Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna Portugalczyka

wyklad dziewczynki na temat aborcji

Polecane posty

radze Wam zobaczyc jeszcze film na you tube niemy krzyk.. tam pokazuja na usg caly przebieg aborcji w 12 tygodniu ciazy.. sorry ale to juz byl maly czlowiek.. mial raczki, nozki, glowke.. trzymal kciuk w buzi, poruszal sie.. bilo mu serducho.. gdy lekarz przebijal blone.. dziecko uciekalo.. a serce zaczynalo bic do 200 uderzen na minute.. otwieralo buzie.. wygladalo na to ze krzyczy.. a pozniej pokazywali jak lamia mu nozki.. roztrzaskuja glowke.. wlasnie tak to wyglada Chcecie czy nie ale to jest morderstwo!!!

niemy krzyk jest bardzo tendencyjny - od tytułu począwszy. i ma to do siebie, że każdy widzi, co chce widzieć, jak choćby tytułowy krzyk. nie ma co histeryzować, bo takim tonem wypowiedzi nikogo nie przekonasz, choćbyś dodała jeszcze kilka wykrzykników i wielokropków.

Gość dokładnie..
dokładnie! też to oglądałam i popieram poprzedniczkę - każdy widzi co chce widzieć.. mnie to nie skłoniło do zmiany zdania co do aborcji - każdy robi co uważa..

nie mam zamiaru nikogo zmieniac.. nie o to mi chodzi w koncu to nie ja podejmuje za Was decyzje tylko wy same.. chce tylko zebyscie zrozumialy ze ten zlepek komorek jak to nazywacie.. to juz niestety czy stety jest nowy malenki czlowiek.. ktory czuje bol moze jeszcze bardziej jak my dziewczyny przeciez czesto dowiaduja sie o ciazy w 4-12 tygodniu.. a tutaj jeszcze trzeba kombinowac z aborcja jezeli ktos chce usunac plod.. wiec znowu troche czasu uplywa.. w koncu dochodzi do tego ze zabijacie malego czlowieka.. moze nie swiadomie.. ale to robicie

Gość hmm.. no tak..
jeśli ktoś chce lub usuwa ciążę to na pewno nie myśli w ten sposób co Ty bo po co? każdy ten "zlepek komórek" nazywa jak chce i niby czemu on czuje bardziej niż my? nie przesadzasz troszeczkę?a powołując się na ten filmik-no wiesz..jak było pisane - każdy widzi co chce widzieć..chcesz żebyśmy zrozumiały - Ty też zrozum..

oj, dziewczyno, dziewczyno, jak to - bardziej wrażliwy na ból, skoro ma jeszcze niewykształcony układ nerwowy? a poza tym - nie uogólniaj, bo to nieładnie. piszesz "zabijacie małego człowieka", już po mojej wypowiedzi. mogłaś spojrzeć w mój suwaczek - jak widzisz, nie mieszczę się w tym worku do którego mnie wsadziłaś.

Gość basik6
straszny film. ja nigdy nie bylam za aborcja i nigdy nie zrozumiem kobiet ktore sie na to godza...

Niemy krzyk widzialam juz dawno. Wiem ze kazdy ma niby prawo decydowac o sobie ale to przykre.. Ja nie moge miec dziecka walcze od lat,ile moich znajomych daly by wszystko za to by taka kobieta donosila maluszka i oddalaby im go...

przykre jest to ze ktos swiadomie daje dziecku nowe zycie a pozniej go odbiera.. nie wierze ze wiekszosc aborcji wykonywana jest przez osoby co sie zabezpieczaly.. bo antykoncepcja zawodzi bardzo zadko.. nie wierze ze sa to osoby po gwalcie..bo takich osob jest garstka.. sa to osoby bez myslne.. ktore mysla ze wiedza wszystko i wszystko moga.. tak to wlasnie widze.. prawda jest taka ze same sobie sa winne.. partner oczywiscie rowniez.. dla mnie to gowniarze ( przepraszam ze sie brzydko wyrazam ) wiadomo przeciez od wiekow ze seks wiaze sie z konsekwencjami.. ze antykoncepcja czasem zawodzi.. trzeba sie liczyc z tym ze mozemy dzieki seksie zajsc w ciaze.. pozniej to juz tylko odpowiedzialnosc za swoje czyny.. co z tym zrobicie Wasza sprawa, Wasze sumienie.. jezeli Bog istnieje to ja prosze go zeby Was oswiecil za nim bedzie za pozno

Gość wow..
znów uogólniasz ale spoko - ci co straszą bogiem i sumieniem tak mają.. nie mów,że to ludzie bezmyślni czy gówniarze-daj sobie na luz,zajmij się sobą a nie nauczaj na kafe;) każdy niech robi jak chce - już chyba przekazałaś co chciałaś co mnie i tak nie przekonało;)

nie strasze Bogiem, przeciez nie napisalam ze spalicie sie w piekle, bez przesady.. co bedzie to bedzie, nikt tego nie wie tak napisalam co chcialam.. do Ciebie nie dotarlo.. trudno, moze dotrze do kogos innego ja Wam zycze slusznych wyborow pozdrawiam

Gość sukiiiiii
człowiek to człowiek,niewazne jak mały!!!!!!!!

ja generalnie uważam, że jeśli ktoś nie chce mieć dzieci to niech sobie podwiąże lub podetnie jajowody/nasieniowody i nie będzie miał problemu również myślę, że jest to okrutne i przerażające:( ale do opinii własnej każdy ma prawo. nie rozumiem tylko kobiet. chyba każda wie, że w wielu przypadkach seks=dziecko. niech sobie kupi gumę, weźmie tabletki i nie ma problemu. po co narażać siebie na utratę zdrowia lub nawet życia i pryz okazji zabijać własne dziecko lub jak kto woli płód? to jest po prostu niejasne dla mnie, nie sam fakt jeżeli tak bardzo kobiety chcą móc decydować o swoim ciele to niech zadecydują również o mózgu i pomyślą zamiast kochać się bez zabezpieczenia pozdrawiam:)

Gość sprawiedliwaaaa
a ja nikogo nie potępiam - to nie moja rola (i sprawa) ale uważam jednak, że ta która dokona aborcji NIGDY nie powinna już zostać matką (no bo po co jej kolejny "problem") no i te wyrzuty sumienia napewno zostaja do końca życia WASZA SPRAWA...