Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona___

Ból w prawej części brzucha na wysokości pępka - co to może być?

Polecane posty

Gość zaniepokojona___

Witajcie. Dzisiaj, jak i w ostatnich dniach czasem czuję ból, takie ukłucie bardziej po prawej stronie brzucha, na wysokości pępka. Jest to miejsce na samym końcu brzucha, przy złączeniu z plecami prawie.. Ciężko opisać to miejsce :) Teraz np nic nie czuję, ale jak nacisnę mocno do czuję ból. Co to może być..?

Gość żółta latarka
może to woreczek żółciowy? jadłaś coś tłustego lub ostrego?

Gość Januszek..........
Jak na moje ,to jajnik. A może tak do lekarza co?????

Gość kotkazzapłotka
A nie wyrostek przypadkiem? Choć nie wiem czy on tak daleko może byc umiejscowiony (jeśli dobrze zrozumiełam opis::D

Gość zaniepokojona___
Do lekarza pójdę, ale dopiero najprawdopodobniej w poniedziałek, bo wcześniej mam dużo pracy, no chyba, że ból się nasili.. podejrzewam bardziej jajniki. Ostatnio miałam ok. 37.5 stopnia bez objawów przeziębienia itd., ale przeszło po dwóch dniach - podejrzewałam zatrucie, bo było trochę niedobrze mi i biegunka była. Teraz mam objawy przeziębienia, tzn. zatkany nos i ból głowy bez podwyższonej temperatury. I tak myślę, że może od 2 dni mam ten ból w brzuchu.. nie zwracałam na niego uwagi, bo nie był tak uciążliwy i pomyślałam, że źle spałam czy coś, ale dziś np jak leżałam to musiałam zmienić pozycję w leżeniu, bo czułam ból (ale niezbyt silny), ale uniemożliwiający zaśnięcie.

Gość zaniepokojona___
A co myślicie o badaniu USG? Przydatne byłoby? Czy jak pójdę do lekarza pierwszego kontaktu i powiem np, że od tygodnia mam taki ból i czy mi da skierowanie? Do rozmowy z lekarzem, żeby dał jakiekolwiek skierowanie trzeba się mocno przygotować ;)

Gość Roseee
Nie masz owulacji? Ok. 14 dni po okresie jest i wtedy niektóre dziewczyny czują jak jajeczko się uwalnia.

Gość Roseee
A to nie, bo tydzień to za długo. Źle przeczytałam.

Gość zaniepokojona___
Nigdy nie miałam takiego bólu.. poza tym naciskając palcem to miejsce czuć zgrubienie.

Gość zaniepokojona___
A i mam 20 lat.

Gość Januszek..........
Owulacja tydzien_____nie!! na pewno masz stan zapalny. USG powinno wykazac/Chyba,że to wyrostek.

Gość zaniepokojona___
Ok dzięki. Szkoda, że dopiero wybiorę się w poniedziałek do lekarza.. to jak z tym skierowaniem? Wiecie, czy lekarz pierwszego kontaktu daje takie?

Gość zorro_qwerty
Połóż się płasko na plecach i z tej pozycji podciągnik do siebie maksymalnie prawa nogę zgieta w kolanie. Jeśli zaboli albo zakłuje mocniej, to w te pędy do lekarza, bo wyrostek jak sie rozleje to czasem człowieka nie uratują. Poważnie

Gość Januszek..........
Tak dostaniesz skierowanie na USG. Trzymaj się,żebyś nie wylądowała na stole operacyjnym.

Gość zaniepokojona___
Sprawdziłam z tą nogą i nie boli na szczęście..

Gość jesli wyrostek to
gdy naciskasz brzuch i puszczasz rekę to przy puszczaniu boli brzuch twardy, wzdety, jezyk oblozony, na zmiane biegunka lub zaparcie, temperatura. Moze byc ez nerka- rabnij sie w plecy , czy nie zaboli. Jesli bardziej z boku to mize byc woreczek zolciwowy. W sumie najbardzej musisz pilnowac czy nie wyrostek

Gość jesli wyrostek to
ale na koncu brzucha to wyglada raczej na woreczek zolciowy, moze masz kamienie? gorzej jest po tlustym jedzeniu i kal ma jasnozoltą barwę,