Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata_ bez_ mistrzaa

Nigdy chyba nie będę mieć chłopaka

Polecane posty

Gość nikaaaaaaaaaaa
Autorko rozumiem cię doskonale. Sama mam ten sam problem. Jestem nieśmiała, mam zaniżone poczucie własnej wartości. Wydaje mi się, że jestem nudna i nieciekawa, że nie będzie ze mną o czym rozmawiać. Mam 21 lat i też jestem samotna. Z jednej strony chciałabym, żeby ktos mnie pokochał, a z drugiej strony ciągle zadaję sobie pytanie: za co ktoś mnie pokocha? Co komuś się we mnie może spodobać? Przecież jestem taka nudna i nieśmiała. I w ogóle nie wiem jak z tym walczyć :( Czy jest jakaś recepta na wzorst samooceny? Czy kiedyś przestanę o sobie myśleć w kategoriach: jestem dziwna, nudna i nie mam nic do powiedzenia, nikt mnie nie słucha, nikogo nie obchodzi co ja mówię. A podobno jestem całkiem ładna i atrakcyjna i moi znajomi dziwią się, że jestem sama. A mnie to wcale nie dziwi.

Przyjaciele wielokroć przypominają mi o moich dobrych cechach, no i dopóki jestem z nimi, to czuję się w miarę pewnie. Nikogo nie muszę udawać, mogę pozwolić sobie na maksymalną szczerość, bo wiem, że cenią moje zdanie na dany temat. Gorzej sprawa wygląda na uczelni. Od października mam nową grupę i w dalszym ciągu nie umiem się zintegrować z resztą. Brakuje mi zachęty z ich strony, ciągle jestem traktowana jak powietrze. Całe okienka spędzam sama, może od czasu do czasu z kimś tam pogadam, ale raczej uchodzę za milczącą i odbiegającą od reszty.

Gość jak dla mnie.....
Musisz się przemóc, szkoda życia na to żeby cie ciągle coś hamowało! Tym sposobem wszystko ci przejdzie koło nosa i zostanie żal. Ja w tym roku sie odważyłam, zaczełam wiecej wychodzić do ludzi, poznałam superprzystojnego chłopaka któremu sie spodobałam mimo że to nie była miłość to przywrócił mi wiarę w siebie!!! Odważ się, nikt ci nie bedzie mieć tego za złe, możesz tylko zyskac!!

No tak, oczywiście, że nie wszystkim muszą się podobać dusze towarzystwa, ale też momentami mam wrażenie, że takie spokojne osoby się pomija, myśląc, że nie mają nic ciekawego do powiedzenia, że są pozbawione własnego zdania.To krzywdząca opinia, ale z tego, co widzę, większość ludzi tak myśli. Szkoda, że nie zdają sobie sprawy z trudności, jakie sprawia takim nieśmiałkom każda próba nawiązania kontaktu. Nika - ja też jestem ponoć ładna, wiadomo, że nie jakaś miss, ale są gorsze przypadki. Mimo to mężczyźni się mnie boją.

Gość hahaha hiihihih
ja na ten przykład nie pojmuje w ogóle po co zauraczać i tak wiadome , ze predzej czy pozniej sie soba znudzicie i zacznie Cie olewac, po jaka cholere udawac i pindrzyc sie, nie da rady tak na dłuższą metę, wez cycki wyrzuc na wierzch i juz gotowe, tylko nei daj sie zaruchac za pierwszym razem, najpierw go do siebie przywiaz, a jak sie przywiaze to juz mu sie nie ebdzie chcialo odchodzic bo faceci to debile :)

Gość jak dla mnie.....
męzczyzni w polsce to leniwe dupy! teraz to ty musisz sie ruszyc i cos zrobic, serio, facet sie nie obrazi przeciez ani nic! serio oni sami z siebie rzadko startuja, chyba ze odwazny i dziewczyna sie serio baaardzo mu podoba. jak ty bedziesz myslec ze jestes fajna to inni w to uwierza. a moze napisz czym sie ogolnie interesujesz, skoro uwazasz to za "nudne"?

Ciężko mi z tym wszystkim. Po długich problemach z depresją dopiero teraz powoli wracam do normalności, nie zaprzestaję w pracy nad sobą i określam kolejne cele, rozwijam się, ale czasem mam wrażenie, że przespałam przez tę chorobę tyle lat, lat, które mogłabym wykorzystać efektywniej.

Gość hahaha hiihihih
jak własne zainteresowania moga byc nudne? to interesujesz sie czyms po to zeby ktoś Cie podziwiał? to powodzenia, to chyba ma Ciebie wciagac a nie innych

Gość jak dla mnie.....
A miałaś jakiegoś wczesniej w ogole? Musisz powiedziec nam cos wiecej o sobie, wtedy bedziemy w stanie ci pomoc...

Dla mnie akurat moje pasje są szalenie ciekawe, gdyby było inaczej, to bym się nimi nie zajmowała ( interesuję się literaturą, teatrem, historią średniowieczną, muzyką, trochę piszę, fotografuję i maluję), ale problem tkwi w tym, że znam mało ludzi, z którymi mogłabym o tych dziedzinach pogadać. U mnie na studiach większość osób lubi gadać o polityce, fantastyce, komiksach, a ja zupełnie się na tym nie znam. Nudzi mnie to, nie czuję tego.

