Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammmtttttt

Lublin vs Rzeszow/

Polecane posty

Gość pytammmtttttt

mam zamiar studiowac w lublinie lub rzeszowie. ktore miasto wybrac?

Gość a jaki kierunek chcesz studiow
ac?

Gość na na na.......
Kielce:)

Gość na na na.......
a z tych 2 to Rzeszów :)

Gość pytammmtttttt
nie wiem. mam rozne obcje. finanse i rachunkowosc, geodezja moze cos na politechnice typu logistyka.. nie wiem jeszcze

Gość a co to za różnica
ja tam wolała w mniejszym mieście :classic_cool: czyli w Rzeszowie. Nie cierpię dużych miast :classic_cool:

Gość m,ieszkam w lublinie
rzeszów. i jakbym miała isc na studia to tez rzeszów. przynajmniej kurwa lotnisko jest

Gość a co to za różnica
a po co ci lotnisko?? :D:D

Gość pytammmtttttt
to ja Wam powiem co ja o tym mysle. za Lublinem rzemawia w moim wypadku to, ze tamtejsze uczelnie sa lepsze, maja wieksza renome i pozycje w rankingach. poza tym jest to duzo wieksze miasto, a po 3 jest to bardziej studenckie miasto. za rzeszowem przemawia to jest ladniejszy, bardziej zadbany niz Lublin, aktualnie sie rozwija i chyba szybciej tam prace mozna bylobyz znalezc pozniej..chociaz tez nie wiem..

Gość Nie no proszę
Lublin ma lepsze uczelnie? Gdzie jest ta renoma, heloooł? Studiowałem w Rzeszowie i w Lublinie, na tym samym wydziale, porównanie mam więc doskonałe. Rożnica mentalności i podejścia do studenta to jakieś 30 lat. Świetlnych. Kiedy zrozumiecie, że te wszelkie renomy to po prostu odcinanie kuponów z dawnych lat? Dzisiaj pracodawcom w większości wisi czy skończysz studia w LBL czy w RZ, dla niego się liczy Twoje doświadczenie, życiowa zaradność, kompetencje. Oczywiście, że idź do Rzeszowa, jedynie co w Lublinie napotkałem lepszego do dworzec PKP, komunikację miejską i dziewczyny (ale być może to przyjezdne).

A ja Wam powiem, że moim zdaniem Rzeszów to się tylko mocno lansuje ostatnio. Może i się rozwija szybciej, ale ja tam jakiś większych możliwości rozwoju zawodowego nie widzę. A poza tym to. gdzie się studiuje, nie warunkuje przyszłego miejsca pracy. Dzisiaj trzeba być mobilnym. Przecież nikt nie powiedział, że studiując w Lublinie nie będzie można pracować w Rzeszowie i odwrotnie.