Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martucha020290

Plasterki EVRA parę pytań...

Polecane posty

Gość martucha020290

Hej dziewczyny... Od rana czytam wątki na temat tych plastrów i dalej nie doszukałam się odpowiedzi na moje pytania. Wcześniej nie stosowałam innych środków antykoncepcyjnych i nie wiem czy dobrze wyczytałam w ulotce, że pierwszy plaster przykleja się w pierwszym dniu okresu? Czyli wychodzi na to że kolejne krwawienie powinno wystąpić po 2 tygodniach od zakończenia ostatniego?? A jeśli nie wystąpi?? (mój gin odpowiedział mi na to pytanie tak: "No to bedziemy się wtedy martwić..." :/ ) A co gdy w tym 4 tygodniu bez plastra wystąpi krwawienie i przedłuży się do następnego tygodnia w którym trzeba już zacząć kolejne opakowanie? To nie ma znaczenia?? I jeszcze jedno takie pytanie... Gdy np w poniedziałek przyczepiam pierwszy plaster a w środe odpadnie mi to przyczepiam 2 tak? I kiedy zmienić go na kolejny w kolejny pon. czy w śr.??

Gość martucha020290
up up

Gość martucha020290
Odpisze ktoś??

Gość spinka89
Hej! Tak, pierwszy plaster przykleja się w pierwszym dniu miesiączki. Kolejne krwawienie występuje kilka dni po odklejeniu ostatniego plastra (u mnie po 4 dniach, ale wiadomo, że każda z nas jest inna i organizm inaczej reaguje na hormony). Jeśli miesiączka przedłuża się do dnia przyklejenia pierwszego plastra z kolejnego opakowania, nie ma to znaczenia plaster należy przykleić. A co do odklejenia sie plastrów to jeszcze mi się nie zdarzyło aby plaster sam się odkleił, także bez obaw.

Gość martucha020290
spinka89 dzieki za odpowiedź. A jeśli okres jednak by nie wystąpił w tym 4 tygodniu? (teraz mam co 2 miesiąc :/, nieregularny po urodzeniu dziecka.) Myślisz że z czasem by się unormowało??

Gość plastry to...
hormony ,jesli zaczniej je stosować to twój organizm zacznie troszke inaczej pracować ,jako tako prawdziwej miesięczkie nie będziesz miec tylko krwawienie z odstawienia więc krwawienie po 4 plastrze w tej tygodniowej przerwie napewno dostaniesz może to być w 4,5 a nawet 6 dniu przerwy a jeśli potrwa dłużej to i tak przyklejasz następny plaster

Gość martucha020290
Dzięki wielkie... Już teraz chyba wszystko wiem i mogę spokojnie zacząć stosować plastry... Dziewczyny wielkie dzieki za pomoc. :)