Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szafirowe Szpilki

Topik dla Kobiet po aborcji - zapraszam

Polecane posty

Gość jaka odpowiedzialność?
jezeli masz 36 lat tak jak w niku to wcale za stara nie jesteś.chcę tylko powiedziec,że z czasem sumienie da o sobie znać i mam tego dowód wśród znajomych. czasem myśli się innymi kategoriami a z czasem priorytety się zmieniają. jeśli to nazywasz odpowiedzialnością co zrobiłaś....hm musisz się jakoś uspr5awiedliwiać bądź pocieszać widać tak jest ci łatwiej

Gość jaka odpowiedzialność?
ale nie zagłuszysz swojego sumienia

Gość kawunia25
Sorry ale gadacie o aborcji jak o wyborze butów na studniówkę.... masakra.

Gość hhhyyyyhh
bylam mloda Ani mnie to bawi ani doluje.Tak jak juz pisalam nie odczuwam nic po tym zdarzeniu.Zadnych emocji Bo jesteś na tyle ograniczona, że nie rozumiesz wartości zycia, co to za kobieta, która zabiła własne dziecko!@ Nie masz prawa myslec oo sobie jak o kobiecie i człowieku! taka prawda, jestes zwykła wywłoką

Gdyby to był XIX wiek i nie było antykoncepcji. Ale kurwa jest antykoncepcja i nie wmawiajcie mi, że to przez złe zabezpieczenia. Zazwyczaj niechciana ciąża wynika z braku odpowiedzialności, czyli braku zabezpieczenia.

Życie jest największą wartość. To dla życia ludzie dokonywali cudów waleczności i odwagi. Nie rozumiem jeszcze innej sprawy. To mnie głęboko nurtuje. Kobieta X. urodziła dziecko, ale znowu zaszła w ciążę i chce usunąć. Czym to pierwsze dziecko różni się od drugiego?

Gość tarot allegro!!-Sprawdzialność
MASZ PROBLEMY? DYLEMATY? ZAWĘDRUJ DO MNIE NA MOJE AUKCJE I SKORZYSTAJ Z MOICH KART I WIEDZY JEŚLI W NIĄ WĄTPISZ KOMENTARZE WYSTAWIONE PRZEZ MOICH KLIENTOW O MNIE CIE UTWIERDZĄ ZAPRASZAM SERDECZNIE SZYBKO TANIO PROFESJONALNIE PYTANIE SYMBOLICZNA 1 ZŁOTÓWKA http://allegro.pl/tarot-1-pyt-najtaniej-zaplata-po-1zl-i1466133264.html WRÓŻBA ROCZNA PROMOCJA http://allegro.pl/tarot-wrozba-roczna-profesjonalnie-wplata-po-i1454757393.html Poleć znajomym

Gość PANI36
Ilu ludzi tyle opinii jak mogę się usprawiedliwiać i pocieszać , ja nie napisałam że 36 lat to za późno na ciążę , a to że się nie zabezpieczałam to prawda , podobnie jak powyżej pisała jedna z Pań nie wiem co czuję , żal nie wiem , to też z wygodnictwa coś strasznego ale zdaję sobie z tego sprawę że nie ma odwrotu od tego , ale po zabiegu ulżyło mi że jest już po. A dziecko mam i kocham je ponad wszystko .

buhahaa, mam niezły ubaw jak czytam te wyzwiska katolickich buraków. Jesteście 1000 razy gorsi od tych co usunęły z tym swoim parszywym językiem , prostaki... No i oczywiście hipokrytki umoralniające ,które jak w każdym takim temacie muszą wrzucać durne wierszyki o aborcji, które mają wzruszać, niestety u mnie tylko wywołują politowanie. Ta wyrywane oczka i rączki... większość aborcji dokonuje się do 12 tygodnia kiedy płód ma do 40 milimetrów długości, nie czuje ani fizycznie ani psychicznie. Później to już inna sprawia i tego nie popieram. Jak będziecie miały tasiemca albo owsiki to też do chodujcie , bo inaczej jesteście mordercami i taki tasiemiec więcej czuje i rozumie niż płód . Co z tego ,że może stać się niego dziecko? Może się stać ,ale jeszcze się nie stało , jak będzie rozwinięte i się urodzi to należy je kochać i chronić, ale nie zmuszajcie kogoś do tego by poświęcił życie dla czegoś co jest kompletnie nieświadome. Możecie mnie wyzywać od najgorszych "obrońcy życia', wisi mi to i tylko pokazuje wasz żenujący poziom.

