Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irviing___

Nie umiem się całować!

Polecane posty

Gość Irviing___

Niby taki banalny problem. Który powinien tyczyć się wkraczających w wiek nastoletni dziewczyn, a jednak... Ja w tym roku skończę 19 lat no i cóż... w środę był mój pierwszy pocałunek z chłopakiem. Cóż, uważam, że nie poszło mi za dobrze.. tyle się mówi o tym, że to zdolność wrodzona, że to się po prostu umie i instynktownie wie, co robić, ale ja nie wiem! Po prostu nie umiem chyba całować, nie wiem co robić... Chłopak mówi, że jemu się podobało a technikę można doskonalić ale i tak mi przykro. Wiadomo, że nie powie "rzeczywiście jesteś kiepska". Czy każdy nauczy się całować? przez to boję się kolejnego zbliżenia, a widzę się z nim w sobotę. Od srody oficjalnie jesteśmy parą... to mój pierwszy chłopak. Miałam z nim pierwsze przytulanie i własnie to całowanie. On już miał 3 dziewczyny... A ja mam niską samoocenę i to mi utrudnia sprawę... Muszę jeszcze się wygadac, że po prostu... słyszałam, że pierwszy pocałunek jest piękny , że jest się po nim szczęśliwym. A mnie było.. dziwnie. Nie wiem jak to nazwać... mam po nim mieszane uczucia Czy można nie lubić pocałunków po prostu? Nawet jak do chłopaka mnie ciągnie? W marzeniach go całuję, a jak przyszło co do czego... to sama nie wiem..

Gość hgmjhdhgdjkdhyjjkgfjgfbbbbbbb
ja też nie potrafie i co z tego??? mam 25 lat jestem przystojny sympatico wiec moze pocwiczymy razem ??? jestem z 3city

Gość Nauczyć się całować
50 zł Następny!

Gość Irviing___
Wy tu żartujecie, a ja mówię poważnie :O Chciałam może poczytać opinie innych, którzy nie umieli i dopiero z partnerem się nauczyli, może za pierwszym razem nie zawsze wychodzi.. Nie wiem, ale mi cholernie głupio...

Gość Irviing___
Chyba nikt normalny tu nie napisze..

hehe moj pierwszy pocalunek tez nie byl fajny:D mialam 17 lat, on 19. nigdy sie wczesniej ie calowalam, ale on tak- wiele razy. i nie podobalo mi sie jak caluje! :) ja, mimo ze nigdy tego nie robilam uwazam ze robilam to sto razy lepiej od niego. on od razu wpakowal mi sie u w usta jezykiem, caly usliniony:D:D:D a ja chcialam zaczac spokojnie, powoli, namietnie od muskania. wtedy bylam zniesmaczona, a teraz smiac mi sie z tego chce:D oczywiscie nigdy mu o tym nie powiedzialam, zeby go nie urazic. po prostu calowalam go tak, jak chcialam sama byc calowana i wtedy juz lepiej mu to szlo:) teraz mam 21 lat, on 23 i nasze pocalunki sa wspaniale :D takze- TRENING CZYNI MISTRZA:)

Gość Irviing___
No powiedziałam mu właśnie, ze nie umiem, że mi dziwnie przez to a on dalej chciał. I potem mi powiedział, że umiem a technikę można doskonalić. Denerwuje mnie jak ktoś pisze "nie dorosłaś do tego ,każdy to od razu umie", no widocznie ja jestem inna :( mam 19 lat, to mój pierwszy chłopak, a on miał 3 dziewczyny! Wiadomo, każdy by się głupio czuł... Teraz naprawdę boję się kolejnego zbliżenia, a nie moge tego unikać. A podobno całowanie jest piękne, a ja kompletnie nie wiem co robić :( To nie jest tak, że się nad tym zastanawiam "co teraz, co teraz", ale instynktownie też nie wiem co i jak... Takie to trochę dziwne, chłopak mi się podoba, lubię z nim przebywać, a po tym pocałunku tak bardzo dziwnie się czuję, że jakoś mam mieszane uczucia... Może to za szybko poszło? Znamy się dwa tygodnie a już razem i w ogóle.. bo naprawdę super się czuliśmy w swoim towarzystwie, jedno spotkanie trwało 7-8 godzin i wszystko przegadane :O

