Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolkowa Mama

Nutramigen a kolki.

Polecane posty

Gość Kolkowa Mama

Witam :) Mam 1,5 miesięcznego synka. Od miesiąca męczą go okropne kolki :/ Do 11 dnia był na piersi, ale ze względu na moją terapię antybiotykową straciłam pokarm. Na początku był karmiony Bebiko, ale miał okropne zaparcia. Potem Gerber 1, ale po nim kolki się okropnie nasiliły. Kupiliśmy B.Comfort i dostał strasznej wysypki, później B.Pepti, wysypka zmniejszyła się, ale nie zniknęła do końca - do tego zaczął strasznie ulewać i robić śluzowe, strzeliste kupki. Dzisiaj dostaliśmy Nutramigen, czy którejś Mamie pomógł w tych dolegliwościach? Po ilu dniach miała efekt? Pozdrawiam :)

Gość agula8
strasznie dużo zmian mleka jak na takie małe dziecko. W zasadzie to organizm nie zdąrzył się przystować do żadnego z nich.Jeśli dziecko ma stwierdzona alergię to nutramigen jest dobrym wyborem, ale na efekty trzeba spokojnie poczekać conajmniej ze 2 tygodnie. A zielone kupki przy zmianie mleka to normalna sprawa. Dla lepszego efektu leczenia alergii podawaj jeszcze maleństwu Latopic-możesz dopytać w aptece- to preparat na alergię. Generalnie jeśli kolki sa spowodowane uczuleniem na mleko to probiotyk i zmiana mleka na takie które nie uczula powinno dać rezultat.

Moja corka ma skaze. u niej zmiana na nutramigen pomogla na problemy z brzuszkiem juz po 3 dniach. Sprobuj. Zielone kupy sa normalne przy nutramigenie rowniez.

Gość Kolkowa Mama
A takie rdzawe? Mam wrażenie, że jemu się pogorszyło, wczoraj do 22 krzyk!! Dostał Gerber i od razu się uspokoił..

Gość kataryna78
Nutramigen powinien pomóc, nie wolno tak żąglować mlekami. Trzeba poczekać na rezulataty po zmianie na nutra, warto włączyć jakiś probiotyk, latopic, lacidobaby, latopic szczególnie w alergii. Także czas i jeszcze raz czas, a wszystko się ustabilizuje.

Gość mamama27
nie możesz tak raz nutramigen, raz gerber itd - zdecyduj sie na jedno mleko - i je podawaj i tylko je ! nutramigen jest dobry - dawaj też probiotyk tak jak tu pisali - ja daje dicoflor 30 i linex baby na zmiane co opakowanie - no i moze na kolki dawaj co innego np. bobotic po 10 kropli do każdego mleka - mój po nutramigenie do tygodnia sie tak uspokoil ze nie to dziecko było -

Moj maly jak mial 4 miesiace zaczal jesc Nutramigen, pomoglo, i nie mieszaj innych. Sluzowate kupki i wysypki, oznaki poczatku alergi i nie przyswajania normalnego bialka. Nutramogen ma zhydrolizowane bialko, sorry za pisownie ,czasami mam problem z polskim.Jak mial 4 miesiace to bylismy juz na pediatrii w szpitalu, prawie umarl, a Nutramogen uratowal mu zycie. Znajdz dobrego lekarza i kontynuuj nie zmieniaj, choc to paskudztwo i nam nie smakuje , ale dzieciom pomaga. Dzisiaj mam zdrowego 10 latka. PO dysfunkcji ukladu trawienia i wchlaniania, po atopowym zapaleniu skory i po astmie. Wyleczony na 100 %. A zaczelo sie jak u ciebie, ok 1 miesiaca,wysypki i luzne sluzowate kupki, potem rany , strupki, i taki cay marsz alergologiczny, az na astmie konczac. Koniecznie dobry lekarz, pediatra- alergolog. MOj maly mial wszystkie szczepionki platne , na zamowienie sciagane , nie wiem skad, ale lekarka miala racje, drogie to bylo , ale rewelacja. Przed kazda szczepionka badania , na uczulenia itp. Powodzenia i nie mieszaj za duzo odzywek, trzymaj sie Nutramigenu, na pewno pomoze, nam uratowal zycie. Potem czeka cie delikatna dieta, my bylismy na super hypo alergicznej, co znaczy ,ze jak maly mial rok to pierwsza zupke na wodzie z ziemniaka i marchewki zjadl, zero innych rzeczy. Pierwsze jabluszko ugotowane jak mial 1,5 roku, ale dzisiaj to zdrowy chlopak i teraz wiem co znaczy dobry lekarz, i ze warto czasami zaufac , nawet jak am sie to w ogole nie podoba. Duzo zdrowia zycze malenstwu.

