Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaa32

Padaczka a ciąża...

Polecane posty

Gość załamanaaa32
Nagle wszystie plany się zawaliły...

w domu jak w domu, podejrzewam ze jesli powtorza sie napady to wiekszosc ciąży spedzisz w szpitalu. i szczerze mowiac to by bylo najbezpieczniejsze dla Ciebie i dla dziecka.

Gość pan krab
ja też mam pourazową... od dosć dawna brałam tegretol, w ciay również... dziecko urodzilo się zdrowe i piękne... nie powiem miałam obawy co do tego straszne...1,5 roku po urodzneniu dziecka odstawiłam leki... sama... po prostu czułam z e mnie zamulają strasznie... musze sie wybrac do lekarki ale ciagle to odsuwam od siebie... dodam ze nie mam żadnych objawów tfu tfu ataku nie miałam chyba z 6 czy 7 lat... 7 dokładnie... nie pwoeim ze sie nie obawiam, bo wiem ze to cholerstwo moze wrocić w kazdej chwii, ale czuje się rewelacyjnie, wreszcie schudłam a wczesniej przez lata nie mogłam... wiem ze samodzielne odstawienie lekow było nieodpowiedzialne, ale po prostu musiałam..... wybieram się do lekarza oczywiście i na tomograf... eeg wyszło w normie...czasami miewam mroczki przed oczami, ale nie wiem czy to na 100% jakis małe napady, czy niskie ciśnienie (bo takie mam), czy coś jeszcze... wczesniej jako dziecko miałam napady zasze w nocy podczas snu i z całkowitą utrata swiadomosci.... zyczę autorce dużo siły, możliwe ze po ciazy ataki ustąpią, ciaza to jednak odmienny stan...

Gość pan krab
aha, ostatni atak mialam 4 lata przed ciażą , a w sumie od niego minęło 7 lat... ale strach jest...

Gość Ja tez choruje na epilepsję
mam 2 dzieci, od jakiegos czasu spokój z objawami padaczki. Jedno co mogę ci poradzić, to przestań się nad sobą użalać, powiedz zaufanej osobie o twoim stanie. Nie możesz tego ukrywać, bo ani to nie jest przestępstwo, ani twoja wina, że chorujesz, a tylko mozesz sobie zaszkodzić. Atak wywołały zapewne zmiany hormonalne, często się zdarzają ataki w ciąży lub w niektórych dniach cyklu. Absolutnie nie powinno się odstawiać leków w ciąży, bardziej szkodzi dziecku ich brak. Powodzenia Ci życzę i trzymam kciuki, zeby wszystko było ok.

Gość Załamanaaa32
Dzięki Wam wszystkim...wiem,że muszę się wziąść w garść bo użalanie i łzy nic nie pomogą.Boję się wyjść z domu,co to za życie...Wybiorę się chyba na krótkie wakacje bo oszaleję.Strach przed atakiem mnie dobija,jeszcze wiecej mam stresu...qr...mam dość.

Gość gość
Kochana...nie martw się za wczasu...po prostu odwiedź neurologa i to koniecznie. Uważam, że samodiagnozowanie, porównywanie się z innymi, szukanie pomocy tam gdzie jej nie znajdziesz nie ma najmniejszego sensu. Lepiej idź do neurologa ( ja mam swojego: http://neurologiaplock.pl/ ) i po prostu uspokój swoje obawy.

Gość gość
Myślę, że w tym stanie musisz mieć doskonala opieke! ciaza to nie przelewki. Zwlaszcza jesli w tym momencie ujawnia się taki problem. Pomysl o wizycie w www.neurologwroclaw.com/ mysle ze pani doktor Ci pomoze.

Gość gość
Moze troszke nie na temat ale ja mam problem z tym ze tez choruje na padaczke a za dwa tyg wychodze za maz. Robimy wesele dosc duze na 200 osob. To bardzo duzy stres. I tez sie obawiam ataku, a nikt nie wie o mojej chorobie. Skoro jestescie mezatkami to jak to bylo u was w ten dzien.