Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wtk

jak nauczyc do butelki

Polecane posty

Cześć, wiadomo, że czasem trzeba wyjść z domu wtedy odciągam pokrm i zostawiam, ale on nie chce jeść z butelki. Strasznie sie denerwuje i płacz dopóki nie dostanie piersi. Najpierw kozystałam ze zwykłej butli z lakttora ale całe mleko wylatywał mu bokiem bo nie nadążał łykać więc kupiłam lovi aktywne ssanie i tu okazuje sie ze ne umie wogóle pić i płacz strasznie. Może macie jakieś rady? A może zaproponujecie jakaś butelkę. Mały ma dwa miesiące i czasem naprawde muse go zostawić z kimś.

Gość axcdeqa
zmień butelkę :) może mu nie pasuje po prostu :)

ja miałam butelki tommee tippee i nie było problemu z jedzeniem :) też odciągałam swój pokarm i podawałam z butli :) siostra ma 3 tygodniowa córkę i tez ostatnio musiała ją dokarmić modyfikowanym i podała z butelki tommee tippee. mała bez żadnego problemu wypiła wszystko :) tylko może pojawic się później problem przy utrzymaniu dziecka przy piersi. wiadomo, że z butli łatwiej i dziecko może później odmówić pierś.

Gość jakieś smoczki do kitu
za dużą dziurkę mają. Najlepsze takie, ktore mają kilka mikroskopijnych dziurek, że trzeba się namęczyć aby wyssać tak jak z piersi

no właśnie ta lovi jest taka że trzeba ssać ale on sie przy tym denerwuje, puszcza i krzyczy, nie wiezyłam jak mąż mi mówił ale sama próbowałam. Jaka butla bedzie dobra? Bo wg wielu opinii lovi jest ok. Sama nie wiem chciaam go uczyć wodą ale wodą to wogóle pluje może macie rady.

Gość mama29-2010
ja tez mam taki problem- corcia od urodzenia nie chce smoczka ani jedzenia z butelki (canpol, avent) slyszalam wlasnie, ze smoczki TT sa zblizone ksztaltem do brodawek... musze chyba taka butle kupic p.s. czy smoczki TT pasuja tylko do butli TT?

wydaje mi się, że smoczki tylko do TT. są dużo szersze od np Aventa i na pewno nie pasują do tej butelki.

Gość gość
Ja mam butelke lovi również i mój mały niezbyt z niej chce pić bardziej woli pić z butelki co jest z laktatorem firma simed http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://cokupic.pl/i/c_big1074962.jpg&imgrefurl=http://cokupic.pl/produkt/Simed-Lakta-Plus-odciagacz-pokarmu&usg=__9acT8hcFWbXAOo2cPRBWZ7T9suQ=&h=278&w=350&sz=21&hl=pl&start=0&zoom=0&tbnid=wsX7tukxCMrZiM:&tbnh=95&tbnw=120&ei=u7ZeTZe7KMaWOrOgiLMN&prev=/images%3Fq%3Dsimed%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D578%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=321&oei=u7ZeTZe7KMaWOrOgiLMN&page=1&ndsp=14&ved=1t:429,r:4,s:0&tx=83&ty=37

Gość ania$
Ja także uzywam Tomme. Mała ma 1,5 m-ca i piła ze dwa razy jak wychodziłam i było ok.

Gość azezam
tommee tippee proponuje z tego co wiem jest jedyna na rynku ktora jest zrobiona na ksztalt piersi poza tym jest anty kolkowa moje dzieci z nich pily i bardzo je chwale proponuje tez czesty kontakt tak zwany skin to skin bo to moze bardziej o to dziecku chodzi wiesz karmiac butelka jednak ten kontakt maleje a dziecko go potrzebuje

Gość azezam
p.s. czy smoczki TT pasuja tylko do butli TT? boots zrobil bardzo podobna butelke wiec jest szansa ze beda pasowaly