Gość nutra
od kiedy podajesz dziecku nutramigen?? pamietaj ze w jego organizmie wciaz jest alergen i moze utrymywac sie wysypka i strzelające kupki nawet do 5-6 tygodni. u mojego synka wysypka zeszla dopiero po 4 tygodniach od przejscia na nutramigen. nie zmieniaj tak mleka i podawaj ten nutramigen bo zaszkodzisz dziecku. jego uklad pokarmowy obciazasz tylko!!!!

nutra ---100000% racji, dokladnie tak , nie mieszac i cierpliwie czekac, efekty sa po kilku tygodniach , u nas po 2-3 juz sie normowalo.

agula8 ma rację, strasznie dużo zmian mleka jak na takie małe dziecko. Popieram, że dla lepszego efektu leczenia alergii podawaj jeszcze maleństwu Latopic-możesz dopytać w aptece- to preparat na alergię. U małych dzieci częste jest, że dopada je alergia pokarmowa. A Latopic to jest dietetyczny środek spożywczy stosowany w objawach atopowego zapalenia skóry w przebiegu alergii pokarmowej. Zawiera on trzy skrzepy wyjątkowo dobranych, żywych bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus i jako jedyny zawiera polskie szczepy posiadające potwierdzoną skuteczność w leczeniu alergii pokarmowej u dzieci w Polsce.

Latopic może w tej sytuacji bardzo pomóc bo to jest dietetyczny środek spożywczy stosowany w objawach atopowego zapalenia skóry w przebiegu alergii pokarmowej. Zawiera on trzy skrzepy wyjątkowo dobranych, żywych bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus i jako jedyny zawiera polskie szczepy posiadające potwierdzoną skuteczność w leczeniu alergii pokarmowej u dzieci w Polsce.

Gość po nutramigenie
mogą być zielonkawe kupki, bo to zabarwienie czasami jest spowodowane dużą ilością żelaza w organizmie dziecka. jezeli dostalas nutramigen z uwagi na alergie pokarmowa, a po objawach - wysypka, bole brzuszka i strzeliste kupy - mozna sadzic, ze tak to ocenil lekarz, to niech cie nie korci na karmienie dziecka innym mlekiem, nutramigen i bebilon pepti maja hydrolizowane bialko, ktore nie uczula dziecka, a podawanie "normalnego" mleka bedzie wywolywac alergie. my na efekty czekalismy ponad 3 tygodnie nim organizm sie przyzwyczail i calkowicie oczyscil. mniej wiecej tyle tez schodzila wysypka, a w zasadzie skorupka jaka powstala na twarzy, raczkach i dekolcie.

Gość po nutramigenie
dodam jeszcze, ze na poczatku jak przeszlismy na nutramigen mala miala 4 miesiace, byly straszne problemy z karmieniem, nie chciala wcale tego swinstwa jesc, plakala, skrecala sie. nie raz i godzine trwala walka, zeby choc z 50 ml wypila. dopiero po miesiacu przyzwyczaila sie do jego specyficznego smaku i zapachu. tak jak pisaly dziewczyny wyzej NIE MIESZAJ GO Z INNYM MLEKIEM dla zdrowych dzieci.

Gość a co zrobic jesli 6 tygodniowe
dziecko nie chce jeśc tego mleka? moja córeczka miała problem z robieniem kup (1 na 3 dni) pierdzeniem i bóle brzuszka, lekarz dał Nutramigen i problemy zniknęły - robiła 2-3 kupki dziennie, była pogodna, ale przy jedzeniu był koszmar, wykręcała się, krzyczała i doszło do tego, że zamiast zjadać po 600-700 ml dziennie to zjadała 400ml bo więcej nie bylismy w stanie w nią wmusić, po 6 dniach i 2 opakowania wróciliśmy do Pepti ale wróciły tez problemy z brzuszkiem, pieniste kupy z białymi grudkami i śluzem

up

Mój mały był na nutramigenie od 2 miesiąca życia ze względu na skazę, kolki występowały do ponad 4 miesiąca życia.