Gość Irviing___
Rozsmieszyło mnie to powyżej, bo chyba miałam tak samo... :D Pierwszy raz się całuję i chciałam na spokojnie a on od razu na głębokie wody... ;D Masakra... ale mówisz, że się doszkoliliście? Nie czułaś przed kolejnym zbliżeniem czegoś dziwnego, że już nie chcesz? :D

pewnie, ze czulam! nie chccialam sie pozniej z nim calowac:D sliniak jeden:D nawet odsuwalam sie pare razy, pozniej jakos bzdurnie tlumaczylam, ale w koncu z czasem bylo coraz lepiej.:)

Gość Irviing___
To mam nadzieję, że u mnie też tak będzie.. tzn, że coraz lepiej.. bo jutro do mnie przyjeżdza i raczej tego nie uniknę :D A przecież mu nie powiem "rób tak i tak" a pokazac nie umiem... ehhh ;d

pierwszy pocałunek jesobie ale potem jest juz zajebiscie ;) nie martw sie wprawisz sie napewno nic w tym trudnego ja mialam 15 lat a on 20 i tez pierwszy byl dziwny teraz mam 20 latek

Gość Paulaa.^^
Mam tak samo i przez to same problemy..-.- miałam już 4 chłopców i wszyscy ze mną zrywali bo bałam się ich pocałować tak na poważnie ..;D bo cmokanie i policzek nic trudnego ..; / ale już tak na poważnie to jeszcze nigdy się nie całowałam..co prawda mam 14 lat więc to normalne ..ale podoba mi się tera 1 chłopak a ja mu się też podobam, ale wydaje mi się że nie pyta się o chodzenie bo wie że się boje całować ; ( boje się najbardziej tego że np:go obślinie.. ugryze przez przypadek xDD albo że się poprostu nie uda .. on miał już dużo dziewczyn i umie się całować.. wszystkie tak mówiły i boje się ze mu się nie spodoba całowanie ze mną..

Gość Niczulka
Powiem Ci, że mój pierwszy pocałunek (we wakacje z 1 na 2 gimn) był zajebisty. Ale nie prawdziwy,bo to było z kolegą z klasy i nie na trzezwo. Ale sam pocałunek mi sie podobał,trwał chyba z 15 min. :) ale za to pierwszy pocałunek z chłopakiem,to porażka... On chyba sam nie potrafił całować,a ja że też nie jestem za dobra w te klocki, wyszło masakrycznie, zle to malo powiedziane. I glupio mi potem strasznie bylo,ale przeprosil i powiedzial,ze trening czyni mistrza,wiec go jeszcze naucze xD potem bylo z takim zajebistym chlopakiem,tez bez zobowiazan i dlugo sie calowalismy,ale mnie to calowanie meczylo. Tzn nie bylo zle,ale na krotszy pocalunek. Takze duzo zalezy od chlopaka, nie przejmuj sie. :)

Gość Paulaa.^^
Dzięki za odp. ;D ..tylko właśnie w tym problem że on umie się całować i nie wiem czy będzie taki wyrozumiały .; / .jak źle mi wyjdzie ..tego najbardziej się obawiam .; (. A na chłopaku mi Bardzo zależy .; / najbardziej boje się całować na języczek bo słyszałam że go to kręci. xDDD .. a jak mu przez przypadek wpakuje język do ust .; // xD

Gość Paulaa.^^
też boje się tego że się odsunie ode mnie jak mu się nie spodoba ..;(

czesto pierwszy pocalunek, jak i zreszta pierwszy seks:O jest do kitu... nie przejmuj sie;) odprez sie i pamietaj, ze ppraktyka czyni mistrza:)

