Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata_ bez_ mistrzaa

Nigdy chyba nie będę mieć chłopaka

Polecane posty

bo wydaje mi się, że nie ma takiego, który by mnie w pełni zaakceptował. Spotykam tylu fajnych mężczyzn, niejeden zrobił na mnie ogromne wrażenie, ale co z tego, skoro wydaje mi się, że jestem dla każdego za mało interesująca, zgrabna, inteligentna itp. Przez kilka lat chorowałam na depresję i strasznie się zaniedbałam, teraz niby staram się nadgonić stracony czas, ale i tak czuję, że nie mam czym mężczyźnie zaimponować, że jestem taka dziwna, nieśmiała, że zastanawiam się, czy jest sens próbować zwrócić na siebie uwagę kogokolwiek.

Jak myślicie, czy ktoś taki ma szansę na miłość?

Gość MisiaaaXxx
ile masz lat ? każdy ma szansę na miłość, pamiętaj o tym ;)

Stara już jestem, teraz 23 latka mi stuknęły.

Próbuję skupić się na studiach i pracy, sprawiam wrażenie, że mi nie zależy, a jednak w głębi duszy czuję się strasznie samotna. Nie mam nikogo, kto mógłby uczynić moje dni piękniejszymi...

Gość MisiaaaXxx
Nie jesteś stara.;) Jesteś młoda i masz prawo ułożyć sobie życie. Nie możesz nikogo znaleźć, ponieważ masz obniżone poczucie własnej wartości. Czujesz się gorsza od innych, a nie powinno tak być! Każdy człowiek zasługuje na szczęście. Uwierz w to, że nie jesteś gorsza od innych. Nie jesteś idealna, bo ideały nie istnieją. Zaakceptuj swoje wady i bądź sobą ;)

Daj sobie spokój Ofermo.

Gość MisiaaaXxx
To zrozumiałe, że czujesz się samotna. Jesteś młodą dziewczyną, szukasz miłości, kogoś kto będzie dla Ciebie oparciem. Dlaczego uważasz, że jesteś gorsza od innych? Co jest tego powodem? Może ktoś już kiedyś Cię skrzywdził i teraz boisz się wejść w nowy związek?

Tak, ale ja się ciągle porównuję z innymi. Mam wrażenie, że wychodzę zawsze na nudziarę i dziwaka, że odpycham od siebie ludzi. Ostatnio spodobał mi się taki jeden chłopak z roku, czasem zdarza nam się rozmawiać i chciałabym go bliżej poznać, ale jak sobie pomyślę, że miałabym się bardziej otworzyć, to wydaje mi sie, że rozczarowałby się mną.

Czuję się gorsza, bo na wielu rzeczach się nie znam. Niby mam swoje pasje, rzeczy, w których jestem dobra, ale nieco inne niż te, które interesują większość ludzi na studiach, więc też mogę uchodzić za nieciekawą, nudną.

Zaimponować mężczyźnie?!? To mężczyzna ma imponować Tobie, Ty masz go zauroczyć.

Nigdzie nie mogę się zaklimatyzować, ciągle jestem z boku. Cierpię na fobię społeczną i kontakty interpersonalne to dla mnie zmora. Jak mi się ktoś podoba, to kryję się z tym, bo jestem zbyt nieśmiała, żeby zawalczyć o tę drugą osobę.

Gość MisiaaaXxx
Porównywanie się z innymi jest zupełnie bez sensu, ponieważ wszyscy różnimy się od siebie. Każdy ma swoje wady, jak i zalety. Zrozumiałe, że porównując się z innymi zawsze wydaje Ci się, że jesteś gorsza od innych. Nie ma sensu się do kogoś na siłę upodabniać. Jesteś jaka jesteś i tak już pozostanie. Na pewno masz wiele zalet i jesteś wspaniałą dziewczyną. Musisz tylko odkryć swoje zalety i nie przejmować się tak bardzo wadami. Uwierz w to, że jesteś wyjątkowa i zasługujesz na szczęście. Skoro zdarza Ci się rozmawiać z tym chłopakiem, to na pewno nie jesteś nudziarą. Pomyśl, ten facet może myśleć podobnie jak Ty, może on też boi się że Cie rozczaruje? Uważaj, bo fajna znajomość może przejść Ci koło nosa! Otwórz się na nowe znajomości.

Ale w jaki sposób ?

Gość MisiaaaXxx
Bardzo dobrze, że masz swoje pasje i bardzo dobrze, że różnisz się od innych! Pomyśl, jak wyglądał by świat gdyby wszyscy mieli takie same zainteresowania? Wiadomo, że masz swoje potrzeby, patrzysz na świat z innej perspektywy niż inni i to jest zupełnie ok. Staraj się rozwijać swoje zainteresowania i nie wstydź się ich. Na pewno nie jesteś nudna, tylko bardzo nieśmiała.

