Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna nieszczesliwa 21

Małe proste pytanko ;))

Polecane posty

Otóż chciałabym wydepilowac sobie nogi i okolice bikini woskiem, ale nie u kosmetyczki poniewaz u mnie w miescie kosztuje to 50 zl od jednego miejsca i nie stac mnie co 2 tygodnie na takie cuda, a wiem ze po tygodniu odrasta bo jakies 4 lata temu zrobilam sobie sama taka depilacje wszystko bylo ok i gladko ale po tygodniu zaczely odrastac, chyba po jakims czasie rzadziej odrastaja, jednak cholernie bolalo mnie kilka dni nie moglam chodic czy zrobilam to jakos nieumiejetnie?? czy ktoras z was sama sobie robi taka depilacje i czy boli was kilka dni???

Gość kreta sobie wlej
do cipska

Okolice bikini masz na myśli tylko okolice czy tak wszystko na zero woskiem chcesz polecieć? Ja goliłam woskiem okolice i było ok, strefy bardziej intymne ogoliłam już tradycyjnie bo jakoś bałam się woskiem

Gość przed i po
poka fote

Gość co godzinę...
ja bawię się depilatorem, boli cholernie, ale efekt jest dosyć trwały, a włoski staja się coraz słabsze i jaśniejsze :) najbardziej trzeba się umęczyć przy bikini, ale na prawdę warto! golenie maszynką mnie wykańczało, a do tego to swędzenie i ból zaraz na drugi dzień...łeeee;)

no wlasnie na zero, tzn moze jakis pasek czy cos zostawic, ale niestety gole sie zwykla maszynka i jesli zapomne balsamu po goleniu a uzywam meskiego tradycyjneego to tragedia czerwone mam, krostki , boli , piecze i na drugi dzien juz gladka nie jestem;/ a w lato chcialabym moc od razu w stroj wskoczyc a nie przed kazdym wyjsciem golic sie skoro takie to wlasnie efekty sa

Gość co godzinę...
no i dlatego odradzam maszynkę :) też miałam z tym problem, zaczęłam depilować i zdarzy się że wrośnie jakiś włosek ( w zasadzie to tez dużo zależy od rodzaju skóry), ale ogólnie to depilator wydaje mi sie być najlepszym rozwiazaniem :) pewnie podobne rezultaty daje wosk...

Gość oczko300
moze cie boli bo popelniasz niektore z tych bledow : - za wolno zrywasz plastry - po depilacji kapiesz sie w zbyt cieplej wodzie - po depilacji poszlas na solarium ( zakazane) - po depilacji uprawiasz od razu sex

Mogę doradzić Ci tylko jedno. Zamiast wosku użyj pasty cukrowej. Wosk klei się do włosów i skóry, a pasta (podobno) bardziej do włosów. Skóra nie jest tak strasznie zmaltretowana. Osobiście odpuściłam sobie wosk. Całe nogi miałam w sińcach, przy depilacji bikini cóż...Pociągnęłam pasek, zabolało jak cholera (norma) i na podłogę polała się krew (już nie norma). Na szczęście szybko się wygoiło. Bikini golę trimerem, resztę depilatorem. Jest spoko, zero podrażnień. Raz na wakacjach spróbowałam zwykłą maszynką. Masakra!! Te krostki, pieczenie brrr...

nie bylam na solarium ani nie uprawialam seksu, moze kąpiel.. albo za wolno zrywalam:(

ja tez tylko gole . po depilatorze było bardzo nieciekawie . ale dziewczyny jesli chodzi o swędzenie i odrastanie .to ja z 2 miesiace temu kupiłam do pach po goleniu"NIVEA -double effect ,24 h,violet senses" i gole pachy i doły co 3 dni i smaruje ta niwejka . i niedosyc ,że nie swędzi nie wkurza, to wolniej odrastają . sama jestem zdziwiona ,bo raczej mam bujny i ostry włos :P . ale to mi naprawde przypasiło . jest w kulce ,nie mam żadnego uczulenia między nogami . jest ok. POLECAM sama sprawdziłam . i bardzo wydajny .