Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agatka30

pierwsza ciaza w Anglii

Polecane posty

Gość iwona-----
Winą za poronienia nie są koniecznie wady płodu głupoty gadasz czasami wystarczy podać trochę hormonów i jest ok dlatego głupotą dla mnie jest skazywanie matek na poronienie , którego można uniknąć. A w Polsce leczę się w prywatnym szpitalu więc nie wiem jak wygląda poród w publicznym.

Gość matyna pe443
jahadasa dokladnie! nie wiem jak w poslce wygladaja porodówki ale ja wam powiem ze tu w uk 2 razy rodzilam w sali z basenem (nie korzystalam bo obydwoje dzieci urodzilam bardzo szybko pierwsze 2,5 godziny drugie 30minut hihi) w posce panstwto mozna sobie tylko pomarzyc o takim basenie. jak wogole w polsce sie rodzi w szpitalach? sale pojedyncze w pastwowych szpitalach tak? czy np 5 samolotów na wielkiej sali i tylko parawanami odgrodzone?

Gość jahadasa
I dobrze, slaba ciaza = slabe dziecko. W drugiej ciazy kobieta juz jest bardziej pilnowana a nigdy nie wiadomo dlaczego organizm odrzuca ciaze, moga to byc wady rozwojowe. Po co wiec na sile podtrzymywac taka ciaze?

Gość iwona-----
To kolejny problem w UK niechęć do wystawiania zwolnień. Ja jestem na L4 od 8 tyg i chwale sobie bo nie muszę się niczym stresować.

Gość matyna pe443
agatko a przy czym pracujesz? plaujcie tu na stale zostac?

Gość matyna pe443
jahadasa swietnie gadasz! jedna z druga lataly by po 15 razy na usg zanim 10 tydzien by sie nie skonczyl a potem by poronily, i po co te zmarnowane pieniadze przez NHS na widzimisie mamus ktore chca sie kropka pocieszyc?

zazadzam wlasna firma...chyba juz nic wiecej nie musze mowic:( to praca non stop nie ciezka i nie fizyczna ale stresujaca baaardzo:(

ja napisze tylko tyle, że pracę miałam z klientami i w ciąży hormony mi tak buzowały, że nie mogłam znieść tych wszystkich ludzi. byłam cały czas wściekła i nie raz mówiono mi, żebym nie była taka nerwowa :P o dziwo mój synek jest bardzo pogodnym i spokojnym dzieckiem. nie raz słyszałam głosy zachwytu i wręcz zazdrości, że mam tak grzeczne dziecko :)

Gość iwona-----
Czytałaś coś na ten temat bo ja tak 80% taki ciąż nie jest z powodu wad genetycznych tylko niedoboru hormonu czyli progesteronu jest on odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży i dzieci rodzą się zupełnie zdrowe. Ale co tam wiesz lepiej pewnie się edukujesz w tej kwestii skoro wysuwasz takie teorie. Jak będziesz chora to też nie idź do lekarza bo najwyraźniej jesteś słaba i powinnaś umrzeć.

haha no to gratulej i powiem ze mnie troszke pocieszylas bo moje hormony powoduje u mnie krzyk placz i nerwy co 2 minuty hahahahah

Gość iwona-----
Wyobraź sobie że takie usg co 3 tygodnie uratowało mnie przed pobytem w szpitalu gdyż miałam krwiaka , który zrobił się nagle i nie dawał żadnych oznak.Wystarczyło podanie leku wchłoną się. Dziś jestem w 21 tyg mój synek rozwija się nadzwyczaj dobrze. Jest pewna zasada lepiej zapobiegać niż leczyć. Lepiej wykonać 20 USg niż 3 bo może okazać się za mało o te parę.

Gość jahadasa
Zdrowa kobieta w ciazy moze pracowac. Po cholere zwolnienie? A jezeli zle sie czuje to oczywiscie lekarz zwolnienie wystawi.

Gość iwona-----
A ja sądzę coś innego jeśli ktoś ma stresująca prace to lepiej żeby był na L4 z korzyścią dla matki i dziecka.

