Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa z mlekiem.....

Samodzielna nauka j. rosyjskiego....

Polecane posty

Gość kawa z mlekiem.....

Chciałabym nauczyć się rosyjskiego. Wiem,ze samemu będzie cięzko ale nie ma rzeczy niemozliwych. Obecnie mam sporo wolnego czasu wiec chcę go jak najlepiej wykorzystać, tym bardziej,że swoją dalszą przyszłość wiążę z tym jezykiem. Może jest ktos dobrze zorientowany w tym temacie i moze mi polecic książki,strony internetowe,czasopisma poświęcone kulturze rosyjskiej i nauce tego języka? Z góry dziękuje :)

Gość nowajarusskaja
Chętnie Ci pomogę:). Na początek polecam fajny podręcznik 'Nowyje vstreczi'. Nie wiem, na jakim etapie jesteś, wiec trudno decydować o doborze materiału. Skończyłam filologię rosyjską, w razie pytań pisz do mnie na maila monbin24@wp.pl.

Gość jestem gruba:(
ja pierdziele a mnie do niego zmuszali w podstawówce , normalnie ryczałam jak wół jak miałam coś powiedzieć po ichniemu ,albo się nauczyć , nie znoszę tego języka!!!!

Gość marek397
Lepiej się uczyć gdy wiesz ze wszystko rozumiesz w 100 % a nie dochodzisz sam do czy oby na pewno uczysz się czegoś dobrze. Dlatego lekcje online są super !!! Sam wybierasz godziny kiedy chcesz się uczyć i ile chcesz poświecić na to czasu. W porównaniu z kosztem prywatnych lekcji są to gorsze. Polecam ta stronę www.chatterbox.pl

Gość wczoraj kłótnia na FB
jak zwykle najgorzej na początku :) Największy kłopot z czytaniem cyrlicy, a potem już pójdzie :)

Gość supertypek
Korepetycje to świetna sprawa ale jeżeli nw krępujesz się czy coś to możesz skorzystać z kursów internetowych . Znam jeden fajny sam go używam . Efekty są niezłe . Pierwsza godzina za darmo . Jest lektor online ustalasz sobie godziny w jakich chcesz się uczyć . Naprawdę polecam bo warto www.chatterbox.pl/pl/13-darmowa-lekcja.html

Gość dotus199000
Nauka języków fajna sprawa,czasem warto podejść do tego profesjonalnie,wiem po sobie jak ciężko się nauczyć,ale mogę polecić stronkę która może choć troche w tym pomóc http://eduexplorer.pl/warszawa/j-rosyjski

Gość gość
Kocham ten jezyk mature nawet z niego zdawałam,a jak miałam przyjemność pogadac w tym języku to podniete miałam jak choler.a:D łykniesz cyrylice to juz polowa sukcesu.Powodzenia!

Gość gość
Jak się nauczysz cyrylicy to później już łatwo idzie ;). Samodzielna nauka ma sens jeśli do niej podchodzisz poważnie. Najlepiej jest przerabiać materiał małymi partiami, systematycznie. Ja tak robiłam, kiedy tylko miałam chwilkę siadałam do kursu eskk i uczyłam się. Powiem wam, że opłacało się bo po roku już nieźle władałam tym językiem.

Gość tawarisz kamandir Robertowicz
Ja mam zone Bialorusineczke (przesliczne mlodziutkie dziewcze) i tez ucze sie rosyujskiego. Sciagnalem sobie taki darmowy programik na androida i ucze sie z komorki gdy np. jade autobusem, itd.

Gość gość
chyba nie ma sensu samodzielnie uczyć się rosyjskiego. najlepiej iść na profesjonalny kurs językowy. Tam nauczysz się szybko i tak, jak trzeba. ;) ja teraz chodzę do http://www.jezykrosyjski.com.pl/ i muszę powiedzieć, że zrobiłem znakomite postępy.