Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość breeerr

dlaczego w niektórych miejscach wolno płacić tylko kartą kredytową?

Polecane posty

Gość breeerr

dla mnie to chore i niepojęte. nie pierwszy raz się spotykam z czymś takim, że przyjmuja tylko karty kredytowe, albo w internecie mozna zaplacic za cos wylacznie karta kredytowa. ja nie mam i nie bede miala takiej karty i mnie to wkuuuuuurwia! :o

Gość ja to w ogole mam przekichane
nie mam nawet zwyklej karty ;)

Gość ja to w ogole mam przekichane
no ale rozumiem - postep cywilizacyjny, gotowka odchodzi do lamusa ;)

Gość a czemu nie będziesz miała
właśnie się nie dawno też o tym dowiedziałam. Chciałam kupić bilet na samolot i musiałam sobie kartę kredytową wyrobić. I się wkurzyłam, bo zanim poczekałam na kartę, to bilety podrozały wrrr

Gość zawsze warto ...
To dla naszego bezpieczeństwa są wprowadzone karty płatnicze. Nawet na www.pogrosiku.eu za artykuły płaci się przelewem lub inną formą. Ale też są takie miejsca, gdzie niestety kartą się nie płci. I dotyczy to nie tylko małych sklepików.

karta kredytowa to co innego niż karta płatnicza , widzę że towarzystwo lekko niezorientowane w rynku finansowym

Gość Palos Park
No niestety, ale skoro jezdzisz za granicę to założ sobie konto walutowe i z anku dostaniesz karte np. Mastercard i juz mozesz sobie kupic bilet.

Gość Palos Park
Poza tym taką Mastercard mozesz robic zakupy w internecie w sklepach zagranicznych.

Gość przepraszam ale nie rozumiem
Pytania lub nie pojąłem intencji.

Gość alunkalu
tylko tak oznaczone miejsca wybieraj www.szczyrk noclegi.za.pl

Gość radio 1
nie wiem komu z was tutaj na kafeterii bank wydalby od razu karte kredytowa, bez wczesniejszego chocby posiadania konta. nauczcie sie ze sa rozne karty. ta o ktora wam chodzi nazywa sie debetowa. nie robcie juz obciachu

Gość breeerr
ale mi nie chodzi o to, ze nie chca przyjmować gotówki... ja mam zwykła karte płatniczą i nie mogę w niektórych miejscach zrobić zakupów. ostatnio po pizze dzwoniłam w nocy i nie mialam przy sobie gotówki. jedynie zwykła karte płatnicza i oni mi przez telefon, ze owszem mozna karta jedynie kredytowa zaplacic. zwyklą nie. to nie pojęte!

Gość breeerr
a mam możliwość założenia karty kredytowej w swoim banku z limitem do 1000zł, ale ja jej po prostu nie chcę. nie dość, że jest oprocentowana to ja się boje, że popadne w długi bo bede ta karta placic a potem mi odsetki narosną itp. może kiedyś w przyszłosc, ale jako studentka nie potrzebuje takiej karty i jej nie wyrobie. mam zwykłą płatniczą, bez żadnego debetu itp i nie moge wszedzie nia zapłacić. sz kurwa no :/

nie tylko karta kredytowa, karta platnicza tez poprostu nie przyjmuja gotowki, w poolsce niewiele osob korzysta z kart kredytowych

z kredytowej mają pewność że zawsze dostaną kasę bo bank zaplaci a z Ciebie zawszę ściągnie potem

Gość breeerr
no dobra, ale jesli mam na karcie płatniczej środki? mogę zrobić przelew albo coś.. ale nie.. w internecie głównie honorują karty kredytowe :/

Gość filemonica
ale na karty kredytowe masz np. ciekawe programu lojalnościowe, ja mam taki w sygma banku mogę zbierać punkty za płacenia karta kredytową i wymieniać na nagrody więc jest okazja by wyrobić sobie kartę kredytową

Gość Meti
Też się dziwię czasem czemu można płacić tylko w ten sposób ale nie jest i tak tak źle. Płacąc kartą sygmy mam z tego też zysk bo zbieram punkty które mogę wydać na nagrody a w niektórych sklepach mam rabaty