Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia za 3 miesiace

imie Emma dla dziewczynki- co sadzicie????

Polecane posty

Gość gość
emma - emi :) super!

Gość gość
sama chciałam tak nazwać córke i nic mnie nie obchodzi co inni myślą czy im sie podoba czy nie , ale ostatecznie wyszedł syn niespodzianka. ludzie zajmijcie sie swoim zyciem a nie będziecie obgadywać inne dzieci czy maja łade imie czy nie ostatnio spotkałam sie z tym w przedszkolu jedna z druga nawijały ze jak to można dziecko Angelika nazwać bozeee jak mozna tak kogoś obgadywać ?? zwróciłam im uwage ze to nie ich dziecko i nie ich sprawa to jak na mnie siadły myślałam ze mnie zaraz zjedzą jak ja śmiałam zwrócić im uwage wielkie damy od siedmiu boleści

Gość gość
czy naprawdę Cię obchodzi co inni sądzą? nazwij, żeby Tobie się podobało

Gość gość
Imię Emma coraz bardziej mi sie podoba za 3 miesiące urodzę córkę .Pomysł na to imię podsunęła mi moja mama nie jest takie oklepane jak te wszystkie Oliwie Julie i Nikole itd.i TP .Aktorka Joanna Liszowska nazwała swoją corkę właśnie Emma a drugą Stella .Ja myslę juszcze o Aleksandra i Agata co myślicieli.b

Gość ami122
Jeszcze2-3 lata temu bym nie zdzierżyła-Emma kojarzyła mi się z serialami typu Beverly Hills 90210 i gwiazdeczkami muzyki pop. Słowem-kolejny import tylko braciszka Brajanka i siostrzyczki Jessiki albo Vanessy brakuje. Ale odkąd dowiedziałam się, że w historii Polski we wcześniejszych wiekach występowały Emmy, patrzę na to imię nie jak na "hit z zagranicy" typu Nadia, Nikola, Karina, Natasza, Angelika, Mia czy nawet Lena ale jak na odkryte na nowo imię z tradycjami, ponadto bardzo międzynarodowe-bardzo popularne we Francji, Włoszech, Niemczech, Luksemburgu, na Węgrzech, a i u nas w 2014 roku imię znalazło się w pierwszej 100 wśród imion żeńskich.https://msw.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/ewidencja-ludnosci-dowo/statystyki-imion-i-nazw Czyli imię to już tak nie szokuje jak kiedyś, ale do liderek (Leny, Julii czy Zuzanny)mu daleko. Jeżeli kiedyś znajdzie się w czołówce, to sądzę , że nastąpi to nieprędko-za jakieś może 10 lat, a wtedy Emmy z boomu ewentualnego będą od Twojej o tyle młodsze, że raczej z uwagi na różnicę wieku nie będą się kolegować z Twoją córką. Emma urodzona teraz nie spotka tłumów imienniczek w szkole. Emma z uwagi na to że ma w Polsce tradycje to imię idące bardziej w kierunku Laury niż Mii , Nataszy czy Nadii, nadawanych w Polsce od lat no maksymalnie 15 i zalatującymi tymi ulotkami wkładanymi za wycieraczki samochodów. Emma to imię innego kalibru. Ja osobiście bym go na razie nie nadała ale jak Tobie się podoba to nie widzę przeciwwskazań.

Gość gośćkasia
moja corka ma na imie Emma ,zdrabniam Emcia ,uwazam ze bardzo do niej pasuje:)fakt nie mieszkam w pl...kompletnie nie planowalam dac jej tak na imie ale jak ja zobaczylam po porodzie to wygladala na Emme wlasnie....

Gość gość
ja mam chrześniaczkę Emmę ale rzeczywiście wymowa trudna

Gość gość
piękne imię, jak ktoś ma odwagę to czemu nie

Gość gość
Ja mam coreczke Emme- slodka Emcia

Gość gość
imię ładne ale trochę ciężkie w wymowie dla Polaka przez te 2 "m", ja bym nie nadała ale u kogoś czemu nie ;)

Gość gość
podoba mi się choć stawiałbym dziś na Nela

Gość extra mama z bonusami
Ładne ale bardziej mi się podoba: Firuze,Fatma,Meleki.Jeśli już to te 3 brałabym pod uwagę