Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babeczka .....

Doradzcie

Polecane posty

Gość babeczka .....

Wczoraj poszłam po syna do szkoły.Okazało sie ,że na jednej z lekcji widzieli jak mężczyzna skakał z 8 piętra z bloków ,który prawdopodobnie sie zabił .Syn mi opowiadał jak facet machał nogami,a potem spadł .Ich pani mówiła ,że to jakieś cwiczenia ...Od wczoraj syn jest taki jakiś dziwny ,myslę ze powinni miec jakąs rozmowę z psychologiem albo coś .....Co Wy na to?

powinnaś chyba raczej sama z nim porozmawiac. Adekwatnie do jego wieku. Sama rozmowa na ten temat pomoże.

Gość ulka.kulka
pogadaj z synkiem, jak okaże się że ma problem z tym co widział np. boi się, albo ma koszmary, to idź do psychologa - to nie jest nic złego, mały nie będzie się wstydził mu powiedzieć co czuję, a np tobie może się wstydzić powiedzieć że się boi bo chcę żebyś myślała że on jest dorosły ;)

Gość babeczka .....
Rozmawiałam ,ale nie wiem czy dobrze ..bo mówiłam prawdę ,że niektórzy ludzie sie załamuja ,że nie wytrzymują tego życia itd.ale że może się uratował ...Dziecko ma 11 lat .Nie wiem czy dobrze zrobiłam mówiąc tak szczerze ,ale on doskonale wiedział że ten człowiek się zabił ,a jego koledzy pobiegli po lekcjach zobaczyć czy są jakies ślady ,ja mu tego zakazałam.

Gość babeczka .....
tzn .on jest troszkę przezażony i pyta sie dlaczego tak ludzie robią ,od czasu do czasu porusza temat tego co się stało i co widział ...i mówi ...biedny ...ten pan

to może zapytaj wprost, czy się czegoś obawia..., powiedz, ze go bardzo kochasz i widzisz, ze jest przygaszony. Jestes najbliższą mu osobą... Mądry chłopak. Juz wszystko rozumie.

Gość ulka.kulka
może być tak że to co nas szokuje dla dzieci już nie jest takie straszne, tv internet tam jest gorsza przemoc, dzieciaki nie boją się patrzeć jak ktoś umiera skoro w filmach co chwila ktoś ginie. A jak z nim rozmawiałaś to jak się zachowywał, bał się był przejęty, podekscytowany? wydaje mi sie ze szybko zapomni.

Biedne te Twoje dziecko, 11 lat, to już nie malec, ale nawet dorosłe osoby przecież reagują na coś takiego. Dobrze, że rozmawiałaś z synkiem.

sama bym byla w szkoku, gdybym takie cos zobaczyła. Nie dziwie mu się. TO przejdzie.

wnioskuje, że to stało się niedawno. Dajmu ochłonąć.

Gość ktosiajasia
powiedx synowi, ze jakby chciał o tym porozmawiać, to ty zawsze jesteś do jego dyspozycji. Po kilku dniach powinno mu minąć.

Gość babeczka .....
ja jak wczoraj mi opowiadały o tym dzieci to poprostu tez o tym cały czas mysłałam ,a może i to racja ,że dzieci jakoś to chyba łatwiej odbieraja ,raczej był taki troszke przerażony ,ale ogólnie to aż takich w nim zmian nie widze ...boje się poprostu o to czy na psychite takie rzeczy dziecia nie szkodzą?

Gość babeczka .....
Powiem Wam ,że dziś przyszedł ze szkoły ...ale jak narazie zero tematu odnośnie tego co się stało wczoraj? Pytałam tez o kolegów ,ale jak narazie wziął kompa i gra najważniejsza ...ech ....dzieci :)macie racje myslę ,że to mu jakos szybko przejdzie ...Tylko poprostu dziwiło mnie to ,że dzieci widziały i sie zaztanawiałam czy w szkole nie powinno byc na ten temat jakiegoś spotkanie ,ale może uwierzyły Pani że to były jakies tylko cwiczenia i lepiej tego tematu nie poruszac>Dziekuje wam za wyrazenie opini.