Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia za 3 miesiace

imie Emma dla dziewczynki- co sadzicie????

Polecane posty

Gość mamusia za 3 miesiace

straaasznie mi sie podoba. uwilbiam to imie od dziecka.....

Mnie się kojarzy z grubą starą babą. Nie wiem dlaczego.

Gość ja tez je uwielbiam
ale mieszkając w Polsce - brzmi chyba jakoś trochę pretensjonalnie... A szkoda!

Gość Phoebe20
eee... jakbyś miała np. męża anglika, albo jeśli mieszkasz za granicą to jak najbardziej. Ale Emma w Polsce... no najgorsze nie jest ale nie zachwyca.

Gość szófladka
Mnie się nie podoba. Kojarzy mi się tak jak kolezance wyżej - z korpulentną matroną w sklepie miesnym

Gość ja tez je uwielbiam
Dziewczyny, skąd te drastyczne skojarzenia? :) W ostatnich latach to chyba bardziej takie wiotkie laleczki typu Emma Watson? :D

Gość tez nie jestem zachwycona
komu sie bedzie chcialo wymawiac podwojne M?:D Nazwij emilia i po sprawie

Gość aks
Emma Bovary:)

Emmy Watson nie znam. Przeszukuję pamięć czy nie spotkałam się w jakiejś książce z tym imieniem właśnie w takim "zestawie", ale nic nie przychodzi mi do głowy.

Gość ja tez je uwielbiam
Nawet wymawiane przez dwa M jest krótsze od Karoliny, Dominiki, czy nawet Natalii :)

Gość mała wiedza się kłania
Emma pretensjonalne? Autorko to imię funkcjonuje w Polsce od XIII wieku! śmiało nadawaj, jest piękne:)

Gość perfumy to
Emma Watson to akorka brytyjska znana najbardziej z roli w Harrym Poterze mi to imie sie kojarzy z emma z spice girls:P Nie jest zle lepsze niz Oliwia (ktore jescze 10lat temu bylo oryginalne a teraz ma je co druga dziecwzynka w wieku 4 5 lat)

Gość ja tez je uwielbiam
do mała wiedza się kłania - nikt nie twierdził, że nie funkcjonuje w Polsce, np. prababka mojej przyjaciółki miała tak na imię. Ale zdecydowanie kojarzy się nie ze średniowieczną Polską, a raczej z Wielką Brytanią, wszystko jedno w jakim okresie. I o to mi chodziło z tą pretensjonalnością.

Gość koiko
ja mam 36 lat i chodzilam do szkoly wlasnie z Emma Piekne imie,zdolna,sliczna dziewczyna..POLECAM:)

Gość szuszujka
Mnie tez sie kojarzy ze starsza dama, raczej taka przysadzista. Moze dlatego, ze mieszkam w Niemczech i tu sie na osiedlowe sklepiki mowi 'tante emma laden' ;)

Tu masz inne warianty :) Origin and meaning of Emma Emma \e(m)- ma\ as a girl's name is pronounced EM-ah. It is of Old French and Old German origin, and the meaning of Emma is "entire, universal". Originally a short form of German names such as Ermintrude. A royal name in medieval England. Emma Peel was a charcter in the 1960s British TV series "The Avengers". Literary: title character of the Jane Austen romance novel "Emma". Actresses Emma Samms, Emma Thompson; singer Emmylou Harris. ❤️Emma has 26 variant forms: / inne warianty tego imienia Em, Ema, Emalinda, Emelina, Emeline, Emelyne, Emmalee, Emmaline, Emmalyn, Emmalynn, Emmalynne, Emme, Emmeleia, Emmeline, Emmelyn, Emmelyne, Emmet, Emmett, Emmette, Emmi, Emmie, Emmot, Emmott, Emmy, Emmye and Ima. [serca} For more information, see also related names/powiazane z ❤️ Emmarald and ❤️Amelia. Baby names that sound like / imiona, ktore brzmia podobnie Emma are Amma, Ama, Amia, Emmey, Jemma, Jama, Oma, Uma, Ooma and Yuma.

Gość zależy jak leży
i co , będzie sie nazywac np. Emma Kwaśniewska albo Emma Sucharek :O?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mi sie to imię podoba coraz bardziej :)

ja nie mieszkam w Pl i to imie tutaj dziala. ogolnie nie jestem zwolenniczka zagranicznych imion w Polsce, a juz np. spolszczone typu Brajan, Dzesika itd. dziwnie wygladaja. ale Emma mi sie w miare podoba chociaz kiedys mi sie nie podobalo :D

myślę,że jest ok tylko takie imię też musi pasować do nazwiska.. chociaż za pretensjonalne nie powinno uchodzić gdyż w Polsce jest to imię z długą tradycją

Gość liweczka90
okropne ;(

Gość gość
Imię jest śliczne, choć to za mało powiedziane- jest cudowne

Gość gość
sama jestes okropna

Gość gość
Super imie, tak dala na imie Rachel w przyjaciolach swojej corce.