Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JDHJDBHFJDSHJDSHFJDS

JESTEJM W 8 MIESIĄCU I NIE CZUJE WOGOLE INSTYNKTU

Polecane posty

Gość JDHJDBHFJDSHJDSHFJDS

CZY PO PORODZIE SIE TO ZMIENI ?

Gość khkhkh
To po co decydowałaś się na ciążę?

Prawdopodobnie tak :) JA w ciąży też nie miałam czegoś takiego (mimo, że syn był planowany) żebym cały dzień przesiadywała i wzdychała do brzucha, nie mówiłam do niego ani nie śpiewałam mu. Kiedy było coś nie tak, owszem martwiłam się, ale nie mogłam powiedzieć że już kocham to maleństwo. To samo było odrazu po porodzie, widziałam małego człowieczka- mojego synka, ale nadal nie czułam nic poza obowiązkiem opieki. Kiedy wróciłam do domu, mały dawał nieźle popalić- nie spał wcale tylko cały czas płakał- wtedy wręcz momentami żałowałam, że go mam... A teraz? Szaleję za nim :D dałabym się posiekać za niego! Kiedy nie widzę go kilka godzin (a czasem tak jest bo studiuję) okropnie tęsknię...

Instynkt wybucha z chwila porodu za sprawa wzmozonego wydzielania przez przysadke mozgowa oksytocyny, a nastepnie prolaktyny w okresie pologu, ktorym towarzyszy jednoczesny spadek poziomu progesteronu. Czysta chemia. Wszystko przed toba. ;)

Gość ja tez tak mialam
nawet 1-2 tygodnie po porodzie tez bylo z tym cięzko. Po paru tygodniach bylo juz naprawde super, teraz po 4 miesicach jestem w synku zakochana po uszy. W czasie ciązy tratkowalam go jak jakiegos obcego :) Zoibaczysz co bedzie jak po raz pierwszy sie do Ciebie usmiechnie.