Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _samantha_

normalna dziewczyna + skinhead

Polecane posty

Gość _samantha_

Co o tym myslicie? Jest szansa na taki związek? Na dogadanie się? Może mi ktoś więcej powiedzieć o osobach należących do tej subkultury? Może jest tu ktoś taki, a może znacie kogoś takiego?

Gość _samantha_
???

Gość _samantha_
naprawde nie ma tutaj nikogo, kto mógłby mi coś doradzić? Jakie są takie osoby w związku? Na codzień są dość oschłe, mysle ,ze moga miec problem z okazywaniem uczuc.

Gość taki skinched
każe ci bić Turka i musisz go nazywać kebabem, murzyna smołą a chińczyka żółtym gównem a i tak dla niego będziesz suką

Gość Karolyne...
Prezcież każdy jest człowiekiem to ze jest skinheadem od razu nie powie Ci czy stworzycie dobry czy niefajny zwiazek... Żeby czegos takiego sie dowiedziec trzea spróbować...

Gość jestem skinheadem
Ja tez jestem skinheadem, zalezy jaki on jest, jak kazdy człowiek, bez względu na subkulture ma swój charakter, wiadomo nasza subkultura lubi głośną muzyke, futbol, hektolitry piwa i dobrą zabawe, ale to nie jest tak ze my non stop tak zyjemy:P I to tez nieprawda ze jestesmy nazistami, skinheads to styl życia, prawdziwi skinheads to nie są nazisci, owszem mamy konserwatywne poglądy i jestesmy patriotami, ale trzymamy je dla siebie i nie napierdalamy murzynów czy innych kolorowych. I nie maszerujemy ze swastykami przez ulice bo ich nie uznajemy. Dla nas liczy sie braterstwo, muzyka, zabawa, praca. Poczytaj troche o naszej subkulturze, tylko z normalnego źródła i nie daj sie zmanipulować w jakies nazistowskie albo lewackie propagandy. Obczaj jaki ten chłopak jest człowiekiem, czy by nie byl naziolem albo lewakiem czy po prostu przebierańcem to wybór i tak nalezy do ciebie.

Gość _samantha_
Przebierańcem nie jest na pewno... ;) Wspomniał, że ludzie myślą o nim, że jest nazistą. W sumie nie potwierdził, nie zaprzeczył. Rozmawiałam z kilkoma osobami z jego otoczenia, powiedzieli mi, że w dzisiejszych czasach ciężko trafić na prawdziwego-typowego skina. Jest już dorosły i powinien mieć bardziej poukładane w głowie. Mówi, że żyje według swoich zasad. Związek nie jest dla niego najważniejszy, ma swoje pasje i upodobania, które przekłada nade wszystko. Nie wiem, czy potrafiłabym być z takim człowiekiem. Jestem osobą, która potrzebuje dużo ciepła i częstego zapewniania o swoich uczuciach. A on wygląda na takiego oschłego, mysle ze nie jest zbyt wylewny w tych sprawach. Mówił, że cięzko mu zbudować związek ,przez to jakim jest człowiekiem. Zbyt wiele o sobie mi nie powiedział. W zasadzie nawet się nie znamy. Ale przez tą jego tajemniczość chcę poznać go bardziej. Jestem go bardzo ciekawa. Jednak zastanawiam się nad sensem. Nie chcę się nieszczęśliwe zakochać... Chciałabym wiedzieć chociaż jaki typ kobiet wybierają sobie na partnerki skinheadzi. Rozumiem, że jest to sprawa indywidualna, ale mimo wszystko, jesli ktoś moglby udzielic mi jakiejs odpowiedzi, to proszę :)

Gość jestem skinheadem
Akurat odwiedziłem temat no i proszę:D moge ci pomóc. Z tego co piszesz to wychodzi na to, że jest takim samym skinheadem jak ja, prawdziwy-typowy skin, czyli tak jak pisałem w polityke sie nie bawi. Wazne ze ma zasady, zresztą jak większość skinheads. Jak pisałem to jest idywidualna sprawa odnosnie związków, ale nikt z nas przewaznie nie stawia na piedestale bycia w związku, bo czasem nasz styl życia powoduje niezrozumienie albo stereotypy o nas skazują nas na samotność (jak to zabrzmało:P) Oschły jest, ale to nie znaczy ze niema uczuc, jak to jedna kapela śpiewa "za dnia twardzi, nocą subtelni" taki moze byc, poznaj go poprostu bardziej. A jakie lubimy dziewczyny? hmm niema reguły, mamy w swojej subkulturze skinhead girls (dziewczyny skinheadki, nie są łyse, zeby nie było) ale kazda kobieta która jest normalna i nas akceptuje to moze byc z nami w związku, poprostu kwestia chemii.

