Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy matka moze mi zabrac dziec

Czy matka moze mi odebrac dziecko?

Polecane posty

Jak wyzej, czy matka moze mi odebrac dziecko? Mam 20 lat i bardzo zle uklada mi sie z rodzicami, chciałabym sie wyniesc do narzeczonego. Z tym ze jesli to zrobie matka grozi ze odbierze mi moje malenstwo bo uwaza ze jestesmy za biedni i głupi by je wychowac. Fakt, ja nie mam pracy, niestety jestem zmuszona przerwac nauke (rodzice nie chca mi pomoc w kontynuowaniu nauki, tzn nie interesuje ich skad wezme na opiekunke), narzeczony nie ma pracy legalnej, ale ma pieniadze, mieszkalibysmy z jego rodzina ktora ma stale dochody. Matka dodam pije i to bardzo czesto, ale pracuje i przez swoje pijanstwo nie zdarzylo jej sie jeszcze np. nie isc do pracy. Ojca ogolnie nie wiele obchodzi on raczej nie pomoglby jej odebrac mi dziecka. Jest szansa ze jej sie to uda? Jak jakies niescislosci to na wszystko odpowiem.

Gość nifaf
skoro pije to ci dziecka nie zabierze, jeszcze przekonaj ojca by byl po twojej stronie!

Nie tak łatwo odebrać matce dziecko. Twoja mama musiałaby udowodnić w sądzie rażące zaniedbania z waszej strony. A twoja mama też ma pewien problem co sąd rodzinny na pewno weźmie pod uwagę.

Gość a ja myślę,że autorka
a czy Twój narzeczony jest ojcem dziecka?Jak nie to czy masz sądownie zasądzone alimenty na dziecko?Twoja matka nie ma szans w sądzie by ci odebrac dziecko

Ojciec z pewnoscia by mi nie pomogl zatrzymac dziecka ale sadze ze i matce by niepomogl mi go odebrac. Tak, narzeczony jest ojcem dziecka, a dodam ze caly czas czynnie szuka pracy legalnej.