Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deaa

batman ,ksiądz odmówił pochówku,czy ma prawo?

Polecane posty

Gość deaa
bellik.dzwonilam do kurii ale juz nikogo z księży nie było ,wiec bede próbować w poniedzialek...chcę zasięgnąć jakiej kolwiek inf. jakim prawem ktos kto kiedys mieszkał ,uczył sie ,zył, później wyprowadził z rodz.miasta po śmierci nie ma prawa leżeć przy swojej matce i bracie? paranoja

Gość IMO13253
Deaa, tylko za głośno nie krzycz bo Cię mohery zjedzą jak na pierwszej stronie.

Gość Januszek..........
Brak słów na tych pierdolonych pedałów.

Gość deaa
jest to cmentarz przy kościele.....nie prywatny ....przecież jest tam piwnica na 2os. dla niego i teścia.........pusty,wiec miejsce mamy.tylko proboszcz powiedzial ze tylko ze swojej parafii pochowa.............

Gość deaa
dramat,,,nieboszczyk w kostnicy czeka..... a ja, jak narazie bezskutecznie próbuje go pochowac.

deaa ale macie wykupioną tą kwaterę czy jak? ja nie wiem co to za cmentarz a i na prawie się nie znam, ale spokojnie.... w razie jak Ci tych papierów nie przyjmie to zadzwon a najlepiej wybierz się do kurii i powiedz jaka sprawa... najpierw zobacz jak prawnie się to wszystko ma. A mohery Cię nie zjedzą ;) Bo łone głuche :D Choć jak przychodzi co do czego to wszystko słyszą -.- teraz mało jest normalnych katolików :/ Niestety w większości albo mohery zapatrzoine w Rydzyka albo "wierzący- nieprawktykujący".... przyznam, ze ubolewam nad tym, ale co zrobić?

Gość deaa
bellik. tak! jest grobowiec 6os, ktory juz ..jest pelen..i jest 2-ga piwniczka na 2os.juz wykupiona pusta........i o to chodzi

Gość szokeee
O CO CHODZI Z BATMANEM???

hmmm no to idź do kurii ksiądz nie powinien w tej sytuacji odmówić. Tzn...jak mu się podoba lub nie ma zaświadczen o tym, że zmarły nie jest katolikiem to co najwyżej może odmówić odprawienia mszy i obrzędu pochówku. natomiast z palcem w nosie go możecie tam pochować bo to wasz kawałek ziemi i tyle.

Gość Prawo w naszym kraju
zabrania chowania pod jablonka czy stawiania urny na polce. Ja bym po prostu poszukala innego cmentarza, np. wielowyznaniowego (sa takie), albo podlegajacego innej parafii. Czym ksiadz umotywowal odmowe?

Gość no niestety jesli komunalny
no to w takim razie nie musisz go pytac !Jesli nie prywatny to komunalny a tym zarządza miasto i basta !!!!!!Rób pogrzeb bez niego i koniec !!!

Gość gość
jeśli Twój mąż był niewierzący to co Ci tak zależy by go na katolickim cmentarzu pochowali? zbawi go to? :O na komunalne albo gdzie kurwa chcesz. a jak był wierzący to bym wpierdoliła księdzu bejsbolem :D

Gość no niestety jesli komunalny
Cmentarz komunalny stanowi mienie gminne.

Gość deaa
Bellik ,dobrze mówisz. mam straszny mętlik w głowie!

spokojnie... będzie dobrze tylko myśli zebrać musisz ;) To pewnie też stąd ten batman Ci wyskoczył :D bez nerwów postaraj się na spokojnie ułożyć co najpierw itd. Skoro masz swoją kwaterę to to jakieś nieporozumienie albo ksiądz przepisów nie zna... i tyle :)

Gość deaa
powtazam ze byl katolikiem mam to zaswiadczenie. i moze pan i władca ks.proboszcz po pocałowaniu w rękę i wreczeniu koperty udzieli pozwolenia i wyrazi zgode.w jakich my czasach żyjemy!?

Przypomnij mu dobitnie,że jest księdzem a to do czegoś zobowiązuje.Choćby do zachowania pozorów.Powiedz,że jeśli odmówi lub będzie chciał wyrwać kasę iż zapytasz w kurii czy tak ma wyglądać posługa duszpasterska.

Gość Januszek..........
Nie wiem czy wiecie .Za taką kwaterę się płaci.nie pamietam ile.