Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _samantha_

normalna dziewczyna + skinhead

Polecane posty

Gość woiciu z n.d.
a witam oi,oi.ja od 21 lat slucham starej muzy punkowej i oi punkowej. w życiu nie da rady poznac laski w tym klimacie.normalny szok. wieczna samotność i tyle. jeżeli sa jakieś panienki zainteresowane to dajcie znać.mam 33 lata mieszkam na przedmieśćiu krosna.ale nie odrzanskieo..... podkarpacie.punkowy dj daniu. panki i skiny są z jednej gliny tylko niekture z sukinsyny... zonaa@vp.pl polecam zone a ,the adicts the boys,sham 69,itp oi,oi.

Dużo dziewczyn słucha punka, ja tez słucham od lat i mam parę koleżanek, co też słuchają, więc to nie problem taką znaleźć. Zresztą czy musisz znaleźć dziewczynę co słucha takiej muzyki jak Ty? To akurat chyba mały problem w związku jak lubi się inną muzykę :)

Gość woiciu z n.d.
jeszcze jedno... nie jest się rasista dopuki ci cygany, czy murzyny nie potną japy. rasizm nie bierze się z nikąd. podobnie homofobia i inne uprzedzenia. nie dotyczy cie więc nie jestes . to tak wygląda, a dlaczego jestem homofobem. bo pedał w każdym zdrowym facecie budzi wstręt. np helford.. dziewczyny zapraszam do dyskusji.... mejl jest wyżej punkowy przystojniak.[ jakie miejsce urodzenia taki język do muwienia]

Gość woiciu z n.d.
wypadało by w takim klimacie ,na dysk nie bede się bujał.mam zasady wypisane do końca życia........ zapraszam na mejla mejle sprawdzam codzień

Gość nom nom jupila89
Ja jestem skinheadka i mam "normalnego" faceta. akceptuje mnie i moje poglady, zartujemy czasem na te tematy. obecnie spodziewany sie dziecka i bedziemy mu wpajac raczej skrajne przekonania:P nie chodze ubrana "az tak wyzywajaco" ale glany i reszta stroju owszem, fyrzura "normalna" i nie hailuje co chwila debile:P

Gość Mloda styczniowa
Ja zawsze słyszałam, że czerwony kolor, to kolor anarchistów, a prawicowców, skinheadów, to biały. Co do muzyki, to poszperaj w tym, taka ogólniejsza, dla skinheadów też. http://www.youtube.com/watch?v=AABgso6z35g&list=PL5AB4EB6A43205810 Kiedyś miałam chłopca skinheada. Normalny był. Miał te swoje poglądy, też można by go nazwać poganinem. Lubił się bić, wypić z kolegami, sport, ale dla mnie był czasem bardzo kochany. W ogóle to każdy jest inny i musisz spojrzeć na niego jak na człowieka, nie na chodzącą subkulturę. Idź z nim na koncert. A jak się przerazisz, to pozwól mu się bawić i sama siądź w bezpiecznym miejscu patrząc jak się bawi, jak to wygląda.

" ale dla mnie był czasem bardzo kochany. " A jak nie był kochany to co robił ? Nie bardzo wiem ja mam rozumieć tą wypowiedź, że czasem był kochany :)

Gość woiciu z n.d.
skinhead gearl to w polsce w wielkich miastach ,, poznan krakow, warszawa,jedynie. są . w związku trzeba iść na komproms czasem miałem babe 11 lat no to z tolerancją bywa różnie to raz . a dwa to znalezć z kobietą wspulne np ,hobbby coś co na początku spoi dwoje ludzi właśnie. apropo raśizmu kturej z was podobają się np - pigmeje?

Gość Mloda styczniowa
A jak nie był kochany to był chamskim dupkiem (pewnie dlatego jest były), ale ni utożsamiam tego z jego kontrkulturą, tylko z charakterem, tym co wyniósł z domu. Czasem do rany przyłóż, wręcz ideał, a czasem gorzej niż obcy, nie chcę opowiadać.

Gość woiciu z n.d.
bójki i popijawy zdażaja sie cześćiej w sejmie kolesie w gajerach np ja gorzaly nie tykam. kulturalnie piwo leżajsk, agresja to patologia taka jak inne

Młoda Styczniowa - wydaje mi się, że to, że był w tej subkulturze miało bezpośredni związek z jego charakterem. Niechęć/nienawiść do ludzi tylko dlatego, że są inni nie mówi nic dobrego o człowieku. Z zasady w takich ludziach jest dużo złości bez ujścia więc wyszukują sobie celu do "nielubienia". woiciu - chodziło Ci o "girl"?

