Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ShadowSilencer

Ojciec właśnie sprzedał matkę z mieszkaniem - PROŚBA O POMOC

Polecane posty

Słuchajcie, sprawa poważna. Właśnie dosatałem informację, że były ojciec sprzedał właśnie mamę (rodzice po rozwodzie od 10 latl; kolejny przykład małżeństwa bo tak wypadało przy zdradach i kłamstwach od początku) razem z mieszkaniem innej osobie (prawdopodobnie swojej kochance i jej rodzinie). Mama dostała list z kancelarii prawniczej od jakiegoś prawnika w którym napisane jest, że były ojciec wykupił mieszkanie WOJSKOWE w tamtym roku i sprzedał je z początkiem tego roku wraz z mamą. W piśmie napisane jest też, że mama ma się wyprowadzić w ciągu 3 dni gdyż nie ma prawa do zajmowanego lokalu, i płacić odszkodowanie 1500 PLN za każdy miesiąc przebywania w lokalu od początku roku, w którym będzie przebywać. Nie znam przepisów w tej kwestii ale czy można komuś nakazać opuszczenie lokalu od tak, kto mieszka tam ponad 20 lat już bez zapewniania lokalu zastępczego lub żądać jakichkolwiek opłat i czy można sprzedać mieszkanie z lokatorami ? Proszę o pomoc również tu jeśli ktoś orientuje się w temacie czy może w jakiś sposób pomóc itp. Mieszkanie znajduje się w Krakowie. Z góry dziękuję. PS: jeśli możecie nie piszcie proszę niepoważnych tekstów bo sprawa jest jak najbardziej poważna.

No dajze spokoj. Na kafe o takie rzeczy pytasz ? Udaj sie na jakies forum prawnicze i tam pytanie zadaj.

Tam też zadałem, kontaktujemy się z prawnikami, tu napisałem też gdyż tu można znaleźć ludzi, których dotykają różne problemy więc mają doświadczenia z pierwszej ręki.

Gość Phoebe20
Powodzenia życzę ale na przyszłość radzę mówić "mieszkanie zamieszkane przez matkę" albo chociaż "mieszkanie z matką" bo tak jak w tytule to strasznie nie po polsku, wręcz groteskowo i nikt Cię nie weźmie poważnie jeśli nie przeczytał całego Twojego posta ;]

skoro to mieszkania wojskowe to podlega to ich zasadom. niestety moga tak zrobic. wosjko moze pozwolic na wykup mieszkania, moze tez zabronic. a jesli umrze osoba, ktora byla tam zameldowana to dziedziom nie nalezy sie w spadku to mieszkanie. skoro Twoj ojciec je wykupil to nie ma zadnego znaczenia ile osob i jak dlugo tam mieszka. moj brat z zona maja wykupione mieszkanie wojskowe i w ich bloku zdarzaly sie juz przypadki wyrzucania osob z mieszkan

Phoebe20 - polonistka, daj sobie spokój jak masz takie głupoty pisać w tym momencie bo coś ci odpiszę na smsa. A to już nie będzie takie zabawne ";]". Trzeba było zostać nauczucielką w podstawówce. Proszę nie pisz w poważnych sprawach jak nie masz w nich nic do powiedzenia. Napisałem na szybko tak jak jest, jak to kiedyś były ojciec pięknie ujął.

Gość czy można sprzedać
mieszkanie z lokatorami ? Nie musi twój /były/ojciec zapewniać jakiegoś lokalu ? Kiedyś słyszałam, że jak chce się kogoś wyrzucić z mieszkania należy mu zapewnić lokal zastępczy. Nie jestem prawniczką, ale może ta informacja będzie pomocna.

Gość całkowicie czarny kot
były ojciec? jak ojciec może być były?

Gość tarot allegro!!-Sprawdzialność
MASZ PROBLEMY? DYLEMATY? ZAWĘDRUJ DO MNIE NA MOJE AUKCJE I SKORZYSTAJ Z MOICH KART I WIEDZY JEŚLI W NIĄ WĄTPISZ KOMENTARZE WYSTAWIONE PRZEZ MOICH KLIENTOW O MNIE CIE UTWIERDZĄ ZAPRASZAM SERDECZNIE SZYBKO TANIO PROFESJONALNIE PYTANIE SYMBOLICZNA 1 ZŁOTÓWKA http://allegro.pl/tarot-1-pyt-najtaniej-zaplata-po-1zl-i1466133264.html WRÓŻBA ROCZNA PROMOCJA http://allegro.pl/tarot-wrozba-roczna-profesjonalnie-wplata-po-i1454757393.html Poleć znajomym

Gość nl,mjlk,mk
zwyczajnie byly, jak jest takim choojem a nie ojcem to do czego sie tu przyznawac? i tak, jezeli facet mieszkanie kupil to moze je sprzedac. tyle w temacie.

Gość atojajajaja
najlepiej zna się na takich sprawach osoba o nicku dyrektore, jest chyba prawnikiem, powinna tu zaglądnąć, często siedzi na kafe

Dobra. Poszedlem na silownie, troche podzwonilem i opracowalem plan dzialania. Wyglada calkiem calkiem. Prawnik ustalony na poniedzialek. Dane zebrane. Jutro napisze pisma procesowe do konsultacji z prawnikiem i dzialamy. A dla mamy szukamy juz i tak nowego mieszkania z dala od tego bylego starego freda. Jakby ktos mial jakis pomysl jeszcze czy info to prosba o dopisanie ponizej. Dzieki.

Gość aria_opera
Mozesz sprobowac jeszcze na forach prawniczych czy w takich punktach przy uczelniach gdzie studenci udzielaja darmowych ;) porad prawnych. A Phoebe20 sie nie przejmuj. Takie wyniosle prostaki czy krytycy tu sie czesto pojawiaja. Nie maja nic konkretnego do powiedzenia, ograniczony swiatopoglad. Nawet w powaznej sprawie zyciowej napisza ci, ze nie postawiles przecinka czy zle sie wyraziles albo cie zkrytykuja bluzgami.

Gość wydaje mi sie ..;p
ze jak mama jest zameldowana, to nie moze jej ot tak wywalic

Tu akurat jest tak, ze jest zameldowana, ale nie posiada tytulu prawnego do lokalu gdyz w mieszkaniach wojskowych tytul prawny ma jedynie glowny najemca wojskowy,a rodzina juz nie. Byly ojciec sprzedal mieszkanie osbie ze swojej nowej rodziny i tamta ma tytul prawny.. To tak jakby ktos sie wmeldowal do wynajmowanego mieszkania. Z tego co mi wiadomo wlasciciel posiadajacy tytul prawny moze w kazdej chwili wymeldowac lokatora.

Gość krajanka2365
Phoebe20!Groteskowo, nie po polsku, radzę mówić - puknij sie nienormalna debilko! Ciebie to nikt nie weźmie poważnie! Facet ma poważny problem gupia krowo jakbyś nie dostrzegła! Nie masz pojęcia o poważnych sprawach życiowych i piszesz bzdury to się nie wypowiadaj. Biegnij do galerii niech ci opiekun kupi "prezent". Tam z takim poziomem zarozumiała gowniaro! Sorki za takie krowy Shadow ;) Miałam podobnie z naszym ojczymem. Taki sam, zawsze mało i z rodziny dojił! Dowiedz sie u prawnika czy przypadkiem nie musi matce zapewnic mieszkania innego.