Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie opłaca się mieć dzieci

Nie opłaca się mieć dzieci.

Polecane posty

Właśnie czytam temat z pretensjami o to, że syn gdzieś matkę samochodem podwiózł. Po raz kolejny ucieszyłam się, że nie mam dzieci. Dzięki temu odkładam sporo pieniędzy i mam dużo czasu dla siebie. Z dzieci żaden pożytek. 20 lat albo więcej utrzymujesz pasożyta, a potem jak czegoś potrzebujesz to nawet czasu dla ciebie nie ma. Ci co piszą o podaniu szklanki wody na starość często się rozczarowują, bo dzieci mają swoją rodzinę, a matka, ojciec to tylko ciężar. O tym ile lat byli na łasce rodziców nie pomyślą. Dla takiego czegoś nie opłaca się męczyć w ciąży i opłacać dzieciakowi wszystkiego bo i tak nie okaże wdzięczności. Za oszczędzone pieniądze to sama mogę sobie opłacić kogoś kto mnie podwiezie. Taniej to wyjdzie jak miesięczne koszty dziecka.

Gość dzieci to niewdzięcznicy
tylko by brały

Gość asdfasgdssadfsdf
A Ty czasem nie popisałaś też tego jak się sama zachowujesz w stosunku do swoich rodziców?? Jak nie i jest zupełnie inaczej to chyba świadczy to o tym że dziecko można dobrze wychować i to jak będzie się zachowywało w przyszłości i będzie miało stosunek do Ciebie zależ od Ciebie,od tego jak je wychowasz. Więc wydaje mi się że tobie się nie chce wychowywać dziecka bo księżniczka będzie musiał poświecić trochę swoich "luksusów" dla dziecka. Ale to już twój wybór :P

Gość ja jeste czystam pzykładam
tez poniekad tak mysle, wsumie chowasz i niewiadomo co wyroscnie!al e jak mam ochote miec jedno i miec nadzieje ze go dobrze wychowam.

Gość kaRinKa_
jak tak sobie dokładnie policzysz to żyć się też nie opłaca ludzie zrozumcie wreszcie że dzieci to nie lokata czy promocja która się opłaca - jak można dziecko przeliczać na pieniądze? może załóż notes który wręczysz mu jak skończy 18 lat - ile w niego włożyłaś i ile ma ci oddać

Gość wkurzonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
widze moj temat cie poruszyl...to nie zalezy od tego jak wychowasz dzieci(no poniekad tez) ale zlezy tez w duzej mierze odtego jak bedziesz podchodzic pozniej do tego wszystkiego...bo jak bedziesz robic ze swojego syna maminsynka to rzeczywiscie nie miej dzieci...

Gość autorka została spłodzona
na skutek połączenia gwoźdZia z balonem cyrkowym z '79 roku, dajcieże spokój :classic_cool:

I tak to ja dobrze na tym wyjdę, a wy przeżyjecie rozczarowanie w swoim życiu, jak dziecko się wyprowadzi to je zobaczycie jedynie od święta.

Gość asdfasgdssadfsdf
wkurzonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa No jak nie zależy od tego jak wychowasz dziecko??A niby od czego to zależy?? I przecież gdy wychowasz go na maminsynka to jest twój błąd a nie błąd dziecka :P

Gość sozia samosia
każdy ma wybór nie każdy powołany jest do dzieci - w takim przypadku lepiej ich nie miec poniekąd racja, to co napisałas

Gość hmmm???
Gdyby Twoi rodzice też mieli taki pogląd, to byś dzisiaj nie pisała takich bzdur; bo bu Ciebie nie było!!! Zastanawiam się jaki jest Twój "wyższy"sens życia.? Ciekawe czy na starość też będziesz tak myślała...? Kiedy staniesz się już ......."stara"-ogólnie mówiąc. Prawdopodobnie osamotniona, może złośliwa, zdziecinniała...itd,itp. Będziesz patrzeć jak inne babcie cieszą się wnukami, dostają "laurki" na Dzień Babci, są odwiedzane ... Jak się wtedy będziesz czuła.???? Weźmiesz sobie prawdopodobnie jakiegoś zwierzaka, i będziesz się nad nim znęcać "nadgorliwością" i z braku innego zajęcia...... Przemyśl to.... Potomstwo to sens i istota naszego egzystowania!!! Nawet zwierzęta (z tym najmniejszym mózgiem to wiedzą) !!! Mają to zakodowane, dlatego nie wyginęły! :)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co za chore podejście, to jak dzieci będa rodziców traktowac zalezy tylko i wyłącznie od tego jak rodzice te dzieci wychowaja, a kasa to tylko kasa daje szczescie na krótką metę, mi moje dzieci dają szczęście a nie kasa