Gość _samantha_
miałam opory przed spotkaniem się z nim, ale nie ze względu na to jaki jest, tylko dlatego, że go nie znałam, był mi całkowicie obcą osobą i jaki by nie był miałabym obawy przed spotkaniem. Niestety on to odebrał właśnie, no odebrałam to po swojemu, ze to pewnie wina tego jaki jest. To trochę popsuło naszą relację. Chyba trochę go uraziłam, ale naprawdę nie chciałam, po prostu on źle to odebrał. Jakiej muzyki słuchacie? Czym się interesujecie? Chciałabym się dowiedzieć wiele, na pewno to w jakiś sposób ułatwiło by Nam relacje...

Gość jestem skinheadem
z muzyką jest różnie, słuchamy jednak wszyscy undergroundowej gitarowej muzyki. Niektórzy słuchają muzyki SKA, która nawiązuje do początku ruchu skinheads z końca lat 60, ale na ogół słuchamy Punk Rocka (street punk), ale raczej takiego w obrębie konserwatywnego podejscia, bez jakichś anarchi, pacyfizmu i innego lewicowego ścierwa. Taki z jajem i z agresją. Z punkami trzymamy sztame bo ci prawdziwi punks to są tacy jak my, z "tej samej ziemi wyrośliśmy ze tak powiem Słuchamy tez RAC (muzyka przeciwko komunizmowi) ale to juz bardziej klimat podchodzący w wiekszosci pod neo-nazizm, ale nie we wszystkich przypadkach. Posłuchaj troche, poczytaj na ten temat bo ciezko wytłumaczyc komus "z zewnątrz" o co w tym wszystkim chodzi. Jestesmy piwoszami, gramy w kapelach, kochamy piłke nożną, zresztą czesc naszej muzyki to hymny o agresji, piwie, zabawie, futbolu itp. Musisz sama poszperac, bo jakbym miał ci to tłumaczyc to bym se dał siana, to trzeba czuc, byc w tym, iść "pod prąd" itd.

Gość _samantha_
mogłbys podac mi jakies utwory, tytuły itp. Chciałabym posłuchać :) coś wspominał o jakimś zespole, pytałam o jakiś bardziej znany, ale nie pamiętam tytułu, wiem, że zespół zagranicznym. Wspomniał też o tym, że może go zaliczyć do punk rocka. Powtarza ciągle, ze żyje według swoich zasad. Na czym polegają te zasady? Brzmi to trochę przerażająco. Jaki macie stosunek do panujacego w Naszym kraju prawa?

Gość jestem skinheadem
Troche ci pomoge, ale nie licz, ze bede ci non stop wiedze przekazywał jakąs, bo to bez sensu, musisz sama do wszystkiego dojsc jesli koniecznie chcesz chłopaka poznac. Nasz stosunek do prawa? różny, zalezy jaka ekipa sie utworzy, wiadomo olewamy zakazy picia piwka na świeżym powietrzu, lubimy obrócic piwko w bramie, ale to drobnostki. Ja osobiście nie znam nikogo ze skins ani sam sie tak nie zachowuje zeby szukać bójki i awantur, ale bronić sie umiemy. Jesli ktos chodzi na mecze a chodzi wiekszosc to zdarzy sie ze bedzie nawalanka z kibicami innej druzyny, ale to nawet nie-skinhead chodzący na mecze bedzie sie bił, to nie od tego zalezy. Nie jesteśmy kryminalistami, nie mordujemy po nocach :P Muzyka: kilka kapel, zagranicznych i polskich, miłego słuchania:P http://www.youtube.com/watch?v=XWLU76o5rEI http://www.youtube.com/watch?v=tQHU6DxGcNE http://www.youtube.com/watch?v=YqMfYIdQ-9w http://www.youtube.com/watch?v=DencfjTZpjY&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=kd3FGPeaANg&feature=related reszte sama poszperaj

Gość jestem skinheadem
BSA ..... tez uważam tak jak ty i równiez uważam sie za poganina (ale to akurat nie w związku ze skinheads), różni skinheadzi są, ja tez lubie czasem posłuchać Honoru, czy innych z tego klimatu mimo iz w 70% słucham Street Punka. Żeby dziewczynie nie namieszać to umówmy sie ze różni są skinheadzi. Niech przesłucha tez wszystko, zeby miałą rozeznanie w klimacie, choć niema reguły ze jak ktos jest Oi! to nie słuchał czasem RAC.

