Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deaa

batman ,ksiądz odmówił pochówku,czy ma prawo?

Polecane posty

Gość deaa

prosze mi powiedzieć jakim motywem mam sie kierować aby ksiądz pochował bylego męża, poniewaz odmowił twierdząc ze to nie cmentarz komunalny! a prywatny?

Gość a chodził do kościoła ?
bo jesli nie to po co mu pochówek na cmentarzu? Pochowaj w ogródku pod jabłonka :O :O najpierw piszecie ze batman,ze to i tamto ze wiara to bzdety a teraz masz o coś pretensje :O spal ,zakop zrób co chcesz ...

Gość tez mnie zawsze dziwi
to zaklamanie katolikow :) smieja sie z ksiazy, szydza z nich ... a jak ten pokazuje pazurki to zawsze zle :P ja nie chodze do kosciola, gdy kipne moga mnie nawet na smietnik wywalic :P

Gość deaa
wyobraź sobie ze chodził .zaswiadczenie mam .widze ze kpicie z tego ! oby was nie spotkało!

Gość deaa
tak teraz myślisz ze na smietnik ,ale kłopot swojej rodzinie zrobisz właśnie w pochówku

deaa źle nas zrozumiałaś... tu nie o kpiny chodzi ale o podejście. Dążysz by go po katolicku pochować a na księdza batman wołasz? No zastanów się troszeczkę nad tym... to tak hipokryzją zalatuje.

Gość IMO13252
Skremować ciało, do urny, na półkę i tyle. A te czarne zakłamane kurwy niech idą przedszkolne dzieci jebać.

...:wyobraź sobie ze chodził .zaswiadczenie mam" no tak niektórzy na wiare potrzebuja zaświadczenia ... A gdyby był faktycznie katolikiem to nie odmówiłby zaden ksiądz ...

o tym samym pomyślałam właśnie... o tym zaświadczeniu... zgroza :/

Gość no jak wyzej ci kolega poradzi
"""Skremować ciało, do urny, na półkę i tyle. A te czarne zakłamane k**wy niech idą przedszkolne dzieci j**ać" Nastepny co to NA RAZIE ma wszystko gdzies ale do komunii dziecko pośle ,ochrzci i bedzie żadał katolickiego pochówku ...kochani katolicy :O

Gość weskadeska
jakby Polska byla krajem tolerancyjnym, nie dyskryminujacym niekatolikow w zyciu nie ochrzcilabym dziecka, nie dopuscila do komuni itp.

taa ciekawe bardzo ...jestes zakłamana .Ja miezkam w małej miejscowości i mamy wybór .Nawet dzieciaki ,które nie chodzą na religie mają inne zajecia

Gość IMO13253
Widzę, że tataj masa bezmózgich cip, które za zaszczyt uważają jeśli kochany wikary, zechce jebać ich własne bękarty.

Tutaj nie chodzi o nietolerancję Polaków tylko o tradycję typu chrzest, komunia! To samo jest ze świętami i pogrzebami. tak nie powinno być! Albo ktoś jest katolikiem albo nie- krótka piłka!

Gość deaa
mieszkał w innym mieście a chcę go pochować przy matce i bratu na cmentarzu a ksiądz własnie z jego rodzinnych stron żąda zaswiadczenia.byl chrzczony ,komunia, biezmowanie u siebie w miejscowości

Gość IMO13253
Bellik, chrzanisz o wierze, a tutaj o zwykłą kasę i biurokracje się rozchodzi.

Gość Januszek..........
W mojej miejscowości czarny kutas bierze 2000 zł za miejsce na swoim terytorium

IMO to Ty chrzanisz :/ nie chcesz- nie wierz i nie przyjmuj sakramentów świętych! To nie jest nakaz pod groźbą kary śmierci do cholery! Autorko w takim wypadku daj mu te zaświadczenia i z głowy :/

Gość masz w tym jakkies doświadczen
Widzę, że tataj masa bezmózgich cip, które za zaszczyt uważają jeśli kochany wikary, zechce j**ać ich własne bękarty. :O :O Jesli juz o czymś takim piszesz to chyba brałes udział w takich zabawach

Gość Januszek..........
No nieeeeeeeeee!!!Jakie zaświadczenie???????? Chodzi tylko i wyłącznie o kasę. Spytaj ile i po kłopocie!!!!!

Gość deaa
ja się obawiam, ze pomino mu dowioze ten papier to bedzie stwarzał problemy.czy mam coś co mogę mu przedstawić,jakiś....atrykuł.....ze musi go pochowac

Gość IMO13253
Złe jesteście, że nie dażę miłością Waszych zakłamanych żądnych kasy pedofilów z Rydzykiem na czele? Wiara to jedno, to co te miłośniki małych dzieci robią, to drugie. Ale co Wy, mohery i kocie mamki możecie o tym wiedziec?

dea może4sz się wybrać do jego przełożonego ( biskup czy ktoś taki) wtedy go postawią na nogi... słyszałam, ze księża czasem próbują kasę wyłudzić choć ja osobiście spotkałam się w życiu z czymś zupełnie odwrotnym... jednak jeśli masz zaświadczenie ( ksiądz musi wiedzieć czy może pochować daną osobę w obrządku katolickim i tu nie ma dyskusji) to nie ma prawa Ci odmówić tym bardziej że to wasze rodzinne strony

IMO ja tam moher nie jestem... a co do "robienia dzieci" ksiądz to człowiek... wody zamiast krwii nie ma i mimo iż jestem dobrym katolikiem... na księży których w życiu spotkałam złego słowa nie powiem ( choć np. o jednym swoje myślę...) jestem całym sercem za zniesieniem celibatu! Wielu cudownych księży byloby jeszcze lepszymi księżami ;)

Gość deaa
Januszek....tak zrobie,jesli nie dojde do porozumienia to wprost sie spytam ..ile?

Gość no niestety jesli komunalny
cmentarz to bez łaski a jesli prywatny to inna sprawa ale ...dowiedz sie kto jest włascicielem !Bo nie chce mi sie wierzyc ze ksiądz !

Gość IMO13253
Przecież wiadomo, że o pieniądze sie rozchodzi - jesli odmówi to znaczy, że chce więcej.