Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownikkkkkk

rozwiazanie umowy o prace

Polecane posty

Gość pracownikkkkkk

witam. chce zlozyc wymowienie w pracy. dzisiaj rozmawialam z dzialem personalnym, powiedziano mi, ze wymowienie musze dac kierowniczce, ktora bedzie w poniedzialek. Dowiedziałam się również, że kierowniczka może odmówić przyjęcia wymówienia chcąc, abym pracowała jeszcze do końca miesiąca. Cy ona ma prawo przetrzymywać mnie w pracy na siłę? Czy może nie przyjąć wymówienia? Jak to załatwić, żeby było dobrze?

Gość SzaraMyszka2011
Wymówienie umowy o pracę składasz w dwóch odręcznie podpisanych egzemplarzach na ręce kierowniczki lub do kadr.Wymówienie umowy jest ważne od momentu złożenia- jest jednostronne, nie potrzeba zgody pracodawcy. Idź jutro złóż w dwóch egzemplarzach a jak nie będzie chciała przyjąć w Kadrach to poproś to na piśmie. Jeżeli nie będzie chciała to zgłoś do Inspekcji Pracy, ze zostały naruszone przepisy kodeksu pracy. W Inspekcji Pracy są darmowe porady prawnika, ale mam nadzieję,że nie będą Tobie potrzebne. Poczytaj w necie kodeks pracy tam wszystkie informacje są zawarte :) Pozdrawiam

Gość SzaraMyszka2011
Tutaj wszystko masz na temat rozwiązania umowy o pracę. http://www.prawo.egospodarka.pl/5429,Oddzial-3-Rozwiazanie-umowy-o-prace-za-wypowiedzeniem,1,44,1.html