Gość Maurycy Szogun
queen of kingston - ma rację skinheadzi mają zakute pały, nie chcą robić loda arabom ani murzynom:-(

Gość jestem skinheadem
hmm no widocznie mamy zakute pały skoro tak piszesz:D Słodkiego, miłego życia:)

Gość jestem skinheadem
BSA - Nie zgodze sie z tobą, ze Oiowcy tylko chleją, to niejest tak do konca, lubimy wypad na piwo jak każdy. Tez mamy zasady, to że sie nie afiszujemy z naszymi poglądami to nie znaczy ze tylko chlanie nam w głowach, poprostu lubimy dobrą zabawe ale to nie jest priorytet dla nas, moze spotkałes takich SH w jakiejs dziwnej sytuacji i masz takie odczucia. Jakos nigdy nie było tak zeby od samego początku ruchu skinheads nikt nie palił i nie pił, jesli jakis SH nie chce pic i palic to jego sprawa i tyle. Ja uważam ze jesli jakis SH sie rózni odemnie poglądami, ale jest rozumny i nie drze tylko gęby i ma swoje argumenty to ja moge z nim normalnie gadac, przybić sztame, napic sie piwa i jest git. Niechce dzielić, to samo z punkami, wiekszosc to jakies szmaciarze przebierańcy pacyfiści, ale są tez i ci normalni co są tacy jak my, lubią dobrą muzyke, są konserwatystami, tez idą przez życie z zaciśniętą pięścią. Sam zaczynałem jako punkowiec i do dziś połowa mojej duszy to Punk, zresztą jak sie trafią kumaci Punk i Skin to ja nie widze różnicy między nimi, te same korzenie, głos ulicy i nie dawanie sobie w kasze dmuchac.

Gość jestem skinheadem
Tez nie jesteśmy lewakami, a Punk w znaczeniu śmieć oznacza raczej sposób w jaki społeczenstwo i media nas traktują. Pisałem juz ze nie kazdy punk to lewacka szumowina, anarchista itp. Ok nie napijemy sie piwka, ja nic do ciebie niemam, osobiście mam mocno prawicowe poglądy (nie nazistowskie), ale nie czuje potrzeby trąbienia o tym. Zadruge znam i jest spoko, odszedlem od KK i jestem tez poganinem. Ja przyjmuje wszystko na spokojnie. Czasy nastoletniej chuliganki i zadym juz dawno w moim przypadku minęły, siedze w klimacie juz ładnych pare lat, poznałem wiele ludzi i moge ci z czystym sumieniem powiedziec ze jestesmy tacy jak napisałem, a ze trafiłes na jakichs kutasów z Antify czy cos to juz nie moja wina. Tak czy siak Pozdrawiam i ide w kime bo do pracy trzeba wstac.

Gość karnawalowa skarpeta
piwo, futbol, agresja - wychodzi na to, ze co drugi polak jest skinheadem :)

Gość skinheads są ok
:)

Tylko skinhead S.H.A.R.P :D zasługują na szacunek reszta to xeroboje,kibole lub naziści

Gość kibole są ok
a oi skini?

Gość ona-oi
Skinhead ile masz lat :) podobasz mi sie

Gość ona-oi
jak chcesz, mogę ci zrobić lodzika. Czy tam też jesteś łysy tak jak na główce, kiciuś?

Gość Dobrze ci radzę, trzymaj się
_samantho, punk rock to muzyka punków, nie skinheadów. I jest zupełnie inna, całkiem przeciwstawna do tej skinheadowej, to znaczy wzywa do równości, braterstwa i nieraz do miłości, a nie do nienawiści i mordowania.

