Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aaaavila

seks po ślubie - obłuda naznaczona modą

Polecane posty

zapraszam do dyskusji na temat nocy poślubnej Dla mnie to strasznie obłudne jesli panstwo młodzi wszędzie ogłaszają że spędzili noc poślubną,ze muszą wyrwać sie z wesela bo przed nimi noc poślubna no kurwa chwila moment O ile jest to dziewica i prawiczek i że to ich pierwszy raz - to jeszcze rozumiem Ale przeciez wiadomo że 99% par ma już ten pierwszy raz za sobą,przed ślubem kopcili się niczym kotki w rui gźdźili się po katach, seks był u nich notorycznie a teraz wielce spędzają noc poślubną przeciez to jest hipokryzja i obłuda nie wydaje wam się?

Gość nawet taniej
Ja o takim przypadku nie słyszałam a jestem średnio na 3-4 ślubach w roku;-) Więc nie wiem gdzie takie zwyczaje;-) U nas się do sypialni nikomu nie zagląda a i oni niczego nie ogłaszają.

a nie słyszałaś o tym że PM kręcą nawet filmy z takich nocy poślubnych? ja wiem że seks musi być po slubie ja wiem że młodzi są spragnieni siebie ok ale do jasnej cholery dlaczego młodzi nie mówią że ida seks uprawiac że się kochali termin NOC POśLUBNA jest zarezerwowana dla dziewic i prawiczków w innym przypadku jest to obłuda i fałsz

Gość nawet taniej
W necie nawet widziałam ;-) ale to jest dla mnie paranoja. Na szczęście "na żywo" nie miałam styczności z tym zjawiskiem póki co;-) A noc poślubna to pierwsza noc dla każdego małżeństwa - nie wiązałabym tego z czystością przedmałżeńską.

no własnie w takiej nocy jest zero czystości a co za tym idzie "noc poślubna" jest tylko i wyłacznie pierwsza nocą pary po zawarciu małżeństwa i nic więcej więc pytam co jest w niej takiego ważnego? osobiście wolałabym uwiecznić na DVD swoja pierwsza noc z chłopakiem Taka noc (pierwsza) jest o wiele ważniejsza niż ta zaraz po ślubie

Gość szczęsliwy przypadek?
A Ty Autorko miałaś już pierwsza noc z mężem po ślubie?

Gość szczęsliwy przypadek?
Widać;-)

Gość maaakkk
avila ile masz lat złotko?

tak trudno wam sie wypowiedziec w temacie? na osobiste pytania nie odpowiadam i tyle w temacie wracając do nocy poslubnych denerwuje mnie jeszcze w nich to że są cholernie naciągane oczywiscie mowa o tych wszystkich marnych i kiczowatych filmikach rodem z taniej wytwórni filmowej pana Romana z Tczewa Górnego

Gość maaakkk
Avilo dla jednego noc poślubna jest istotna dla innego nie. Tak samo ze ślubem dla jednych ślub jest ważny inni mogą żyć w nieformalnym związku i tyle. Nie wiem za bardzo co chcesz osiągnąć tym tematem, bo raczej nikt pod wpływem twoich słów nie zdecyduje się na rezygnację z seksu po ślubie i nie doczeka jednego dnia no bo 'noc poślubna' to tylko dla dziewic i prawiczków. No więc, o co Ci dokładnie chodzi? jaki jest cel tej dyskusji?

Gość jakaś takaś
Masz rację, że takie ustawiane filmy z "nocy poślubnej" to totalna żenada, obojętnie czy młodzi sypiali ze sobą przed ślubem czy nie. Ale nie wiem na jakich weselach Ty bywasz, bo ja się nigdy nie spotkałam z czymś takim, że młodzi urywają się z wesela by skonsumować małżeństwo, czy też opowiadają o swoich intymnych przeżyciach następnego dnia. No ale może to kwestia kultury i dobrego smaku. A propos obłudy, noc poślubna z definicji jest pierwszą nocą spędzoną w małżeństwie i nie ma to znaczenia kto z kim ile razy spał przed ślubem. W większości przypadków noc poślubna nie jest równoznaczna z "pierwszym razem", ale kuźwa, to nie jest jakieś bravo girl żeby o tym debatować.

Gość ale o so hozi?
seks po ślubie - obłuda, seks przed ślubem - jeszcze większa obłuda. To może z niego w ogóle zrezygnować skoro jest taki straszny?

Gość bon apetito
my filmowaliśmy "noc poślubną" która żadną nocą poślubną nie była, bo już była masa przedślubnych ale zrobiliśmy taki filmik że niby się zabieramy za coś, tak żeby śmiesznie było a film nie był nudny. a seksu w noc po ślubie nie było bo byliśmy tak zmęczeni zastanawiam sie kto miałby na to siłę po tym jak kilku dni pada się ze zmęczenia z powodu przygotowywania wesela, w sam dzień ślubu trzeba stać skoro świt, często noc przed jest nie przespana z nerwów a ślub to same nerwy, a potem jeszcze trzeba bawić się do samego rana

Gość bon apetito
Aaaavila to stara panna zazdrosna o to że ktoś bierze ślub :p w innym przypadku temat nie denerwował by ją aż tak bardzo żeby zionąć jadem na kafe

Gość bon apetito
a ten film z nocy poślubnej nie jest żadną żenadą tylko pomysłem na to zeby film nie był nudny bo trwa on około 2h więc trzeba to urozmaicić, nikt nie ma ochoty oglądać tańczących przez 1.5 wujka z ciocią i chrzestnego bez pary

Gość ożesz Ty
N ie ma czegos takiego jak Tczew Górny. Jest poprostu Tczew. Co wy się tak za tym Wojewódzkim tczewa uczepiliście? masakra jakaś

Gość ale o so hozi?
jak widać ludzie mają różne poczucie humoru :P ja się zgadzam że to żenada