A co do tego że dziecko nie chce pić tej paszy, to ja też przechodziłam. Mleko ma okropny smak, na początku pediatra kazała dodać trochę glukozy na smoczek, co dziecko wyczuje smak.

Gość lady bronka
wg. mnie za czesto zmieniasz mleka. dziecko nie zdązy sie przyzwyczaić do jednego a ty juz podajesz mu następne. pamietaj że układ trawienny dziecka jest jeszcze niedojrzały i wolniej przyzwyczaja sie do nowego. podawaj tylko nutramigen, na pewno pomoże. u nas problemy z kolkami skonczyły sie po ok 2-3 dniach, wysypka utrzymywała sie troche dłużej, bo ok 2 tyg jeszcze, ale finalnie nutramigen pomógł. podawałam też latopic, probiotyk który nie zawiera białka krowiego i pomaga w zapobieganiu azs u małych alergików. dziecko przyzwyczaja sie do nowgo mleka ok 2 tyg, wiec spokojnie poczekaj na efekty.

ja próbowałam dodawać troche granulek herbatki koperkowej bo ona głównie z glukozy sie składa ale tez nie chciała pić

piszecie żeby tak nie zmieniac mlek, a mnie dzisiaj pediatra kazała mieszać Nutramigen z Pepti i tak małej dawać

Gość aaaaana
pewnie dlatego kazała mieszać mleka żeby dziecko powoli przyzwyczajało się do nutramigenu, on niestety jest gorszy w smaku od pepti. A nutramigen to najśilniejszy hydrolizat. Ja próbowałabym mieszać te mleka jak radzi pediatra, może wtedy mały będzie je lepiej tolerował. Później możesz zmiejszać ilość pepti w mieszane na rzecz nutramigenu-o ile pediatra nie zaleci inaczej. Spróbuj z tym Latopikiem, ja mojej córce też daje probiotyki jak tylko sa problemy z brzuszkiem.powodzenia

U mnie też tak było. Nutramigen pomógł. Ale jest wstrętny w smaku i czasem jest problem, żeby dzieci chciały to pić

kochani, jezeli podejrzewacie, ze Wasze dziecko moze byc alergie i cierpi na problemy skórne to polecam wziecie udzialu w ankiecie na stronce www.latopic.pl, dowiecie sie wiecej na temat alergii pokarmowych etc. Mi bardzo pomoglo to zdiagnozowac alergie u dziecka.

Jezeli tylko podejrzewacie, ze Wasze dziecko moze byc alergie i cierpi na problemy skórne to polecam wziecie udzialu w ankiecie na stronce www.latopic.pl, dowiecie sie wiecej na temat alergii pokarmowych etc. Mi bardzo pomoglo to zdiagnozowac alergie u dziecka, poza tym pomoze to przygotowac im na pewno raport ktory moze pomoc wielu mamom w zdiagnozowaniu problemow u dziecka.

Gość nutra
moja córka przeszła na nutramigen majac niecały miesiąc i bardzo szybko się skonczyły problemy z brzuszkiem. od poczatku piła nutra chetnie, po 3 miesiacu zaczełam dodawać kaszkę ryzowa smakowa do mleka. podawałam tez latopic. niestety do teraz każde podanie czegolowiek co zawiera mleko kończy się wysypką i sluzem w kupie :(

Gość mamarobaka
nasz synek potwornie się męczył od drugie tygodnia życia, niestety problemy brzuszkowe przeszły dopiero z czasem, trochę pomagał Infacol (bączuś po nich pierdział z łatwością), jednak bardzo ratowały nas białe szumy - robak natychmiast się przy nich uspokajał i usypiał, uratowało nas to od niejednej nieprzespanej nocy, polecam np suszarkę online.: https://www.youtube.com/watch?v=DZ4YjdPSx7g