Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropcia nad J

kobiety 30+ bezdzietne

Polecane posty

Gość kropcia nad J

dlaczego nie macie dzieci? Pytam grzecznie i kulturalnie :)

Gość Agentka csi
A kto powiedzial ze kazda kobieta musi miec dziecko????

Gość passiflora
nie mam męża, teraz nawet faceta, poza tym nie mam pewności czy chcę (jak byłam w związkach to też nie miałam pewności), bałam się utraty wolności i wyrzeczeń

Gość kropcia nad J
nikt, ja pytam 30+ kobiet dlaczego nie mają dzieci :)

bo nie czuję sie gotowa na dziecko. I najzywklej w swiecie wspaniale nam z męzem we dwoje i nie chcemy tego zmieniać:P

Gość Agentka csi
bo nie chca! proste

Gość pudernica ze szczecina
Jestem zdania, ze wiekszosc ludzi na tej planecie nie powinna miec dzieci. I tak sie sklada, ze jestem czescia tej wiekszosci, wiec swiadomie i odpowiedzialnie nie zdecydowalam sie na dziecko. :)

Gość kropcia nad J
kwietniulka niezły wynik chudnięcia :)

bo nigdy nie chcialam i nie planowalam, az w koncu udalo mi sie znalezc faceta, ktory tez tak ma ;) ogolnie dzieci lubie - ale podziwiac czyjes :)

ja jeszcze 30 + nie jestem, ale powoli dobijam :-) nie mam bo nie chce :-) :-)

nie mam, bo do tego trzeba mieć odpowiedniego faceta ale ja już mam i zaczynamy oboje o dziecku myśleć.

Gość kropcia nad J
może być nawet 25+ Kiedyś moja koleżanka w wieku 24 lat (mieszkająca na wsi, co może cokolwiek tłumaczy) usłyszała że jest starą panną, bo nawet chłopaka wtedy nie miała a co dopiero męża. Podobnie jest z dziećmi, kobieta 30+ bez dzieci i męża czasem traktowana jest jak dziwoląg.

Gość ja nie mialam, bo nie czulam
sie jeszcze dojrzala do tego psychicznie, finansowo, mieszkaniowe no i pochlaniala mnie praca, poza tym nie bylam pewna, czy chce byc poprzez dziecko zwiazana z 1 facetem do konca zycia. Po 35 roku zycia dojrzalam do sprawy i urodziłam. Pozna decyzja zwiazana byla u mnie glownie z poczyciem odpowiedzialnosci za to, co robie.

Gość a019282kaojaj
Bo nie chcę urodzić kogoś podobnego do mnie.

Ja tez dobijałam do 30 i nie miałam dzieci. dlaczego - bo obydwoje z mężem uznaliśmy, że tak nam dobrze, że wygodnie i nie chce nam się tego zmieniać. No ale stało się i dzieci są. Ja prawie cała ciążę przepłakałam, bo tez sądziłam, że nie nadaję się na matkę i co to będzie!?!? Nawet nie sądzicie, jak bardzo się myliłam, bo na tyle znamy siebie, na ile nas sprawdzono, więc dopóki nie urodzicie, nie możecie gdybać jakimi mamami byście były:)

Gość rosy
bo jakoś mi nie wychodzi a próbuję już 6 miesięcy... :(

Gość IMO13248
Bezdzietne trzydziestki, które znam osobiście, mają zdrowo napierdolone we łbach. A jak tam z Wami? :P

Oblubienica, ja nie gdybam, po prostu nie chce :-) a najmniej mnie interesuje co na ten temat mysla sasiedzi, ciotki, kolezanki itp... a ze nie mieszkam w Polsce to mam jeszcze latwiej :-D

Biancaaa - ja rozumiem, że nie chcesz, nie każdy musi chcieć, to nie te czasy, że każda musi się rozmnożyć. Tylko mówię do kobiet, które nie chcą, bo uważają, że się nie nadają. Co innego wcale nie mieć potrzeby, a co innego się obawiać:)

Gość kropcia nad J
móc a nie chcieć to wybór każdego, ale chcieć i nie móc to dla niektórych życiowa tragedia. Od zawsze istnieją stereotypy i każdy kto będzie "inny" będzie budził conajmniej zdziwienie.

Oblubienica, czyli8 Ty tez nigdy nie chcialas, i zaliczyliscie wpadke ?

No widzisz, to najwazniejsze, ze jestes szczesliwa :-) Ja sie nie zarzekam, bo wiem ze jak hormony mi kiedys zaszaleja to nei bede miala na to wplywu... ale poki co jest dobrze tak jak jest i nie chce tego zmieniac :-)

wiesz, ja wielokrotnie tęsknię do czasów bezdzietnych, kiedy spałam do 10 czy 11, paliłam fajki w kuchni:), wychodziłam wieczorami, czytałam kilogramy książek i trzy razy w roku jeździłam na wakacje:D Człowiek się szybko do luksusu przyzwyczaja:D

hehehe, no wlasnie, a ja za tym nie chce tesknic :-) ja nawte mam problemy z tym, zeby sie na psa zdecydowac, bo nie lubie byc zalezna i ''uwiazana'', heheheh :-)

Fakt faktem, że jest to myślenie wynikłe z lenistwa - bez obrazy, bo sama tak myślałam, więc wiem:) Więc musisz tez sobie odpowiedzieć, czy nie chcesz, bo nie lubisz dzieci i nie chcesz być matka, czy nie chcesz, bo ci się nie chce. Jeśli tylko z lenistwa - uwierz, szybko ci tak niechęć przejdzie. Natura zrobi swoje.

Ja też nie mam, bo po prostu wiem,że to nie moja bajka. Też mam takiego faceta i jest dobrze. A rodzinkę i całą resztę świata uświadomiłam już dawno i odpuścili:)

nie no, to nie jest jedyny powod :-) nie przepadam za dziecmi, nie mam instynktu, nie ogladam sie za wozkami i nie chce... nigdy nie chcialam, i jeszcze mi sie nie zmienilo, wiec podejrzewam, ze juz powloi tak zostanie ...

Gość ja nie mialam, bo nie czulam
mysle,ze mozna nigdy " na sucho" nie miec insytnku macierzynskiego, ja np nigdy takich tesknot nie mialam. Raczej chec ,zeby sie powtorzylo w rodzinie cos w rodzaju mojego fajnego dziecinstwa, nasza wielopokoleniowa rodzina byla i jest super, kazdy cos wnosi. No i zal mi było marnowac rodzinnych genow. A co do niewygod - to tak szybko mija! Dzieci rosna i usamodzilniaja sie, niestety pies stary czy mlody wciaz wymaga opieki, czasu , to prawdzwe uwiazanie. Wiem, bo mam jedno i drugie.