Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 987654ertyghjn

Kto z was się zna na komputerach?? LAPTOP SAM SIĘ WYŁĄCZA!!!!

Polecane posty

Gość 987654ertyghjn

Mam Asusa, Athlon X2 od około dwóch lat. zawsze wszystko było ok, ale w ciagu ostatniego miesiaca albo dwóch SAM się wyłączył kilka razy. Czasem chodził cały dzień i nic się nie działo, raz był włączony od 8 rano i padł ok. 18, a dziś jest uruchomiony od ok. 9, (słuchałam muzyki) i przed chwilą padł. Mogę go włączyć zaraz po tym jak się wyłączy, nie pojawia się żaden tryb awaryjny, ani żaden komunikat. Na forach czytałam, że powodem wyłączania się moze byc np wirus, zasilacz, albo przegrzanie... Która z tych opcji może występować u mnie?

to może na początek zobacz czy masz jeszcze pastę pod procesorem ,jeśli nie to trzeba nasmarować i przestanie się wyłączać . Jak nie to to potem skan antywirusem a jak nie to sprawdź dalej z zasilaczem czy działa

Gość nie dziwie ci sie ze nie
a naładowałaś go?:D

Gość 987654ertyghjn
ale laptop chodzi caly czas na zasilaczu nie na baterii wiec nie mialam jak go naładować... jaka pasta? WTF!??

Gość może się przegrzewa?
kiedy czyściłaś wentylator? Masz podkładkę z wentylatorem dodatkowym?

Gość 987654ertyghjn
yyyy wentylatora nie czyściłam, nie mam zadnej podkładki...

Gość 987654ertyghjn
nie znam sie na komputerach totalnie, nie wiem co i jak mam robic zeby bylo ok... podpowie ktoś???

Gość to sprawdź ręką pod spodem
i z lewej strony tam, gdzie powietrze z wentylatora się wydobywa. Nie jest gorące po paru godzinach pracy? Jeśli tak, to oddaj do czyszczenia wentylatora bo prawdopodobnie to jest powód wyłączania się samoczynnego. Tez tak miałam. I polecam podkładkę z wentylatorem. W supermarkecie za 20 zł możesz kupić. I wtedy masz chłodzenie od spodu i po problemie

Gość 987654ertyghjn
u mnie otwory wentylacyjne sa z tyłu, sprawdzilam przed chwiląm, podstawilam reke bardzo blisko i powietrze rzeczywiscie jest b. ciepłe. no i ogólnie się mocno nagrzewa, klawiatura jest ciepła, czy to normalne, bo wczesniej nie zwrócilam uwagi...?

Ściągnij obudowę ,wyczyść lapka z kurzu i zobacz tą pastę . Tą pasta powinna być na procesorze taka biała maź jak jest wysuszona,łuszczy się i twarda to trzeba zdjąć tą starą i nasmarować nową .Wystarczy tylko kropla i wsio /Koszt pasty to ok.od 12 do 20 zł jak nie wiesz co zrobić to poproś jakiegoś kolegę ,aby ci to zrobił

Mi się sam komputer wyłączał podczas gry to zdjęłam obudowę i ustawiłam wiatrak na czas grania. Od razu się nie wyłączał i grałam ile chciałam.

U mnie to było przegrzanie, ale nie chciało mi się w środku kombinować jak to się działo tylko przy grze, więc wiatrak był tylko na czas gry.

Gość 987654ertyghjn
dzięki za odp. :) uff, dobrze ze to tylko to, bo juz sie balam ze cos z kompem, np procesosem się dzieje... ja raczej sama nic nie bede ruszać, nie chce czegos popsuć, bo kompletnie sie nie znam... a czy to, że klawiatura lapka jest dośc mocno ciepła jest normalne czy nie?

Gość lepszy bez prawa jazdy
oddaj do czyszczenia do jakiegoś punktu, bo pewnie tak się grzeje, że i klawiaturę ciepła masz. Lepiej sam tam nie grzeb, bo jeszcze coś zepsujesz jak się nie znasz. A takie czyszczenie to 20-30 zł

ja tak mialam z pc-tem,okazalo sie,ze nie moze byc podlaczony do listwy,bo jakies przepiecia sa...podlaczylam prosto do gniazdka i juz nigdy sie sam nie wylaczyl!

Gość uważaj bo wprowadzono
to jakaś lipna ta listwa musiała być ;)

987654ertyghjn Dobrze mówią- zacznij od czyszczenia. Możesz nawet sama to zrobić. W sklepach jest dostępne sprężone powietrze w sprayu. Dmuchasz tym w otwory wentylacyjne aż przestanie kurz lecieć.