Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nabrałam się na reklamę

kupiłam ciasteczka oreo

Polecane posty

Gość Phoebe20
no milka to akurat jest niemiecka...

Gość fggjfjjfj
bhjbjh- milak to etz kraft wiesz co a mi polski wawel smakuje

Wedel się strasznie popsuł i to już dawno - a szkoda!

Gość Phoebe20
już japończycy? wiem że mieli wedla Cadbury (dobrze że wedel nie smakuje jak cadbury, ohyda!), cadbury kupił kraft, to co wedel po drodze sprzedany? z polskich bardzo lubię goplanę, bardziej niż wedla :D a w anglii z czekolad mi brakuje alpen golda nussbeisera ;p

Gość fggjfjjfj
Phoebe20- jaka niemicka? milka jest szwajcarska tzn byłą szwajcarska, nigdy nie byłą niemicka, obcenie jest AMERYKANSKA. MILKE PRODUKUJE AMERYKANSKI KRAFT!!!

Gość Phoebe20
ale wiecie czego nic nie pobije? Mulatków!!! bo grześki się już dawno popsuły i princessa. może przerzućmy się na coś innego ze słodyczy bo normalnie zatęskniłam za polskimi słodyczami ;P

Gość Internetowy napinacz.
Co do czekolad to ,cadbury to jedna z lepszych czekolad jakie jadlem w zyciu:) Wedel...slaby , Milka b.dobra.

Gość Phoebe20
a, no dobra mój błąd. ale byłam przekonana że niemiecka, dziwne ;p a wedel nie jest przypadkiem dalej produkowany w pl? bo to chyba najważniejsze

fggjfjjfj nie zesraj sie z tym kraftem... To ze amerykanska korporacja ma najwiekszy pakiet aktywow , nie znaczy ze zaraz cala produkcja zostala przeniesiona do USA.

Gość bhjbjh
Mysle, ze po prostu na polski rynek trafiaja gorsze jakosciowo produkty, tak samo jak w przypadku proszkow czy kawy. Te same produkty w Niemczech sa o wiele lepsze. Kiedys uwielbialam czekolady, a w tej chwili nie ma ani jednej, ktora by mi smakowala jakos szczegolnie.

Phoebe20 a, no dobra mój błąd. ale byłam przekonana że niemiecka, dziwne ;p a wedel nie jest przypadkiem dalej produkowany w pl? bo to chyba najważniejsze Oczywiscie , ze jest,

Gość fggjfjjfj
Phoebe20-UNIA EUROPEJSKA ZAZADAŁA OD KRAFTA ABY SPRZEDAŁ WEDLA BO BYŁBY monopolista !!!! ustawa antymonopolowa. kupili chinczycy. cadbury to fikcja obecnie , marke Kraft zachował ale to obcenie kraft!!! naromaist wedla kupiła jakas ajponska społka nie pamietam nazwy- spawrdz sobie w necie. wedel pozbył sie działu ciastarskiego nie wiem kto to ptasie mleczko i ich ciastka produkuje, na pewno delicji oni nie prdodukuja

Ostatnio moje ulubione ciastka to Krakuski - różne rodzaje, w czekoladzie i niekoniecznie. Znacie je?

Gość bhjbjh
Okropne sa krakuski:O Jedyne dobre ciastka to pieguski. Nawet Hity sie popsuly strasznie.

Gość fggjfjjfj
Internetowy napinacz.- a gdzie ja powiedziałem ze oni przeniesli produkcje do Usa haha Kraft ma najwieksze zyski w europie nie w USA!! jacobs, polska Olza, milka i kilkanascie innych społek jest w ich rekach oni wiecej wytwarzaja poza granicami usa niz u siebie!!

Gość fggjfjjfj
bhjbjh- ja tam lube hity- ale tez nie sa polskie

Pieguski tez niezłe i jeszcze jeżyki. A te oreo chociaż takie małe - jak się zje dwa - to już człowiek jest tak zasłodzony i syty, że więcej nie da rady.

