadlas w sklepie i nie placilas ?:)

Gość matarakta
a ty długo tak będziesz żyć? na dłuższą metę to grozi chyba chorobą:( współczuję ci

kup skladniki na kopytka plaki ziemniaczane risotto z warzywami ( ryz cebula pieczarki) kluski slaskie kawalatek jakiegos miwsa plus ziemniaki plus por serek topiony kostka ( choc ja nie uzywam ) cebula na cebulowa makaron plus cebula plus cokolwiek ryz plus warzywa jeden kurzy cecek na dwa dni starczy do tego pieczarki zjedz z ryzem frytkami na dwa dni powinno byc ok jakis pasztet pieczywo 2-3 plasterki wedliny

Gość ropucha m.
no tak, jest troche mozliwosci... ale czasem zasypiam i marze sobie ze jem rozne frykasy... :)

Gość pani Bukietowa
skrzydełka są tanie,wątróbka,mielone garmażeryjne(takie doprawione),jajka są pełnowartościowym jedzeniem,ser biały,mleko,.Do tego kasza(2.50 za kilo),ryż,manna,ogóry kiszone i gut.

serek wiejski lub bialy do trgo kawa;ek najtanszej kielbasy/parowki troszke miesa na mielone jajka nawet jak wydasz 10 zl na dzien to mozesz miec jedzonko na dwa dni :) makaron ksze ryze sa pozywne zapychaja jeja a czemu tak masz??? taki limit?

Gość ropucha m.
dzis kupilam sobie dzem i pieczywo z przeceny... no mam nadzieje, ze w przyszlym miesiacu bedzie lepiej, teraz musze sie troche przemeczyc...

Gość głodówka i tyle
tak, nie płaciłam:( to było stresujące, żenujące, to było straszne ale nie miałam wtedy wcale pieniędzy, taki miałam czas

Gość mnóstwo rzeczy dziewczyno
Dobrze ktoś tu zarzucił - jogurty. W biedronce mały jogurt owocowy kosztuje 0,65 zł w Tesco 0,45 - spokojnie wystarczy Ci na drugie śniadanie jak zjesz jeszcze np. z bułką. O słodyczach też nie zapomnij - na ogół myśli się, że to delikates, a nie potrzeba, ale naprawdę można się rozchorować z braku cukru, więc np. raz w tygodniu sobie zafunduj coś słodkiego: w cukierniach najlepszą ofertą są bajaderki (największe za najniższą cenę).

Gość ropucha m.
studiuje dziennie, a nie mam bogatych rodzicow ale musze sie uczyc, nawet kosztem maksymalnego zaciskania pasa...

kup watroki za jakies 1 zl 1, 50 do tego jdna cebula i jedno jablko do tego 1-2 ziemniaki lub ryz :) ja watrobki nie lubie ale zrobilam taka dla meza ktory tez watrobki nie lubi ale taka wcinal az mu siem uszy trzesly czerstwe pieczywo wykorzystaj jako grzanki kup 1.4 lub 1/2 kostki masla glowke czosnku bedzie ok :)