Mam nikłe doświadczenie w tych sprawach. Na widok fajnego faceta peszę się, rumienię, nie wiem gdzie podziać wzrok. Czasami udaję, że go po prostu nie widzę i tyle. Ostatnio podoba mi się właśnie ten znajomy z roku. Z tego, co zauważyłam, i on trzyma się nieco z boku, może nie aż tak jak ja, ale powiedzmy, że nie gada jak najęty. Mimo tego cholernie mnie onieśmiela. Kilka dni przyjechałam po wyniki z egzaminu, on też tam był i to sam, ale odważyłam się tylko na cześć.

Gość jak dla mnie.....
chyba już najwyzsza pora się przemóc... na studiach to juz naprawde ostatni dzwonek!! poszukaj przez neta np na facebooku co lubia znajomi, zdziwisz sie bo czasem okazuje sie ze ktos nie wyglada a lubi to sami. co do faceta to musisz po prostu zagadac, nawet jak sie wyglupisz czy cos, po prostu bedzie wiedzial ze chcesz z nim gadac! a tak to pomysli ze masz muchy w nosie i masz go gdzieś.

Kobieto, weź się otrząśnij! To nie Ty masz walczyć o faceta, tylko facet o Ciebie. Nie daj się zwariować! Dla normalnego faceta kobieta, która się do niego wdzięczy i papla to czerwone światełko. Normalny facet chce swoją kobietę zdobywać a nie dostać na tacy bez bielizny. Tylko nie odpędzaj kijem jak się ktoś Tobą zainteresuje.

Gość tarot allegro!!-Sprawdzialność
MASZ PROBLEMY? DYLEMATY? ZAWĘDRUJ DO MNIE NA MOJE AUKCJE I SKORZYSTAJ Z MOICH KART I WIEDZY JEŚLI W NIĄ WĄTPISZ KOMENTARZE WYSTAWIONE PRZEZ MOICH KLIENTOW O MNIE CIE UTWIERDZĄ ZAPRASZAM SERDECZNIE SZYBKO TANIO PROFESJONALNIE PYTANIE SYMBOLICZNA 1 ZŁOTÓWKA http://allegro.pl/tarot-1-pyt-najtaniej-zaplata-po-1zl-i1466133264.html WRÓŻBA ROCZNA PROMOCJA http://allegro.pl/tarot-wrozba-roczna-profesjonalnie-wplata-po-i1454757393.html Poleć znajomym

Gość łaniaaaa:P
"czy jest sens próbować zwrócić na siebie uwagę kogokolwiek." uwierz mi Że nie ma sensu.

Gość Tak to wygląda
Wredman, bardzo mądrze piszesz. Tylko gdzie znaleźć tych wartościowych mężczyzn? :-( Życzę dużo szczęścia z Twoją Żoną-byłą pracownicą. :-)

Gość łaniaaaa:P
" To nie Ty masz walczyć o faceta, tylko facet o Ciebie.ę hahhahahhahahhahha nie ma takiej opcji.

Gość podrywacz_wspaniały
okej bejbe zacznijmy od początku skąd jesteś ?...

z pcimia dolnego, moją największą pasją są rozmowy samej z sobą więc spadaj buraku !

Gość mimichellee
Jestem w bardzo podobnej sytuacji, autorko... Mam 23 lata i również nigdy nie byłam w związku, nie wierzę, że może się to odmienić, zarazem męczy mnie ten stan i mam wrażenie, że z upływem czasu coraz gorzej czuję się z tą samotnością. Nie wierzę, że ktoś mógłby mnie zaakceptować, chcieć ze mną być... myślę, że uciekłby przy bliższym poznaniu, choć na to i tak nie mam co liczyć, bo zazwyczaj moje kontakty z płcią przeciwną ograniczają się do "cześć". Przez długi czas obarczałam za to wygląd, wydawało mi się, że tylko jako idealnie piękna modelka victoria's secret jestem godna zainteresowania, a oczywiście sporo mi do tego brakuje. Myślę, ze odpycham facetów właśnie tym epatowaniem kompleksami, niepewnością... nie lubię siebie. Jak widzę, że ktoś zwraca na mnie uwagę, rzuca jakieś komplementy, że jestem śliczna - od razu w myślach temu zaprzeczam, myślę, że się nabija, że za chwilę zmieni zdanie, bo przecież jestem paskudna. To trochę dziecinne, ale nie mogę nic na to poradzić, mam zakodowane w głowie, że jestem jakaś gorsza i nie zasługuję na to, co inne dziewczyny :o Także, w ciągu tygodnia czas w miarę wypełniam studiowaniem, weekendy przypominają wegetację, tak strasznie chciałabym się z tego wyłamać, ale nie umiem ...

Gość mimichellee
Co do zabiegania o względy faceta, sama bym się do tego nie posunęła, ale z moich obserwacji wynika, że to teraz kobiety wychodzą z inicjatywą, role się jakby odwróciły...

a też jestes dziewicą bo ja TAK i zaczyna mnie swędzieć cipa ! :(

zaraz wsadze sobie kaszanke w cipcie...