Gość Phoebe20
a czemu się drzesz? i w końcu chińczycy czy japończycy? ale mimo wszystko brakuje mi polskich słodyczy w anglii wszystko przecukrzone i nie dobre... choć tak czy siak i tak za drogie żeby dać się rozpuścić ;p a łakotki jeszcze u kogoś są? takie paluszki czekoladowe, jadłam je jak miałam jakieś 5 lat :P tak z ciekawości i przy okazji pytam

fggjhjh ok , ale co mnie to obchodzi:) Jak na moje podniebienie , to te marky przez lata sie nie zmienily.. Wydziwiacie cos.

Kiedys nie bylo w ogole takich rarytasow ,a teraz w dupach wam sie poprzewracalo , za duzo macie produktow. Za slodkie , za mdle , za czaekoladowe , brzydkie opakowanie , w reklamie gra zygmunt chajzer...kurwa wszystko zle.

Gość Phoebe20
a przepraszam to nasza wina? jak byłam mała to prawie wszystkie słodycze mi smakowały. Nie moja wina że teraz oszczędzają i np. 90% czekolady to cukier ;/ gorsze to niż masa czekoladopodobna... każdy ma swój gust i ma prawo czegoś nie lubić lub coś lubić. Chociaż fakt że teraz tego wszystkiego jest za dużo.

Gość bhjbjh
nie napinaj sie tak, jak czlowiek wydaje wlasne pieniadze, to chce miec jakas przyjemnosc z jedzenia, a nie kupowac gowno w ladnym papierku. Nastepna rzecza jaka sie popsula to michalki i delicje. do tej galaretki w delicjach dodaja tyle syfu, ze jesc sie nie da...

Gość unn
co nie zmienia faktu,że oreo są obrzydliwe:P

Pheobe , jak wydajesz na czekolade 4 zlote , to czego sie kurwa spodziewasz?? Zrob zakupy w porzadnych delikatesach ( a nie w biedronce ) i wydaj troche kasy , jak chcesz miec luksus.

Gość Phoebe20
haha biedronki to ja od lat nie widziałam bo mieszkam w UK. i wierz mi, tu za 4 złote to ty jednej kostki nie kupisz. I jak już tu kupuję czekoladę to lindt albo milkę, bo reszta jest przesłodzona.

Miedzy firma lindt a milka jest sproa roznica w cenie. Wiem ze w UK jest drogo , a jak ci za slodko ,to sobie kup gorzka:D

Gość prawdawoczykole
Internetowy napinacz.- rozmawiałem kiedys z Isnadczykiem , przyjechał na moje uczelnie w polsce- gosc po 40tce . do islandii eksportowali niektróe poslkie produkty niegdys np prince polo z polskie olzy, on twierdzi ze to obecne prince polo inaczej smakuje niz prince polo z lat 70/80tych, twierdzi ze kraft zepsuło prince.trudno mi tooocenic bo w polsce takie rzeczy w PRL były na eksport a w kraju nic nie było. z lat 90tych mało pamietam prince polo w czesniej - no cz nie było mnie na swicie w latach 70tych - wierze ze isnadczyk miał racje

Gość prawdawoczykole
Phoebe20- słuchaj ale w Poslce ta milka jest niedobra - włąsnie taka przesłodzona. ja milki nie lubie . polkie goplany albo wawel ma lepszy smak. wedel nie wiem ostatnio nie jadłem

Gość prawdawoczykole
bhjbjh- delicje szampanskie kiedys produkował wedel, tłumazce to. wedel dawno pozby sie ciastkarskiego działu i teraz lu albo danone przejał marke i zepsul ciastka- proste

Gość Internetowy Napinacz.
Nie wiem , moze macie racje:) Ja tak czesto slodyczy nie jadam , a wy widac ze znawczynie:D Jednak jak 10 lat temu smakowal mi pawełek , tak i dzis jest super:) A teraz chyba najlepszy baton ever made:) Nasz Polski BAjeczny...kurwa ten smak...