Małgorzata_ bez_ mistrzaa Heh:P 23 lata i stara????:D:D:D A przestan:D Ja mam wlasnie 23,5 i jakos sie nie czuje staro:P koleżanka Małgorzata musi sie obudzic:P Przeciez przy zawalczeniu o faceta nie masz nic do stracenia... no chyba ze lubisz patrzec jak jakies panny flituja z twoja sympatia:P A nawet gdyby nic z tej walki nie wyszlo to przynajmniej bedziesz miala spokojne sumienie, ze zrobilas wszystko co moglas:P

Niby rozmawiam, ale zwykle te rozmowy dotyczą studiów, nic poza tym. Większość rozmów się nie klei. Jedynie w gronie przyjaciół stać mnie na coś więcej, potrafię mówić z humorem, na luzie, rozprawiać o tym, co mnie kręci. W innych miejscach się zacinam.

Gość almost clever
łoj tam, młoda laska jesteś :) bądź otwarta na innych i pamiętaj, że prawdziwa miłość jest za nic, a nie za coś :) faceci też mają wady, wiesz?

Gość MisiaaaXxx
Trudno jest Ci zaklimatyzować w nowym otoczeniu, ponieważ boisz się braku akceptacji ze strony innych. Obawiasz się, że gdy pokażesz swoje wnętrze, to jaka jesteś naprawdę, to spotkasz się z odrzuceniem. Nie możesz ciągle zamykać się w swojej skorupie. Musisz wyjść na przeciw światu i nowym znajomością. Chyba nie chcesz zmarnować najlepszych lat swojego życia? Masz szansę zostać kimś i osiągnąć w swoim życiu to czego pragniesz.

Gość Asieńka20202
NIe mozesz caly czas myslec co by bylo gdyby:) musisz w siebie uwierzyc i powtarzac sobie ze kto nie ryzykuje ten nie ma:) na pewno masz w sobie wiele interesujacych cech ktorych sama mozesz nie zauwazaca a inni to docenia:)

Gość MisiaaaXxx
Jakie są Twoje dobre cechy? Z czego jesteś dumna? Jeśli nie potrafisz odnaleźć w sobie dobrych cech, to poproś przyjaciół o pomoc. Gdy zobaczysz, że inni mają o Tobie dobre zdanie i uważają Cię za wartościowego człowieka, to może to choć trochę podniesie Twoją samoocenę? Co do tego chłopaka... Hmm... Łatwo mówić, żebyś o niego zawalczyła, ale to wcale nie jest takie łatwe, prawda? Masz problem z nawiązywaniem kontaktów, ale można to zmienić. Na to jednak potrzeba troszkę czasu...

autorko poczytaj kafeterie jacy to chłopacy sa be, same kłopoty i powiedz mi po co ci chłopak?

Pewnie, że to plus mieć taki własny świat, własne przemyślenia i fascynacje, ale czasem przydałby się w tym światku jakiś gość, taki, któremu mogłabym nieco opowiedzieć o sobie, o tym, co mi się podoba, a co nie. Większość czasu spędzam sama, sama też się włóczę po różnych miejscach świata kultury, a bywa, że i jeżdzę na wycieczki, ale ileż to można, prawda? Trochę nie wiem, jak mogłabym kogoś oczarować. Jestem cichą osobą, nie mówię zbyt dużo, nigdy nie cieszyłam się powodzeniem w towarzystwie. Każda przebojowa dziewczyna mnie przebije.

Gość MisiaaaXxx
Pomyśl... Jesteś fajną, inteligentną, młodą dziewczyną... Przed Tobą całe życie...:) Gdy zainteresuje się Tobą fajny chłopak, zamiast bać się tej znajomości i tego, że on Cię nie zaakceptuje, pomyśl sobie: Muszę być całkiem niezłą dziewczyną, skoro zainteresował się mną taki fajny chłopak.;p Gdybyś była taka ostatnia, brzydka i nieciekawa, to nikt by się Tobą nie zainteresował!

Gość Asieńka20202
Pamietaj o tym ze nie kazdy chlopak lubi dziewczyny ktore nie grzesza skromnoscia sa kolowymi parkietu i duszami towarzystwa. niektorzy wola wlasnie takie dziewczyny jak ty skromne ciche...

Gość Asieńka20202
chlopak nie jest problemem. wrecz przeciwnie

Gość MisiaaaXxx
Myślisz, że przebojowe dziewczyny mają większe powodzenie u facetów? I tu się mylisz, moja droga! Nieraz faceci wolą skromną i cichą dziewczynę, od takiej której jest wszędzie pełno. Potrzebujesz bliskości drugiego człowieka, dlatego daj komuś szansę. Nie obawiaj się, tego że ktoś Cię nie zaakceptuje. Nie myśl ciągle o tym, że nie jesteś idealna. Nie analizuj ciągle swoich wad, staraj się ukazywać zalety! Pomyśl, jak miło będzie dzielić z kimś życie.

Gość Ista
Musisz uwierzyć w siebie to jest najważniejsze. Chociaż jest cholernie trudne, sam mam ten problem i próbuje go przeskoczyć, no i nie bardzo mi się to udaję, co prawda mam tylko 20 lat, ale i tak czuję INNY, niepasujący do reszty, przez takie wyobcowanie, nie potrafię nawiązać kontaktu praktycznie z nikim. Zaczynam się powoli przyzwyczajać do samotności, ale czy jednak musi być tak zawsze? Nie! Trzeba się zmotywować. Inaczej nic z tego nie wyjdzie! Albo przynajmniej próbować...