Gość j_ulka
Hej Czytam i jestem w szoku, nie dlatego że dziewczyny pousuwały ciążę ale dlatego że są ludzie którzy przychodzą i wyzywają je od kretynek, ciemnogrodu, szmat itp. Każda ma prawo zrobić ze swoim ciałem to co uważa za słuszne. Jak miałam 18-20 lat to nie wyobrażałam sobie urodzić dziecko, studia, młodość. Teraz mam 26 lat, skończone studia, pracę. Zabezpieczamy się, ale jak bym zaliczyła wpadkę to nie usunęłabym. Z wiekiem każdy się zmienia, dorasta. Osobiście jestem za PRAWEM DO ABORCJI, bo każdy ma prawo dokonać wyboru, ale przed takim zabiegiem dziewczyna która chcę to zrobić powinna rozmawiać z psychologiem, lekarzem, rodziną, a nie w tajemnicy przed wszystkimi pozbywać się problemu, który może nie byłby takim wielkim problemem. Ale niestety nie ma takiego prawa które uregulowałoby to wszystko. Może (bo nie wiem) jeżeli dziewczyna 18 letnia która porozmawiałaby z lekarzami przed aborcją zmieniłaby zdanie (oczywiście chodzi o rozmowę a nie o zmuszanie do rodzenia) i wszystko skończyło by się dobrze. Albo i nie, różnie bywa. Nie oceniam dziewczyn które są po aborcji, nie mam do tego prawa. Każdy ma swoją historię i problemy. Jednak współczuje im tego że zawsze będą to pamiętać i nie będą to miłe uczucia. Trzymajcie się dziewczyny bądźcie silne bo jeżeli chcecie mieć jeszcze dzieci to musicie być silne dla nich

Gość albo urodzi taka franca i
zostawi dziecko w szpitalu i zadowolona, że przestrzega 5 przykazanie, a zapomina, że przez całe życie będzie szła za nią trauma, że to dziecko gdzieś tam żyje, i może ktoś łapy wytrząsa i sie pastwi, ale taka franca zadowolona, że piąte przykazanie przestrzegała. Zayebane, pełne hipokryzji katole.....

Czemu Polska jest pełna takich zawistnych ,wrednych ludzi. Dlaczego w rozwiniętych państwach takich jak Wielka Brytania, Holandia, Francja, Belgia kobieta jest wspierana i dba o nią służba zdrowia, a w Polsce jest wyzywana od najgorszych, musi to robić w strachu ,po kryjomu narażając swoje życie.W Czechach blisko 90% ludzi jest za aborcją, normalnie kraj morderców. Ja rozumiem ,że ktoś nigdy by tego nie zrobił, jego poglądy, jego prawo, ale do cholery uszanujcie to ,że każdy ma prawo do innego poglądu, do podejmowania własnych dezycji. Czy te kobiety was skrzywdziły, czy ma to wpływ na wasze życie? W jakim ja żyje zakłamanym narodzie. Jak ktoś widzi nastolatkę z wózkiem to odrazu idą teksty "no ta się puszczała gówiara, dziffka, szkoły nie skończy ani nic" jak kobieta po 45 roku życia jest w ciąży "taka stara a jeszcze se dziaciaka narobiła" a jak usunie "jaka morderczyni, su.ka, jak mogła" Nienawidzę tego kraju. Tak jest ze wszystkim. Zajmijcie się sobą żmije.

Gość Agentka csi
Czytam i mialam sie nie wypowiedziec ale ta z kotem przesadzila!!!! Decyzja, decyzja, ale antykoncepcja w dobie 21 wieku jest naprawde skuteczna tylko trzeba jej uzyc. Ale porownywac dziecko, plod 5mln komorek wciaz dziecko do tasiemca??!!! Ty chyba jestes nienormalna, albo tak glupia ze szkoda nawet dyskutowac.

Gość do szafirowe szpilki
Życzę Ci z całego serca abyś już nigdy nie mogła mieć dzieci.

Gość no to sie nie bzykaj
Stalingrad "Niestety nie mam szacunku dla kobiet, które dopuściły się aborcji. Dla mnie są one zerem, nieodpowiedzialnym zerem" I dlatego stalingrad TY dostaniesz dupy dopiero po slubie i tylko wtedy gdy twoja zina bedzie chciala miec dziecko..

właśnie Jan Paweł 2 zdjął w niebie spodnie i nasra na ciebie katoliczko zayebana.

NO i oczywiście , gdyby kobieta oddała dziecko , jak jej radzicie obrońcy życia, to znów by były teksty ,że suk.a i szmata bo jak można oddać własne dziecko. A i oczywiście ludzie dobrego serca jak zwykle serdeczni życzą " żebyś zdjechła, szkoda że ciebie nie usunęli, żebyś dzieci nie mogła mieć" Jaki wy dajecie przykład sobą ? I wy jeszcze próbujecie uczyć kogoś etyki?!!?!

