Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BananowaMama

dziecko Tylko na mojej głowie bo ON pracuje :( już nie mam sił

Polecane posty

Gość Roy Nelson rox
"i k**w po prostu człowiek czuje sie bezsilny i ryczy bez powodu" - powód jest : odczłowieczenie męża i nagięcie go maksymalnie do własnych potrzeb

Gość BananowaMama
transferek oczywiście ze próbowałam... nie wiem co jest na rzeczy ale bede dalej probowała...:-) a do większosci z WAs- piszecie po 1 nie na temat a po 2 prosze czytac dokładnie i wtedy mozecie se po mnie jechac a nie wymyślać sobie że np mój M haruje po nie wiadomo ile itp!!!i mnie oceniac! a niektóre wypowiedzi- Matko jedyna!! tępe strzały!

Gość transferek
roy IDIOTA Z CIEBIE

Gość Roy Nelson rox
"mój M haruje po nie wiadomo ile" - zaraz pewnie napiszesz,że w tej robocie to on tak naprawdę tylko panienki puka i koks wciąga. Ale sama do pracy byś nie poszła co?

Gość Roy Nelson rox
transferek - bo nie uważam że bycie niewolnikiem rozpieszczonej paniusi to najfajniejsze co mnie może w życiu spotkać?

Gość transferek
bo nie odróżniasz roy "być niewolnikiem" a "ustalić podział obowiazków"

Gość Roy Nelson rox
Jaki podział? Ona - zajmuje się domem i dzieckiem, potem ma wolne On- pracuje zawodowo, potem zajmuje się domem i dzieckiem. Dzięki bardzo chromolę taki podział. BTW do zobaczenia w topiku " Kochamy się z mężem bardzo mamy trzyletnie dziecko. Do tej pory wszystko było dobrze, ale ostatnio mąż przesiaduje niewiadomo ile w pracy, nie pomaga w domu,nie chce się ze mną kochać. Myślicie że może kogoś mieć na boku?"

Gość transferek
roy zakładasz tylko taki podział? bo np u mnie jest inny. maż pracuje zawodowo i robi to co w domu musi np naprawy itp.,JA zajmuję się dzieckime, domem, gotowaniem, praniem. A raz na kilka tygodni proszę go aby np został z małą bo chcę wyjść na zakupy czy do koleżanki. albo czasem proszę aby pobawił sie z nią bo chcę sie godzinę zdrzemnąć, czy źle się czuję. I czy to takie straszne? Myślę, ze nie.

Gość zajączkowska
Nie, lepszy jest taki podział - facet zajmuje sie pracą, potem ma wolne. Babka zajmuje sie dzieckiem, a potem zajmuje sie dzieckiem i w nocy też zajmuje sie dzieckiem. A może by tak cos posrodku? Facet zajmuje się pracą, babka zajmuje sie dzieckiem, a potem zajmuja się dzieckiem raz ona, raz on. I raz ona, raz on mają tez wolne.

Gość dziewczyny organizacji
przecież życie z dzieckiem to nie horror. ja mam w domu 2 dzieci 2-miesięczne i 3 lenie. i dobra organizacją wszystko zdziała. a mąż to nie robot co ma wszystko robić za nas. wiadomo pomagać też powinien ale nie moze tak byc że mąż wraca i ma wszystko sam robić a kobietki mają leżeć. my się kąpiemy kiedy dzieci śpią. i jeden czuwa a 2 się kąpie i na odwrót. po 2 kiedy jest małe dziecko nie wszystko musi śnlić w domu i obiad można zrobić na 2 dni , po 3 wychodzić do ludzi wziąć dziecko w wózek/samochód i wyjść /pojechać gdzieś. a to że wam tak dzieci nie chcą spać tylko byc noszone to wasza zasługo bo nie od dziś wiemy ze dziecko szybko przyzyczaja się do bujania i noszenie. mój maluch też miał kolki i obyło się bez takich rzeczy, wiadomo dłużej się go trzymało i klepało, aż sie uspokoi. ale teraz nie mam problemów z jego usypianiem i tym że poleży i nie koniecznie na rękach.

Gość Roy Nelson rox
"wiadomo pomagać też powinien ale nie moze tak byc że mąż wraca i ma wszystko sam robić a kobietki mają leżeć" Za ten tekst kafeterianki przykują Cię do skały Kaukazu i będą czekać na sępa....

