Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwemn

Moje dziecko za mało je?

Polecane posty

Gość qwemn

Syn ma 14 miesięcy. W ostatni weekend był u mojej mamy, więc ją poinstruowałam co i kiedy ma jeść. Ona na to, że głodzę dziecko i już sama nie wiem. Mały w ciągu doby je tak: ok. 6 210 mleka ok. 9/10 śniadanie (różne rzeczy: owsianka, mleko z płatkami, jajecznica, ryż na mleku, kanapki ze wszystkim) ok. 13 obiad ( gęsta zupa lub drugie) ok. 15 deser w postaci owoców z biszkoptem, kisiel, jogurt ok. 17 mleko 210 ok. 19 kaszka na mleku, lub owsianka, jajecznica, kanapka. W zależności, co jadł na śniadanie. W międzyczasie zjada dodatkowo jakiś owoc czy ciastko. Czy to za mało, jak na dzieciaka w jego wieku?

Gość wszystko dobrze robisz
.

Gość phi mój ma 20 miesięcy
i je połowę mniej - jeśli dziecko dobrze wygląda i ma prawidłowa wagę - to nie wiedzę problemu!

Gość ggggguuuuu
akurat wczoraj bylam u pielegniarki srodowiskowej na wazenie i mierzenie malej, wazy ponad 7 kg i jak na swoja wage je o wiele mniej niz powinna, karmie corke tylko mlekiem modyfikowanym, i co mam wciskac w nia wiecej jedzenia?? pielegniarka powiedziala ze skoro dobrze przybiera na wadze nie mam czym sie martwic,

to ty powinnaś wiedziec czy je dobrze czy za mało,z takich myśli rosna niejadki-powaznie,bo mamy "panikują" a dzieci to wyczuwają! mój je na śniadanie:różnie raz zje 120ml a raz 180ml kaszki,potem jak ja jem śniadanie to coś tam podziubie mi z talerza ;) około 11 deser owocowy np.banan z potartym jabłkiem... obiad 3ziemniaki i mały kotlecik np.z kurczaka lub rubka itp... o 17jogurt jakiś kolacja różnie,zje czasami kanapkę z masłem, szynką... jajka daję w ilości 3-4 na tydzień tak jak jest zalecane. I potem mleko przed snem w ilosci 260ml i moim zdaniem je dobrze,bo przybiera prawidłowo,rośnie... :)

Gość qwemn
Uspokoiłam się. Tak myślałam, że to moja mam grubo przesadza z wpychaniem jedzenia wszystkim, więc dlaczego miałoby to ominąć moje dziecko:)

aha mój ma 15 miesięcy ggggguuuuu a nie wiesz co to wprowadzanie nowych produktów ? skoro się udzielasz to zapewne twoja córka ma około 15 miesiecy-i taka waga ?

Gość Ja jestem Patrycja :)
To ile wg Twojej Mamy ono powinno jeść??? Przecież to jest jak najbardziej prawidłowe menu dziecka więc niczym się nie przejmuj :)

Gość qwemn
Nie to żebym panikowała. Założyłam ten temat bardziej, żeby się upewnić czy moje dziecko prawidłowo je, bo, nie ukrywam, zaczęłam się zastanawiać.

Gość tylko zeby czasami mamusia
nie zechciała cie zastąpić w karmieniu dziecka bo juz widze masakre :O moja matka jakbym jej pozwoliła to z dziećmi nie wychodziłaby z McDonalds :O Twierdzi ze zabieram im to co najlepsze !:O czujecie ... mieszkamy w małej pipidówie od niedawna mieszkamy w nowym domu i tu na szczęście nie ma takich przybytków no ale jak babcia z miasta wpada w odwiedziny to nawiezie tego badziewia ....:O

Gość ggggguuuuu
mija corka ma 8 tyg,.,. gdzie napisalam ze ma 15 miesiecy???????????

Gość ggggguuuuu
a udzielam sie bo to temat o jedzeniu...boshe jak zwkle musi sie znalezc ''zyczliwa'' osoba...

Gość qwemn
Moja mama mieszka 100 kilometrów ode mnie, więc nie ma szans nad przejęciem kontroli w sprawie żywienia mojego dziecka:)

Gość jak dobrze wychowasz
to samo nie będzie chciało jadać w fast foodach -mojego 10letniego syna do Macdonalda wołami nie zaciągniesz :D.... a jaki wykład ci jeszcze walnie :D

Gość bobasek78
saleminka ale z ciebie debilka:D