Gość j_ulka
czemu jesteście takie??? życzę ci żebyś nigdy nie miała dziecka... czy ty kobieto normalna jesteś, wredna jędza. Koleżanko z kotem zgadzam się z tobą że to chory kraj, ludzie zawsze będą tak gadać - młoda z dzieckiem = puszczalska, niewykształcona, głupia. młoda bez dziecka po aborcji = morderczyni OGARNIJCIE SIĘ TĘPE BABY KTÓRE TYLKO OCENIAJĄ INNE!!!!! ŚWIĘTA JESTEŚ?????

Gość ChciałabymCiebieTakPorozrywać
To zabijajmy się nawzajem. W takim razie nie powinno być to karane. Ja tobie przydupce nożem, ktoś inny mnie poćwiartuje i było by ok. Czem się oburzacie jak słyszycie że ktoś kogoś zamordował w brutalny sposób? Mówicie jak tak można, a same robicie to samo i to w dodatku z własnym dzieckiem!

Gość j_ulka
ale z tym tasiemcem i owsikiem to chyba za wiele. rozumiem co miałaś na myśli ale chyba źle to ubrałaś w słowa ;)

16:02 [zgłoś do usunięcia] albo urodzi taka franca i a mi psychotropy się kończą chyba tobie się skończyły osrańcu, bo się podszywasz, ćwoku, cmoknij w dupsko o. Rydzyka. zasrańcu

Gość Stanisław podolok
Wiesz skoro zakladasz taki topik a czasu juz tyle minelo,dreczy cie sumienie ,myslisz a wiesz dobrze ci oby cie to dreczylo do konca zycia.....wogole wyspowiadalas sie?

zgoda , może z tasiemcem przesadziłam, ale mnie po prostu ponosi jak widzę zamiast logicznej dyskusji wrzuty i wyzwiska..

Gość Agentka csi
zle to ubrala w slowa??? o malo nie przewrocilam sie, a wydawalo si eze pisze to jakas kobieta z mozgiem, ale porownanie dziecka do tasiemca mnie wykonczylo. I wiesz nie chodzi tu o katolikow po prostu o ludzi. Sama jestes tasiemce, pijawa albo karaluchem, i jestes obrzydliwa!!! to do tej od kotow

Gość Jaruś Walikaczka
o kurva zjazd podszywa i poperdoleńców katolickich. Pozdrowienia od Jarosława Kaczyńskiego

to nie było porównanie dziecka do tasiemca i napisałam wyżej ,że to było przesadzone z mojej strony ale nie poniosło przez to co czytam.

Gość aka ika
Czekam momentu, w ktorym mochery przestana sobie do dup nawzajen zagladac i komentowac to publicznie. Do chamskich przeciwnikow aborcji- to co ludzie robia ze swoimi embrionami jest ich interesem i wara wam od tego. Do zakladaczy tematow o aborcji- jezelichcecie kulturalnie podyskutowac o aborcji i post doswiadczeniach znajdzcie adekwatne forum zamiast babrac sie na kafeterii.

Gość moniafiona
Nie wypowiadaj zyczen skierowanych do kogoś majacych zły potencjał , bo mogą sie obrócic i zaistniec w tobie . Mi sumienie dokucza ! czasem bardzo , czasem tworza sie w glowie obrazy, jak by dzis wygladało , dzis tez wiem ze trzeba bylo urodzic , bo myslenie sie zmieniło , mineło 5 lat to duzo dla mlodej kobiety w kwesti myslenia i pokonywania barier . Sni mi sie, sni mi sie Ell bo tak sie nazywa przychodzac w snach . A zeby było dziwne prosze zobaczyc co oznacza slowo elizabet czyli elżbieta . Dat poczecia i aborcji nie podam , ale prosze mi uwierzyc , ze robi sie to jeszcze bardziej dziwne wrecz dreszcze przechodza po ciele , liczby sie dziwnie pokrywają z liczbami imienia i wiele wiele innych rzeczy zwiazanych z numerologią i innymi dziwnymi rzeczami . załuje , nie bardzo , ale załuję , a moze tylko to samoobrona sprawia ze nie bardzo ? Ogólnie problemu nie mam , ale czasem jest mi naprawde zle . Jestem obserwatorką , obserwuję rozne rzeczy . Gdybym Wam opowiedziala pewne fakty i tak byscie nie uwierzyły , a wielu odebralo by mnie conajmniej za dziwną .

Czekam momentu, w ktorym mochery przestana sobie do dup nawzajen zagladac i komentowac to publicznie. Do chamskich przeciwnikow aborcji- to co ludzie robia ze swoimi embrionami jest ich interesem i wara wam od tego. Do zakladaczy tematow o aborcji- jezelichcecie kulturalnie podyskutowac o aborcji i post doswiadczeniach znajdzcie adekwatne forum zamiast babrac sie na kafeterii.