Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Blankaa

Jestem w CIAZY ale... prosze o odpowiedz...

Polecane posty

Gość ...Blankaa

Liczac od ost daty @ jest to koncowka 4 tyg. Boje sie bo pobolowe mnie brzuch jak na @nie sa ta czeste bole, zdarzaja sie pare razy w ciagu dnia i sa chwilowe ale czy normalne? Do lekarza jeszcze za wczesnie,nic nie zobaczy ale czy moze pojechac zapytac sie o te bole? jak myslicie?

Gość w 5 tyg
ja poszlam do lekarza na poczatku 5 tyg wg miesiaczki, zarodka nie bylo widac, ale pecherzyk ciazowy widoczny byl na usg bez problemu:)

normalne, ja takie bóle miałam na początku moich obu ciąż... wyluzuj, bo stres w ciąży też nie jest wskazany :)

Gość mamachichi
ja tek miałam, u mnie to było normalne, weź nospę a jak będzie się coś działo to do lekarza

do lekarza najlepiej iść koło 7 tc, bo wtedy będzie już widoczny zarodek z akcją serduszka...

Gość w 5 tyg
a bole tez takie mialam, jak na okres. Na poczatku jak test wyszedl negatywny, bo bylo za wczensie, to myslalam po prostu ze okres mi sie spoznia, ale skoro tak boli, to zaraz dostane:)

Autorka nie pytała co u Ciebie było widoczne :O Pewnie Autorko, że przejdź się do lekarza :) Po co masz się denerwować :) Nerwy teraz szkodzą dzidziusiowi :) Pewnie to nic takiego ;)

Gość ...Blankaa
Troche mnie uspokoilyscie:) ja ten bol kojarze tylko z@ i nigdy go nie lubialam:) dlatego zaczelam sie troche obawiac... Ale widze, ze nie tylko ja tak mam:)

Gość ...Blankaa
Tak myslalam ze jak pojade to moze da mi jakies tab na utrzymanie czy co.. troche sie naczytalam tych rzeczy heh:)

z mojego doświadczenia powiem Ci, że najwększym przekleństwem w 1 ciąży jest właśnie INTERNET :)

Gość ...Blankaa
hehehehe no taaa siedzi sie i szuka tylko

Gość ...Blankaa
ja to wlasciwie szkalam na temat tych bolow ale przy okazji sie natrafia na wiele innych rzeczy...;)

macie racje z tym internetem, staram się czytać pozytywne informacje np. jak rozwija się maleństwo, ale zawsze przez przypadek, zobaczę coś niepokojącego i się zaczyna myślenie czy u mnie wszystko ok. A wracając do tematu bóle mogą się pojawić, u mnie były też krótkie krwawienia, ale okazało się że wszystko ok. itak jest do tej pory ( 21 tc)

Gość royal with cheese
he he, cześć Blanka, ja też jestem z tych schizujących :) Jestem w 7tc i takie pobolewanie mam od początku i ja akurat naczytałam się masę, że to jest jak najbardziej ok. Znaczy, że macica się szykuje :) Byłam u lekarza 5 dni po spodziewanej miesiączce i oprócz małego pęcherzyka nic nie widać, więc faktycznie się pośpieszyłam (też po poradach z forum, że lepiej iść jak najwsześniej :( ) teraz idę w sobotę, bo ma być echo serca, ale schizuję, że nic nie usłyszę... baderka, święta prawda z tym internetem. Przeczytałam, że to źle jak nie ma objawów, a mi nic zupełnie nie dolega...

pamiętajcie, że każdy organizm jest inny i nieco inaczej może zareagować na ciążę... i bądźcie dobrej myśli dziewczyny :)

Gość ...Blankaa
No ja staram sie juz nie przejmowac tym bolem, moze pojade w pn do lekarza zapytac o nie bo nic wiecej nie bedzie mogl zrobic, chociaz mialam jechac dopiero za jakies 2 tyg. To bole sa czasem przerazajce ale trzeba byc pozytywnej mysli:) Ja staram sie nie dopuszczac zadnych negatywnych:) agabell81,royal with cheese - gratuluje:)

miałam dokładnie tak samo, brzuch mnie bolał jak na okres chyba przez dwa dni. Co chwila biegałam do WC sprawdzić czy przypadkiem nie przyszedł. A byłam wtedy w 5 tygodniu....no i nie przyszedł :)

Gość ...Blankaa
dla mnie to bylo niewyobrazalne zeby brzuch tak samo bolal... a jednak... chociaz u mnie ta sa jakby skurcze chwilowe, nie jest to tepy bol ktory trwa przez dlugi czas, chyba wiecie co mam na mysli:)

Gość ...Blankaa
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tymi wszytskimi badaniami? jakie bede musiala porobic? na pewno mi lekarz powie... ale jestem ciekawa co mnie czeka

Oj bolal. Czekalam na okres tydz. Bo boli to bedzie :P A tu 2 kreski. Ja mialam takie same bole napoczatku ciazy jak podczas okresu. testu bym nie zrobila gdyby nie szwagierka ktora powiedziala ze tez tak miala.

