Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ptysia 33

Ile na remont?

Polecane posty

Gość ptysia 33

Planuję remont mieszkania ok 40 m 2 pokoje kuchnia, i łazienka. Na początku chcę zrobić jeden pokój i kuchnie. mam do was pytanie, ile przeznaczyłyście na remont mieszkania, ile czekaliście czasu żeby móc zamieszkać (razem np mężem/ narzeczonym) i ile trwał remont? Wiadomo, że chciałabym jak najszybciej jednak, nie wszystko da się przyśpieszyć.

Gość no to musisz udać się moze
U mnie remont generalny mieszkania 50 m kw trwał równe dwa miesiące (prace brudne: zrywanie podłóg, wymiana całej elektryki, skuwanie łazienki, robienie łazienki od zera, kładzenie podłóg gresowych i drewnianych, i takie tam), a potem kilka tygodni wykańczanie (kuchnia na wymiar, drzwi wewnętrzne - na wymiar, szafy wnękowe na wymiar), a potem przez wiele miesięcy kupowanie mebli. Na remont: część brudna (w tym łazienka i podłogi) + kuchnia ( w tym sprzęty) + szafy + drzwi poszło chyba z 70 tysięcy. Ale dokładnie nie wiem, bo w końcu przestałam liczyć. A i tak musieliśmy często rezygnować z tego, co nam się podobało na rzecz tego, na co było nas stać :( Spieszyliśmy się, żeby przed ślubem mieć przynajmniej łazienkę, kuchnię i podłogi i udało się :)

Gość i ja się tez wypowiem
my dopiero zaczniemy remont: 52 m2 : 2 pokoje, łazienka, plus pokoj z aneksem kuchennym...liczymy wstepnie 50 tys.

i w niecałe 2 miesiace chcemy sie wyrobic :)

Gość a moze...
zna ktoś jak taniej zrobic remont? Czegoo uzyc jak wygospodarowac to co stre?? pomóżcie :(

możecie nazwozic mebli ze swoich rodzinnych domow...co do samego remontu, no to nie brac tego co najlepsze tylko raczej te rzeczy z dolnej polki...np. panele nie za 50 zł za metr tylko za 20 zł... wtedy przy tych 40 metrach powinniescie sie wyrobic w 30 tys.

Gość ptysia 33
Własnie tak myślałam, że może się zmieszczę w tych 30 tys. Bo nie chcemy mieć tak nie wiadomo czego na początek. Wiem, że droższe zawsze są wytrzymalsze i lepsze ale no cóż... na początek dobre i to.

Gość vitalianka
to zależy czy będziecie sami remontować czy zatrudnicie ekipię. jesli sami na pewno długo ale taniej. my remontowaliśmy sami ale postawiliśmy na lepsze materiały typu sopro i za remont łazienki i kuchni wyszło nas około 10 tysięcy.

Ciężko podać cenę bo nic konkretnego nie napisałaś ;) Co najważniejsze to co wchodzi skład remontu ,z jakiej półki weźmiesz materiał oraz czy wynajmujesz ekipę czy robicie sami.

Gość LucekR
Powiem Ci na swoim przykładzie, wykończenie robiła mi firma decoroom.eu . Koszt wykończenia mieszkania w stanie developerskim wraz z projektem, materiałami i robocizną, to kwota , w zależności od wybranego pakietu i jakości materiałów od 600-900 zł / 1m2 . Czas wykończenia ok 6 tygodni.

Gość z doswiadczenia wiem
ze oszczedzanie na remoncie to zadna oszczednosc!!! jak sie zrobi cos slabiej czy tanszym kosztem to to za pare lat wychodzi, szkoda nerwow, zaoszczedzic sporo tez nie mozna, to tak jak z autem jak sie kupi grata to trzeba go ciagle naprawiac i po tych naprawach wychodzi dorzej jak porzadne autko..

Gość enedue
Dokładnie. Jak to się mówi, co tanie, to drogie. Później wychodza jakieś błędy i naprawa jest dużo droższa. Tam gdzie można przyoszczędzić to spoko, ale nie zawsze się da! W moim starym mieszkaniu remont 40 m2 zajął trochę ponad 2 miesiące.

Gość lwica1998
Posiadany park maszynowy umożliwia również produkcję różnego typu profili z tworzyw sztucznych.Nasze przedsiębiorstwo zatrudnia wysoko wykwalifikowanych specjalistów, którzy gwarantują produkcję na wysokim poziomie oraz zapewniają fachową obsługę klientów.Do dyspozycji kontrahentów stawiamy profesjonalną kadrę z wieloletnim doświadczeniem tworzącą zgrany i lojalny zespół. http://www.unibest.pl/

Remont mojego mieszkania, które ma 39m2, wraz z późniejszym wyposażeniem wyniósł około 40 tysięcy. Było to dosyć gruntowne odnawianie na wielu różnych szczeblach, ale staraliśmy się oszczędzać na czym się tylko dało. Szukaliśmy jak najlepszych ofert firm transportowych, aby potem na czas całego remontu nawiązać współpracę z jedną (w tym przypadku wybraliśmy http://fracht.pl/ ). Wszelkie płytki ceramiczne i panele kupowaliśmy w outletach, w których były one zwykle nawet do 50% tańsze niż w zwykłych sklepach, a nie miały żadnych uszczerbków. Wynajęliśmy też zaprzyjaźnioną ekipę remontową, która wzięła od nas mniej niż w normalnych warunkach. Nie oszczędzaliśmy oczywiście na tym, na czym się nie powinno i reasumując i tak wcale nie wyszło mało, a wręcz przeciwnie.

Gość no to ja tez powiem
my w 50m2, za podłogi w pokojach (bez mebli, bez malowania nic tylko podłogi), cała lazienka i cała kuchnia ze sprzętami to póki co jakieś nie całe 60tys. Jeszcze myślę, że pójdzie nam koło 50 tys.

Gość no to ja tez powiem
sorrki niecałe powinno być :-)