Gość Paulaa^^
dzięki za dodanie otuchy .;D ;* ^^

Tak! Technika przede wszystkim! Co tam emocje czy jakieś idiotyczne uczucia, poczucie bliskości... gdy zabraknie techniki... Najdurniejsze co można zrobić to zapytać faceta o to jak ci poszło od strony technicznej. Przestań! Weź się w garść! Co czułaś będąc tak blisko niego? A jeśli on czuł to samo i ma szczerze gdzieś "jaką techniką" dokonałaś tego, że poczuł emocje? A jeśli to TY tutaj jesteś ważna a nie jakaś technika? Powiem Ci jedno - nie z jednym mężczyzną w życiu cię całowałam, i nie było dwóch którzy by całowali podobnie. Mało tego - jeden i ten sam, w zależności od okoliczności czy nastroju może pocałować swą ukochaną całkowicie inaczej. To święto emocji. Czułość, potrzeba bliskości. A nie jakaś instrukcja typu "język w lewo, język w prawo, wysunąć, musnąć ustami"... Nikt na takie coś nie zwraca uwagi bo po prostu nie ma dwóch osób które tak samo oddają pocałunek. Nawet przytulić każdy potrafi inaczej... A co dopiero pocałować... więc jedyna rada -W ogóle się nad tym nie zastanawiaj! Zanim spsujesz magię między wami.

Gość osiołkowa
Całkowicie zgadzam się z poprzednim komentarzem :) Całowanie to nie technika, ale emocje i uczucia. Rozumiem jednak to, że pierwszy pocałunek jest stresujący, bo i dla mnie taki był. Był niefajny, bo chłopak od razu wepchnął mi język do gardła, no niezbyt przyjemne uczucie. Poza tym nie kochałam go, a to jest najważniejsze. Jeśli zależy Ci na kimś i coś do niego czujesz to automatycznie wszystko idzie łatwo. :) Nie ma się czego bać, jeśli znalazło się tę odpowiednią osobę.

Gość Paulaa.^^
Dzięki za porady i dodanie otuchy .;* szczególnie spodobało mi się to co napisała Luna_s20 ^^ bardzo mi pomogłaś teraz już mniej się boję;* ^^ DZIĘKI ;* ^^ :D

Gość hardwoman
19 lat i pierwszy pocałunek ? ; oo omg. wyluzuj :P jak nie bedziesz sie juz tak stresowac to pójdzie gładko ;d jak wszystko :)

Gość poiuytr,mnb
nie przejmuj sie moj mz ma 34 lata i calowc sie nie umie, malo sie calujemy bo nie wiem mam wrazzenie ze sie nie chve, ze w ogole nie umie, nie wiem, porazka nawet jak sie kochamy unikam calowania bo to zalosne w jego wykonaniu

Gość ciasteczkowaxD
tez mi za pierwszym razem nie wyszlo... brrr az sie chcialam pod ziemie zapasc=]

Gość buka
ja tez mialam tragiczny pierwszy pocalunek a to dlatego ze bylam kopletnie zielona totalnie nie wiedzialam jak sie zabrac a moj owczesny facet zamiast zaczac delikatnie to wlozyl mi swoj jezor myslalam ze sie udlawie stwierdzilam ze jest zbokiem i kompletnie nie ma wyczucia pozniej sobie znalazlam innego z mózgiem i jest super, ale nigdy nie zapomne tej pierwszej masakry

Gość gfyugug
Mam to samo, tzn nie lubie sie calowac, niecierpie. Tak mam i juz. A faceci moi to lubili, nigdy zaden mnie wprost nie zapytali dlaczego sie z nim nie caluje, po prostu to chyba zaakceptowali, ale pewnie mysleli ze jestem zimna albo ze sie ich brzydze a to nie tqk.