Gość Panikara jakich mało
...Blankaa ja byłam tydzień po terminie, a nie robiłam testu bo byłam pewna że dostanę okres - brzuch bolał identycznie jak na @ A staraliśmy się przecież, ale ubzdurałam sobie że jakbym była w ciąży to bym to czuła :D No i ten brzuch tak bolał dość długo, a okresu do tej pory nie dostałam- a jak brzuch przestał później boleć to się bałam, ze coś nie tak :P Co do lekarza to nie ma po co iść zbyt wcześnie - ja poszłam w 8 tyg (a chciałam nawet później) bo zaczęłam plamić, i jeszcze lekarz nie był pewien czy serduszko bije, dopiero w 10 się upewnił Jeśli nic się nie dzieje, nie plamisz i brzuch nie boli bardzo mocno to moim zdaniem nie ma co się spieszyć

Co do internetu to swieta prawda...Mój mąż mi w pewnym momencie powiedział, ze rekwiruje modem na czas ciąży :P Bo brzuch boli - źle, nie boli - jeszcze gorzej, brak objawów - niedobrze, objawy się pojawiły - to samo, a wszelkie madrosci oczywiscie z internetu :P

Gość royal with cheese
no właśnie w sobotę, przy wizycie robią mi: badanie ogólne moczu, morfologia krwi obwodowej, poziom glukozy, odczyn USR, grupa krwi, toksoplazmoza. Jak chcę mogę zrobić na żółtaczkę i HIV, ale po jego minie widziałam, że to dla przewrażliwionych... oby jajo nie było puste...dobrze, że dziewczyny na forum mnie pocieszyły, bo bym nie spała po nocach.

Gość ...Blankaa
Panikara jakich mało - hahahaha ciekawe jak dlugo moj chlopak wytrzyma moje gadanie, codziennie mu cos nowego mowie co wyczytalam hehe chyba przestane:P moze faktycznie pojade do lekarza za jakies 2 tyg. royal with cheese - trzeba myslec pozytywnie:) duuuzo endorfin heheh i bedzie dobrze:)

Gość royal with cheese
cześć panikara, jakbym siebie słyszała :D i dzięki, bo to Ty mnie ostatnio pocieszyłaś :) ja się mężowi w ogóle nie przyznaję, że siedzę na kafe, bo na bank by mi wszystko poblokował. czasem jak wyjadę z jakąś rewelacją to tylko robi wielkie oczy. Gdyby nie forum cieszyłabym się z braku objawów, że taka twardzielka ze mnie, a ponoć jest na odwrót :) Blanka takie pobolewanie to luzik, ile dni spóźnia Ci się okres?

Gość ...Blankaa
u mnie to dopiero poczatek.. 4 dni mi sie spoznia, po 2 dniach juz mi wyszly 2 kreski:) dzis rano tez robilam i dalej 2 grube krechy:)

Gość zaciazona
Mnie tak brzuch bardzo mocno zaczal pobolewac na tydzien przed spodziewana @, niby jak na okres, ale mocniej. To dalo mi do myslenia,ze cos jest nie tak. Poczekalam jeszcze pare dni i 2 dni przed @ zrobilam test. Dwie kreski- jedna bledziutka. Powtorzylam test na drugi dzien i wyszlo to samo. Poszlam na beta HCG- wynik 204 (to jeszcze bylo przed spodziewana @}, powtorzylam bete za 3 dni, wynik- 1954 :) na drugi dzien poszlam do lekarza, bo brzuch bolal mnie bardzo, ale ten nic nie potwierdzil, nawet ciazy. Poczekalam tydzien, bol sie nasilal do tego doszlo plamienie, znowu do lekarza, tam bylo juz widac serduszko :) brzuch bolal jeszcze jakies 2 tygodnie. Dzis jest juz ok :) Obecnie 23 tc :)

Gość ...Blankaa
ja to mam ksiazkowe cykle heh 28 dni tak samo objawy owulacji itp i ani dnia spoznienia nigdy nie bylo odkad mi sie wyregulowaly cykle czyli od jakiegos roku

Dziewczyny ja po nocach nie spałam na początku tak sie bałam, zresztą dalej się boję, wczoraj miałam wizytę to myślałam że nie wytrzymam nerwowo czy wszystko dobrze Ale nic to nie da ze się będziemy zamartwiać, w niczym to nie pomoże, trzeba na siebie uważać, w razie czego brać leki i co ma byc to będzie Co do badań to ja mam co miesiac morfologię i mocz, poza tym na hiv miałam, żóltaczki typu b i c, grupę krwi, glukozę...to chyba tyle