Gość punx
ocho, organizacja "nigdy więcej" sie odezwała :D Wy to macie dopiero wode z mózgu, wszedzie rasizm i faszyzm widzicie, nawet w tym ze babcia na ulicy ma białą torebke a nie np. czarną :D bo jest rasistką!! hehehe idzcie spac lepiej. Wy zawsze wiecie lepiej od innych :) No to w takim wypadku ja jestem faszystowskim punkowcem, bo mam białe kable w glanach i tez lubie Oi! Żałosna organizacja :D

jestem skinheadem "Tez nie jesteśmy lewakami, a Punk w znaczeniu śmieć oznacza raczej sposób w jaki społeczenstwo i media nas traktują. Pisałem juz ze nie kazdy punk to lewacka szumowina, anarchista itp". Widzisz Autorko, tym postem Jestem skinheadem pokazał to, co przypuszczałam, że pisze bzdury, bo jest takim niby skinheadem - a to dlatego, że w ogóle nie wie, na czym polega ta subkultura. Widać to jakiś nastolatek najpewniej, który po prostu lubi punk rockową muzykę i tyle. I nie wie, że to muzyka punków, nie skinheadów. Skinhead i punk to zupelnie co innego! Inne poglądy, inna muzyka, inny strój, inna fryzura i inne podejście do ludzi.

Tutaj jeszcze wklejam z innego wątku dokładne rozróżnienie: "Co Wy za bzdury piszecie? "OI" TO NIE HASŁO OSÓB SŁUCHAJĄCYCH PUNK ROCKA (CI CZĘSTO NIE SĄ W OGÓLE AGRESYWNI, PO PROSTU LUBIĄ TAKĄ MUZYKĘ , A MOGĄ BYĆ NORMALNYMI, SPOKOJNYMI LUDŹMI, PRACUJĄCYMI ZA BIURKIEM), TYLKO SKINHEADÓW - TYCH SAMYCH, KTÓRZY SĄ MORDUJĄCYMI OSOBY POCHODZĄCE Z INNYCH KRAJÓW RASISTAMI-NEONAZISTAMI. ORGANIZUJĄ HAPPENINGI, SPOTKANIA, NA KTÓRYCH UCZĄ, JAK ZABIJAĆ Z OKRUCIEŃSTWEM I POKAZUJĄ INSTRUKTAŻOWE FILMY, A MUZYKA, KTÓREJ SŁUCHAJĄ, PRZESIĄKNIĘTA JEST HASŁAMI RASISTOWSKIMI I BRUTALNOŚCIĄ. JEST WIELE RÓŻNIC MIĘDZY PUNKAMI, A SKINHEADAMI: - SKINHEADZI GOLĄ GŁOWĘ NA ŁYSO, A PUNKI NOSZĄ IROKEZA - SKINHEADZI SĄ RASISTAMI I NEONAZISTAMI (JEDNE GRUPY CZERPIĄ POMYSŁY Z IDEOLOGII NAZISTOWSKIEJ, INNE Z KU-KLUX-KLANU), A PUNKOWIE ANARCHISTAMI - SKINHEADZI TEŻ NOSZĄ GLANY, ALE U NICH TO NIE PO PROSTU PEWIEN CIEKAWY ELEMENT STROJU, JAK U PUNKÓW, TYLKO SYMBOL TEGO, CZY JUŻ KOGOŚ ZABILI (BIAŁE SZNURÓWKI - NIE, CZERWONE - TAK) - MUZYKA SKINHEADÓW PEŁNA JEST HASEŁ RASISTOWSKICH, WZYWAJĄCYCH DO PRZEMOCY, PODCZAS GDY W MUZYCE PUNK-ROCKOWEJ NIE MA NIENAWIŚCI, A JEDYNIE CO NAJWYŻEJ HASŁA BUNTU PRZECIWKO OTACZAJĄCEJ NIESPRAWIEDLIWOŚCI CZY OBŁUDZIE LUDZI (WIEM, BO SAMA JEJ SŁUCHAM OD LAT) - NO I JAK SKINHEADZI ORAZ PUNKOWIE MOGLIBY BYĆ TĄ SAMĄ GRUPĄ, SKORO OD WIEKÓW PROWADZILI ZE SOBĄ WOJNY? TAK WIĘC NIE MYLCIE OBU GRUP, BO SĄ ONE CAŁKIEM RÓŻNE. MOJA RADA DLA AUTORKI - UCIEKAJ JAK NAJSZYBCIEJ I JAK NAJDALEJ OD SKINHEADA! NO CHYBA ŻE CHCESZ ZOSTAĆ WPLĄTANA W JAKIEŚ MORDERSTWO, CZEGO CI NIE ŻYCZĘ. Z NIMI NAPRAWDĘ NIE MA ŻARTÓW. Co Wy za bzdury piszecie? weilbicielka punków widzę, że dyskusja czym się różni oi! od punka się rozwija, jak na razie wniosków jasnych nie ma z oczywistych względów - obecnie nie da się przeprowadzić jasnej granicy pomiędzy tymi subkulturami, co więcej teraz zdarza się, że się punki kumają ze skinami, OD KIEDY TO NIE DA SIĘ PRZEPROWADZIĆ JASNEJ GRANICY?! PUNKOWIE NIE MORDUJĄ,ONI JEDYNIE WYSTĘPUJĄ SŁOWNIE (NIE PRZY UŻYCIU PRZEMOCY) W OBRONIE OSÓB SŁABSZYCH I POKRZYWDZONYCH, NAŚWIETLAJĄ PROBLEMY I NIESPRAWIEDLIWOŚĆ SPOŁECZNĄ. A CZASEM PO PROSTU TWORZĄ JEDYNIE KAWAŁ DOBREJ MUZYKI, NIEKONIECZNIE Z TEGO TYPU HASŁAMI, BO I TAKICH UTWORÓW-LEGEND JEST NIEMAŁO". Co Wy za bzdury piszecie RealnySukces.pl "za moich czasów skin był skinem a punk był punkiem". Tak było i za naszych czasów, i tak jest to dziś. To tylko miesza się tym, którzy nie znają tematu. Słucham muzyki punk rockowej w wykonaniu wielu, bardzo nieraz różnych, zespołów już ok. 15 lat, więc bez trudu mogę powiedzieć, o czym śpiewają ci artyści."