Gość gość
Każdy umie. Tylko się wprawia potem. To jest jak z pisaniem na klawiaturze. Na początku piszesz wolno patrzysz się gdzie jest jaka litera i wgl. A potem szybko i jeszcze z zamkniętymi oczami^^ Trening czyni mistrza. Nie martw się. Wiem, że pytania było dawno zadane ale musiałam to napisać. :)

Gość lolol xd
Jezu xd ja jestem prawie miesiąc z moim chłopakiem :) i on mieszka 150 km ode mnie i w przedostatni dzień mojego wyjazdu prosił mnie o pocałunek ale ten temat był poruszany w każdy dzień jak się widzieliśmy xd ja mu powiedziałam ze nigdy się nie całowałam i ze nie potrafię bo się krępuje xd czytałam tyle stronek jak te o całowaniu i wiem ze nie byłam jedyną która się bała xd jezuuu to taki stresik xd ale myślę sobie kurde jutro wyjeżdżam i będę żałować ze go nie pocałowalam i ze w końcu i tak będę musiała to zrobi. Czy jutro czy za kilka lat to mnie nie minie :) i staliśmy sobie trzyma. Mnie za ręce i przybliżyl głowę otworzył usta i zaczął całować to ja też xddd ale wydaje mi się ze pierwszy pocałunek mi nie wyszedł xd a później było Co raz lepiej :) wiec nie bójcie się :) bo ja przez dwa tygodnie czytałam same strony o całowaniu xddd taki miałam stresik xd. Pocałunek was nie minie :) lepiej zrobić to teraz niż później i lepiej się pocałowac jeśli nie wyjdzie to trudno ale kto nie ryzykuje ten nie zyskuje :) a tym bardziej ze ja jestem okropnie wstydliwa dla chłopców tylko mojemu chłopakowi gadała. Żeby na mnie nie patrzal bo się wstydzę xd wiec lepiej spróbować niż nie spróbować i żałować czy zrobiłas dobrze ze się nie odważyłas :) powodzenia :*

Gość gość
Jeśli zachowacie czystość przed ślubemkościelnym, to małżeństwo będzie szczęśliwe. Warto się pomęczyc 3 lata, żeby 30 być szczęśliwym. Ale pamiętajcie, że nawet całowanie jest grzechem. Nawet pocałować chłopaka w usta to wstyd. A jak wstyd, to to coś złego. Czyli grzech. Czułość można okazać całując w policzek, czułko. I po ślubie dalej trzeba walczyć o czystość. Do końca życia. Nie odmawiać małżonkowi współżycia, bo to grzech przeciwko jego miłości, który naraża go na cudzołóstwo, mastrubację, nieczyste myśli. Trzeba się czasem poświęcić, ale nie można być egoistą i zostawić małżonka narażając go na cudzołóstwo. Była taka historia, że żona nie współżycia z mężem tak często jak chciał i stojąc za dziewczętami w kościele miał nieczyste myśli. Jeśli małżonek będzie syty, to łatwiej mu będzie zachować czystość. A decyzje trzeba podejmować razem. I hierarchia ważności: Pan Bóg, małżonek, dzieci, rodzice, cała reszta. Małżonka czynić ważniejszym od siebie. Jeśli chodzi rzeczy dozwolone i niedozwolone w sypialni polecam o. Knotza. W skrócie niepełnym: wszystkie pozycje są dozwolone, wytrysk ma być w pochwie, a jeśli niechcący jest wcześniej , to nie grzech, bo niechcący. Nie można się nawzajem onanizować i seksu do tyłka. No i grzechem jest też antykoncepcja. Można stosować metodę kalendarzykowa, w której oboje podejmujecie decyzję o wstrzemięźliwości okresowej. Ale i podczas niej mąż może przyjść do żony z potrzebą, ponieważ już nie może wytrzymać. Nie można odmówić. Jest takie powiedzenie: Bóg da dzieci, to i da na dzieci.