Gość jahadasa
I dlatego ty zadowolona jestes z PL a ja po doswiadczeniach z Polski z UK wole tysiac razy opieke w UK :D

no u mnie l4 nie wchodzi w gre:( ale pocieszam sie ze hormony tez wywyoluja u mnie smiech i radosc i jak dzidzia to czuje to sie rownowazy:) o rany ale mi sie brzuch i jajniki daja wlasnie we znaki:(kuje jak nie wiem:)

Gość iwona-----
Wiesz do czasu kiedy się coś nie stanie i z płaczem będziesz wracać do Pl.

Gość jahadasa
Nie bede, nie bede. Juz w ciazy bylam, rodzilam jak ksiezniczka bez dawania w lape, w normalnym panstwowym szpitalu. Zreszta po co tak sie produkujesz? To topik dla ciezarnych w UK, ty w Polsce jestes to sie ciesz, ze masz L4 i USG na zadanie ;-)

Gość iwona-----
Tak ale w Uk jestem często raz na parę miesięcy wiec trochę wiem. Wiesz ja też rodzę jak księżniczka może w prywatnym szpitalu ale wiem czego się spodziewać. Jakbym była w Anglii to też prywatnie bym rodziła a nie w państwowych molochach gdzie zasyfione murzynki i muzułmanki rodzą swoje 10 dziecko fujjj.

Gość jahadasa
Dobra iwona, swoje zdanie powiedzialas a teraz daj dziewczynom mieszkajacym w UK pogadac sobie spokojnie.

Gość iwona-----
A tak z ciekawości to co robicie w UK pracujecie legalnie na jakich stanowiskach?

bardzo was prosze o opinie poparte doswiadczeniami a nie swoje wlasne wyobrazenia bo dziewczyny mieszkajace w uk chyba nie chca sluchac jaka tu straszna sluzba zdrowia tylko chca sie podzielic uwagami i pogadac.

apowiedzcie mi prosze kiedy zaczal byc u waas widoczny brzuszek? bo jaa w 13tygodniu i plaska ja deska:(

Gość iwona-----
Ja jestem w 21 tyg przytyłam 3 kg, brzuch mi było widać lekko w 17 tyg. Teraz jest troszkę bardziej wyraźniejszy ale w porównaniu do koleżanek mam malutki.

mi było trochę widać ok 16 tygodnia :) a od samego początku tylko przybierałam na wadze :)

to ja juz nie moge sie doczekac az cos bedzie widac a moj partner to juz nie mowie bo ja wiem ze dzidzia jest w moim brzuchu a on juz chcail byc cos widziec bo ja to czuje nie jak sie rusza jeszzcze ale kazda z nas cos czuje:)

Gość iwona-----
Ja już widzę nóżki i rączki małego jak mnie kopie. Pierwsze ruch czułam w 13 tyg teraz to praktycznie cały czas się rusza aktywny maluch.

tez rodzilam w uk, jestem mega zadowolona! a mialam troche problemow z ciaza, profesjonalnie sie mna i dzieckiem zajeli, i nie wydalam ani pensa. do teraz zreszta na dziecko, leki, pieluchy itd nie wydaje nic z walsnych pieniedzy wlasciwie.. i to jest wlasnie ten wielki plus.

Gość mama Uk
ja mieszkam w UK od 5 lat urodzilam coreczke obecnie ma 2 latka z opieki bardzo ale to bardzo zadowolona bylam i nadal jestem zoltaczke przezylysmy w domku bez tragedi :) mialam robiona cesarke.Na porodowce lezalam sama mialam swoj pokoj po porodzie mialam jedna dziewczyne na sali.Pielegniarki plozne i lekarze tez wporzadku nie moge narzekac. do iwonka w pl zdarzaja sie ludzie ktorzy maja po 10-ro dzieci nie tylko w UK murzynki i muzulmanki.tak sie sklada ze jestem muzulmanka i jakos nie mam 10-ro dzieci

Iwona to pewnie jest z tych osób, które uważają, że jak coś jest za darmo to znaczy, że nie jest dobre. tak narzeka na służbę zdrowia w UK a sama będzie rodziła prywatnie w Pl... ile możliwych badań- tyle sobie życzy....