Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilne, bardzo proszę o odp

nurofen dałam o 21, kiedy moge podac paracetamol bo goraczka nie spada??

Polecane posty

No i zdrówka dla maluchów :)

Gość mam inne poglądy
Smacznego. Ja też zaraz zrobię mały wypad do kuchni :) No to mały będzie miał u babci prawdziwe wakacje więc przedszkole mu zbędne :) Synek się cieszy że będzie miał rodzeństwo? Moi podzieleni. Jedno się cieszy, drugie jeszcze nie bardzo kojarzy o co chodzi.

I smacznego :) Cieszy się i już zwala na siostrzyczkę, że porwała bajki, że wyszła z brzucha porwała i potem wróciła:D Nie wiem na ile rozumie co się dzieje.Ma niespełna 3 latka. Pewnie nie zdaje sobie sprawy jaka rewolucja go czekam. Z reszta ja tez pewnie nie :D Nie wiem jak podzielę czas między 2 dzieci.Zwłaszcza, że młody jest bardzo absorbujący. A do babci pewnie pojedziemy w licu, bo ja mam termin na koniec lipca. Tu gdzie mieszkam jak sie zbiorę to tez fajnie czas można spędzić, tylko nie wiem jak przetrwam to lato, bo to będzie 8, 9 miesiąc.mam nadzieję,że będę w dobrej formie:)

Gość mam inne poglądy
Dasz radę, może nie będzie wielkich upałów. Też mam jedno "prawie wakacyjne" i lato w ciąży nie należy do nie wiadomo jakich przyjemności ale są też plusy. Nie musisz się wciskać w kurtki i szaliki, schylać żeby buty założyć a piękne kozaczki na spuchnięte stopy wleźć nie chcą. No i nastrój inny niż zima, a najważniejsze to to że wszelakie grypy są nieuaktywnione :) Dużo plusów można się doszukać. A z 2 też nie będzie źle. Mała różnica to się szybko dogadają, a 3 latek to już nie niemowlak więc też lżej, nie trzeba pieluch zmieniać, w wózku wozić.

Zgadza się:) Musze tylko pilnować wagi, bo w pierwszej ciąży sporo miałam na plusie, a w lecie to nic przyjemnego. A Tobie 4 tygodnie pewnie szybko zleci;) Zmykam tym razem na pewno.Trzymaj się;) i dobrej nocy.

Gość mam inne poglądy
Dobrej nocy.

Gość gość
Ja przy gorączce to jednak po ibufen sięgam, bo się jeszcze nie zdarzyło, żeby nie zadziałał. Pasuje mi też, że nie zawiera cukru i sztucznych barwników

Gość mariolaola2
ja z tym lekiem nie chcę mieć już nic do czynienia. Na szczęście lekarz polecił mi świetną alternatywę. w przypadku gorączki lub bólu u moich dzieciaków stosuję Ibufen. Jest w postaci zawiesiny i bardzo szybko się przyswaja. Jak dla mnie idealny lek, na wszystkie bóle i gorączkę.

Gość gość
Moj zaufany pediatra powiedzial ze gdy nie da sie zbic goraczki mozna podac razem nurofen i paracetamol. Dawki stosowne do wieku/ wagi. Nawet jest jakis nowy preparat ktory laczy te dwa skladniki nie pamietam nazwy.

Gość gość
WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!! WOn spamówy!!!

Gość gość
A czy ibufen mogę podawać 6miesięcznemu dziecku? Podałam dziś paracetamol, bo mały rano obudził się z gorączką 38,7, ale spadła zaledwie do 38,5. Jak taki skuteczny, to może by i synkowi pomógł

Gość gość
Nurofen jest skuteczniejszy niż Ibufen. Nie róbcie spamu.