Gość zajączkowska
To ci sie chyba tylko tak wydaje. Nikt tu nie napisał nic innego, cała reszta to tylko twoje wyobrażenie

Gość elena82
Znam mnóstwo młodych tatusiów i większość z nich normalnie dzieli się obowiązkami przy dziecku z żonami. W moim środowisku to jest norma!Nie rozumiem, jak można godzić się na to,żeby kobieta latała przy dziecku 24 h!Mój tata też wstawał z mamą na zmianę jak byłam mała i nikt nigdy nie narzekał w tym temacie (wiem z ich opowieści). Potem czytam tematy,że mąż ma zerową więź z dzieckiem, bo jak ono dorastało, to on pracował, a potem oglądał mecz:-)Może większość kobiet tutaj nie trafiło na porządnych i odpowiedzialnych facetów, ale tacy istnieją, zaręczam.Dziecko to jest wspólna sprawa i nawet po 10 godz spędzonych w pracy, przewinięcie pieluchy czy zabawa z dzieckiem nie jest chyba ponad siły dorosłego mężczyzyny.

Gość to masz problem czy nie
Za ten tekst kafeterianki przykują Cię do skały Kaukazu i będą czekać na sępa.... padłam z tego tekstu :):):):):) ale piękny i prawdziwy :)

Gość ala co ma kotka 3
Dziwnie sie czyta to wszystko,wyglada ze dziecko to tylko problem dla par i walka kto moze wiecej, my przed dzieckiem mielismy oprocz wspolnego swia tez swoje ktore uwiwlbiamy i potrzebujemy typu ja basen a maz silownia. Ja zajmuje sie dzieckim on pracuje, po dwa rszy w tyg popoludniu kazde korzysta z chwili dla siebie a drugie zajmuje sie dzieckiem, pozostale dni ulladamy jakos rszem, wiem ze on lubi komputer i mu tego nie zabraniam, ja ksiazki wiec i dla mnie znajdujemy czas to kwestia dogadania sie i szacunku do drugiej osoby... Autorko, mojs kolezanka miala podobnie, rozmowy, obrazanie sie, klotnie nie pomsgaly, jek mama doradzila jej inna droge.. Przestan o tym moeic bo on zrobi na zlosc i jeszcze bardziej bedzie rozmyslal jaki jest zmeczony. Idziesz sie myc wsadz mu dziecko na rece przed tv i powiedz lagodnie ze zaeaz wrocisz, pomalu stopniowo dodawaj, a to butle z mlekiem dodaj, a to pieluszluszke do przewinieci, i nie pytaj czy moze to zrobic ze zloscia tulko daj i powiedz zrob prosze bo... I wymysl cos pilnwgo co musisz zrobic, Klotnie zaogniaja spory nie rozwiazuja, zobaczysz, spokojem i usmiechem zalatwisz wiecej :-D trzymam kciuki

Gość ala co ma kotka 3
Przepraszam za literowki, z telefonu kiepsko sie pisze.. :-/

Gość normalna mama
doskonale rozumiem te mamy które nie mogły lub nie moga spać w dzień BO JAK TU SPAC JAK DZIECIAK NIE SPI WCALE!!!! tak było z moją córka jak tylko skończyła 3 miesiace to już w dzień nie spała ani 5 minut i tak jest do teraz nawet noce nie są przespane lekarze załamują rece bo rozwija się prawidłowo więc to taka jej natura:) wiec dobrze tylko radzić WEŹ SIĘ WYŚPIJ JAK DZIECKO ŚPI ciekawe jak?????? już nie wspomnę o innych obowiązkach domowych a niektóre mamusie maja spokój pół dnia dziecko śpi i jeszcze narzekaja znam takie osobiśćie szkoda że nie wiedzą jak to jest....

Witam:0 Mam na imię Kamil i jestem liderem AVON Dzięki tej firmie zacząłem spełniać swoje marzenia i rozwijać sie Pragnął bym podzielić się swoim doświadczeniem i umiejętnościami z innymi osobami:0 Ja też zaczynałem od bycia konsultantem(i wiem jak bardzo ważne jest wsparcie lidera )-więc wszystkim swoim konsultantom jestem dostepny do udzielenia i wyjaśnienia wszelkich wątpliwości i informacji. Każdy we mnie ma wsparcie i może na mnie polegać!!!!!!!!! AVON oferuje; -zarobek 15-50% -katalog z 3 terminami zamówień -darmowe dostawy do domu-nigdzie nie trzeba chodzić po kosmetyki -kosmetyki tańsze dla siebie nawet o 80% -różnego rodzaju promocję i konkursy-oferta demo,netto,program motywacyjny itp -możliwość budowania własnej grupy i możliwość awansu np.na lidera sprzedaży -różnego rodzaju szkolenia i wycieczki -możliwość zakupu po szkoleniu zestawów o wartości ponad 370zł -21 dni na zapłatę faktury Jeżeli jesteś zainteresowana zostaniem konsultantką lub liderem avon to serdecznie zapraszam do mojego zespołu NIC NIE TRACISZ MOŻESZ TYLKO ZYSKAĆ-ZOSTAŃ KONSULTANTKĄ AVON: Wiem ,że nie zarobicie na tym wielkich kokosów ,ale zawsze kilka stówek wpadnie do portfela:) eMAIL;kamilmaliszow@onet.pl tel;505293722 Pozdrawaim,Kamil,lider avon