Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna_Migotka.

Wszędzie widzę kłamstwo, mam problem z zaufaniem :( Pomozecie ?

Polecane posty

Gość Panna_Migotka.

Witajcie.. A więc zaczęło się od tego, że.. Byłam z pewnym facetem przez 4 lata, pozniej niestety rozeszlismy się, mimo naszej miłości. Tak po prostu musiało wyjść.. Oboje się z kimś związaliśmy.. I teraz po prawie dwóch latach znowu jesteśmy razem.. Planujemy nawet ślub. Ale do rzeczy.. Przez te dwa lata, kiedy nie byliśmy razem dużo się w moim życiu wydarzyło.. Moi rodzice się rozwiedli, ale nie był to rozwód , bo "nie zgodność charakterów", tylko matka zdradzała ojca, przez 3 lata żyła jednocześnie z innym facetem jak i z moim ojcem.. Wyrzekła się mnie całkowicie. Nie mam z nią kontaktu.. Tak samo jak z rodziną od strony matki.. nie wiem czy w ogóle chce mieć , po tych wszystkich kłamstwach i zdradach.. Kiedy byłam z kimś, to ten ktoś mnie oszukiwał.. Strasznie oszukiwał. Przestałam ufać ludziom.. Załamałam się, brałam dużo leków uspokajających.. A teraz? Teraz jestem cholernie szczęśliwa, bo znów jestem z miłością mojego życia.. Ale jest problem, on oskarża mnie o to, ze mu nie ufam.. I po części chyba to prawda.. Bo ja po prostu boje się odrzucenia, zdrady, tego wszystkiego.. jestem dla Niego pełna podziwu, że związał się z DDA.. Tylko on jeszcze do końca tego nie rozumie.. Przez to zaufanie dość często się kłócimy.. A ja po prostu się boję :( Ranię go, a nie chcę.. Chcę się zmienic, ale jak :(?

Gość Panna_Migotka.
Wiem, ze trochę się rozpisałam.. Ale mam nadzieje, że ktoś coś doradz;*

Gość rrrrrrrrr
zgłoś sie najlepiej do specjalisty. może terapia jest ci potrzebna

Gość Specjalista nic nie da
bo nie zmieni ludzi, nie spowoduje, że nagle przestaną nas wykorzystywać i że nagle będą godni zaufania i nigdy nas nie rozczarują. I niestety osoby, które nazywamy przyjaciółmi, też są z nami tylko dlatego, że czegoś od nas potrzebują - albo jakiejś pomocy, albo wysłuchiwania, albo pieniędzy czy życia u boku osoby, która ma np. fajne towarzystwo. Ale to wszystko istnieje tylko do czasu aż sami nie staniemy przed ważnym problemem - wtedy nagle zapadają się pod ziemię jak kamfora i już nas nie znają. Co z tego, że na terapii usłyszy, że komuś tzreba zaufać, skoro za pewien czas, gdy zaufa, ktoś Ją zrani?