punx - nie jestem ze Stowarzyszenia. Zdziwiłbyś się, ale też uwielbiam punk rocka i hasło "oi", łyse głowy ani nazizm nie mają z tym niczego wspólnego. Punkowie są anarchistami, jeśli chodzi o poglądy, ale mówimy tu o tych prawdziwych punkach, tworzących subkulturę, a nie tylko o osobach, które słuchają takiej muzyki.

punx - najbardziej żałosne to jest uważać się za punka i kompletnie nic nie wiedzieć o punkach i nie odróżniać skinheadów od punków. :-D

Gość _samantha_
Dzięki za linki. Generalnie nie jestem pewna tego, że on jest skinheadem, bo jak mówił nie zalicza siebie do żadnej z subkultur. Mówił, że słucha czasem muzyki punk rockowej, chyba tez metalu. Nie chcę się tak dopytywać, jeszcze jest za wcześnie. Nie chcę być wścibska. Najpierw chciałabym go w ogole poznac. Choć wydaje się osobą bardzo tajemnicząm skrytą, jednak sam twierdzi, że jest inaczej. Jest łysy, chodzi w szerokich kurtkach, spodniach moro, butom się nie przyjrzałam. Mimo wszystko nie sądze, zeby był aż tak złym człowiekiem. Ma kontakt z różnymi ludźmi, więc jego przekonania nie pozwoliłyby mu na takie kontakty. Możliwe, ze on to po prostu nosi w sobie, nie odnosi się z tym w praktyce, a jedynie w teorii. Może kiedyś, za czasów młodzieńczych było zupełnie inaczej. Mogłby ktoś mi wytłumaczyć nie ktore pojecia Oi, RAC itp.? Często ich używacie, czegoś tam szukałam, ale to tylko definicje, chciałabym, żebyście jakos rozwineli mi te skróty i podali przykłady osob pod nie się zaliczające. Dobrze ci radzę, trzymaj się myslę, ze to co piszesz jest prawdą, natomiast tyczyć sie moze poszczególnych osób... Każdy podchodzi do swoich przekonan indywidualnie. To, że wyznaje jakies tam zasady z daną subkulturą związane, to wcale nie znaczy, ze musi być mordercą. Pomogłaś mi, w dosadny sposób powiedziałaś mi w prost cokolwiek na temat jest subkultury. Dzięki.