Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak własnie myśle i basta

"Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym oso

Polecane posty

"Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym osobnikiem nie spożywa mleka. Tak urządziła to natura...

Gość bo nie uemie wydoić krowy
Tak ja myślę :p Żaden żyjący ssak nie korzysta też z internetu, centralnego ogrzewania i nie gotuje swoich potraw ani ich nawet nie doprawia, bo tak urządziła to natura :p

wkurza mnie jak u mojego dziecka w szkole cieszą sie ,ze dzieciakom dają kartonami mleko ...dzieki bogu mój nie lubi ....powiedziałam wychowawczyni ze nie jest to w porządku ...to tak jakby dawali dzieciakom po butelce pepsi ...jej spojrzenie ...bezcenne :O :O

Układ pokarmowy człowieka zbudowany jest inaczej niż krowy. Krowie mleko, dostając się do żołądka człowieka, pod wpływem kwaśnych soków żołądkowych, ścina się, tworząc substancję przypominająca twaróg. Ten "twaróg" oblepia czasami inne pokarmy znajdujące się w żołądku. Dopóki ścięte mleko nie ulegnie strawieniu, proces trawienny innego pokarmu nie rozpocznie się. Zjawisko to często powtarzające się, może spowodować zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego. Stąd pytanie: po co zamieniać swój organizm w "fabrykę-przetwórnię" mleka i kwaśnych produktów mlecznych, tracąc przy tym wiele cennej energii na proces trawienia?" .

Gość ja tam za dzieciaka jadłam
owsianki kaszki ,mleko wiadrami sie piło i żyje .takie gadanie

Gość huskwarna
to ty tylko mlekiem żyjesz ?

Gość tez wiem o tym dawno
www.pijmlekobedzieszkaleka.pl poczytajcie

Gość niecierrrrrrrpie mleka
a mój maz pije kartonami .

Gość taaaaakkkk aha
Nie pierdolta. "Naturalnie" to człowiek nie powinien jeść jakichś 80% tego co je, więc czego uczepiacie się tylko mleka a nie np. chleba, wędzonej szynki, czy konserw rybnych?

Mleka nie polecam ale chyba je za bardzo demonizujecie:P.Zdecydowanie gforsze od mleka jest to co w nie ładują i do tego jak jest mleko gotowane to jest bardziej niezdrowe od surowego:O.

Gość moj dziadek pil mleko
litrami i dozyl 93 lat. na [pewno sa ludzie, gorzej tolerujacy laktoze, ale nie wszycy. Ja moge mleka pic ile wlezie, nigdy mi nie szkodzilo. Natomiast po miesie czuje sie tak sobie, choc bywaja ssaki miesozerne.

proponuję trawe i siano w duzych ilosciach. Tylko dobrze zuć!

Gość Mleko, jest zdrowe
Mleko jest bardzo zdrowe i powinienes to wyjaśnić dziecku a nie robić mu wstyd i gadać o tym z wychowawczynią!

poza tym zaden ssak nie czlowiek nie ma ozliwosci pojscia do sklepu i kupinia mleka, wiec niby skad je brac? Tak samo nie je niczego gotowanego. Generalnie je to, do czego ma dostep . Polska koza nie je bananów, bo nie ma ich w zasied=gu pyska, co nie znaczy,ze by jej szkodziły.

Gość atari zwei
co biedaku masz uczulenie na laktozę? tak bywa. możesz z tym żyć.

Gość mleko to syf nie z tej ziemi
i wbijcie sobie to do łbów !:O ale nie no bo gdzie ...mama piła babcia piła i prababcia i dożywały 100 lat !!!i to ma byc świadectwem ze mleko jest zdrowe ? fuuuuuuuuu to co podają dzisiaj krowom to nie bieore mleka do ust !

Gość ahaaaaaaahahhh
To pewnie żywisz się tylko powietrzem, albo wszystko sama produkujesz, bo nawet w wodzie "dziś" mogą być bardzo "ciekawe" rzeczy.

Gość ptasiek nasłroszony
ale buntuje sie przeciw temu ze MLEKO JEST DOBRE I ZDROWE bo to tak jakby ktos pierdolił ze wódka jest cacy tak !!!! A jak nie rozumiesz to wypierdalaj :O

Gość a ja uważam że dzięki mleku
mam ładną cerę, piękne włosy. I w ogóle dzięki żywności, jaka była kiedyś - obce są mojemu pokoleniu jakieś włosy na nogach, bezpłodność i setki różnych dziwnych przypadłości, o których tu się dowiaduję. Szkoda, że to się tak zmieniło i że dzisiejsze dzieciaki nie mają takiej szansy na zdrowe życie, jak ja kiedyś....

Gość każdy kto ma kota wie
że pije on krowie mleko bez obiekcji. Kto przechowuje w gospodarstwie duże ilości mleka wie również, że trzeba je dobrze przykryć, bo można nazajutrz znaleźć w kadzi szczura - ssaka. Jeśli znajdziecie przy drodze małego jeżyka i przygarniecie go do domu, możecie śmiało podać mu na spodeczku trochę mleka. Mleko jest kaloryczne i tłuste, stąd wiele gatunków ssaków traktuje je jako naturalny pokarm. Wprawdzie żadne zwierzę poza człowiekiem nie nauczyło się hodować krów i ich doić, ale to nie znaczy że mleka nie pije.

Gość zupełnie nie rozumiem
To jest chory temat! Krowie mleko jadły kiedyś niemowlęta i nic złego sie nie działo. Po to nam Bozia rozum dała, abyśmy umieli wykorzystać dobra natury i to nie tylko od krowy!

"Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym osobnikiem nie spożywa mleka. Tak urządziła to natura... Cytat pochodzi z książki Michała Tombaka

Gość cukrowa-girl
tego,co teraz jest w sklepach, nie mozna nazwac mlekiem. o nie. a takiego od krowy nie przelkne :(

Gość absolutnie mleko kartonowe nie
to trucizna, mleko od krowy pasacej sie na trawie jest dobre ale szklanka dziennie i na pusty zoladek, inaczej tylko krzywde sobie robimy, sami powinniscie to czuc- trawienie, zasluzowanie organizmu, katar, zatoki, gardlo, biedne sa dzieciaki karmione mlekiem proszkowym

Gość Ależ wódka JEST cacy!
Więc naprawdę nie rozumiem, o co tu chodzi :P

Gość heeeehhhhe
"Cytat pochodzi z książki Michała Tombaka " i to jest wystarczający dowód na to, że to bzdura. Jak można coś argumentować podając cytaty z naciągacza i szarlatana? :O