Moorland, to chyba też zależy jak bardzo jest się wsiąkniętym w daną subkulturę i zamkniętym na wszystko co inne. Ja raczej nie wsiąknęłam aż tak aby nie akceptować innych, nie mniej większość moich znajomych to metalowcy i punki. Po prostu jak słucham ciężkiej muzyki, to odchodzi ode mnie złość, zmartwienia i cała reszta związana z życiem doczesnym.:)

Gość ggggggghhhhhhg
g

Gość woiciu z n.d.
dajcie spokój .skinom , polska to -welmy hory- kraj ,tylko szczuć ,pyskować, okradać. mało bandytyzmu/? chamstwa na codzień? użedy, sklepy, praca, szkola-sama chamuwa.... wszedzie

Fog - ja myślę, że subkulturę wybiera się pod swoje już wcześniej istniejące upodobania/przekonania, a przebywanie z podobnymi ludźmi tylko je umacnia. A co do muzyki to się zgadzam, bo również jestem fanką metalu, chociaż za punkiem nie przepadam (zbyt chaotyczny).

Gość woiciu z n.d.
wyrażenie to pochodzi z londyńskiej gwary cocknej oi- to cześć to straszny zepsuty angielski

Bzdura że kolorem skinów jest biały. Co najwyżej białe sznurówki, kolorem skinów jest czarny, tzw. "brunatny". W Polsce mało jest skinów, a jak są to nawet nie wiedzą nic o tym za co tak naprawdę walczą. Prawdziwe ruchy to są na zachodzie i w Skandynawii, po części także na południu w krajach, które miały sojusze z Niemcami, przykładowo Węgry czy kraje byłej Jugosławi.

Moorland, Ja chyba właśnie to, że jest chaotyczny najbardziej lubię w punku. Wtedy mam największą wenę do tworzenia. Co do upodobań i przekonań, to oczywiście zgadzam się, jednak to nie oznacza, że każdy się zamyka na wszystko co inne, to już zależy bezpośrednio od charakteru człowieka.

Gość woiciu z n.d.
punk jest chaotyczny? posluchaj zonya ze słowacji peterschredl na wokalu...kochany zespol no i nie bud hlupa.. mój brachol sluchał metalu

Gość woiciu z n.d.
musze uciekać jak znajde strone to zagladne pozdrawiam oi,oi,oi woiciu

Gość Mloda styczniowa
Moorland, może masz rację, co do tego, że jego charakter miał związek z kontrkulturą, ale właśnie prędzej wybrał kontrkulturę pod charakter, niż się zmienił przez nią. Nie wiem, czasem jak go wspominam, to jakby zupełnie dwie różne osoby. Z tym, że on był rasistą (ponoć kiedyś byl naziskinem, ale to dawniej). Czasem mówił, że przyjaciele to jego rodzina, że uwielbia pomagać ludziom, a innym razem, że tylko żona i dzieci będą dla niego ważne, że inni są nieważni. Kiedyś opowiedział historyjkę o czymś, która wyszła z tematu wycieczek i kwitował ja hasłem "każdy bawi się jak lubi" (zabawa kosztem ludzi innych) i jeszcze był zdziwiony, że coś mi w takim zachowaniu nie pasowało.

Prawdziwy skinhead żeni się z rasą Aryjską, z ziemią w której ma korzenie a nie z kobietą. Kobiety są gówno warte, bez honoru i wyższych celów w życiu, tylko wygląd i kasa się dla kobiet liczy, nic więcej, wiec związanie się z kobietą to hańba, bo to same szmaty.

Mloda styczniowa Tak samo się zachowują inni, nie tylko skini, Ja bym to prędzej z charakterem utożsamiała niż samą subkulturą z jaką się człowiek identyfikuje. Owszem wśród skinów na pewno jest więcej agresji niż wśród np. hippisów. Ale też można znaleźć normalnego skina, pod względem partnerstwa. Kwestia tego na ile możemy iść na kompromis, jeśli chodzi o pozostałość.

Mądre słowa WomanInTheFog, widać że płynie w tobie Aryjska krew i nie dałaś sobie mózgu wyprać przez media.

Fog - to zależy czy Tobie przeszkadzają poglądy skina. Mnie irytowałby na każdym kroku, brzydziłaby mnie osoba z takimi poglądami.

Moorland- A co cię takiego brzydzi? Chciała byś być zgwałcona przez murzyna, albo pobita przez araba bo masz za krótką spódniczkę? Wiesz że w Londynie chodzą bandy muzułmanów i jak kogoś spotkają z alkoholem, albo pod wpływem alkoholu to go pobiją, a jak spotkają kobiety ubrane w mini to ją gwałcą. Ty byś chciała aby tak było w twoim Liwerpoolu?