Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoze mi ktosss

Jestem uzależniona od leków - pomoże mi ktoś ? :/

Polecane posty

Gość pomoze mi ktosss

Jest poludnie ,a ja juz wzielam 3 tabletki ibuprofenu wczoraj prawie cale opakowanie... ból byl głupi bo dziąsla i zeby mnie bolaly - od zbyt mocnego szczotkowania - mam wrazliwe , no i nie moglam wytrzymac, zel stomatologiczny nic nie dawal... Czesto mnie boli glowa - znam przyczyne - komputer , telewizor i pocieranie oczu palcami... no i znów tabletka ,czasami biore rano bez powodu na zapas... Ratuje sie paracetamolem,ibuprofenem, aspiryną - co mam pod reka, przy naprawde silnych bolach biore pyralgine ( ale tego sie boje ,bo niszczy watrobe bardzo) Opakowanie 10 tabletek ''zjadam'' srednio w 2 dni, boje sie co bedzie dalej , bo musze ich brac coraz wiecej i czesciej , nastepny bedzie Ketonal i Tramal ? :( bylam po pomoc, jestem znerwicowana, ale ta psycholozka od siedmu bolesci nie pomogla mi w ogole :/

Gość dsfadsfasdfa
nie pierdol bo w tych ibuprofenach, apapach i etopirynach nie ma żadnych psychoaktywnych ani uzależniająćych substancji co innego tramal i kodeina - jakbyś się od nich uzależniła to po odstawieniu sikałabyś dupą a wszystkie kości bolałyby cię jak połamane histeryzujesz.

Gość jankoooo
dużo ciekawych informacji na ten temat poczytasz na www.fitoterapiadlaciebie.blogspot.com zerknij

Gość ooooooooooo 7777777
Kobieto to siedzi tylko w Twojej głowie i nie jest to uzależnienie!! Tak jak ktoś napisał wyżej -to co bierzesz nie ma właściwości uzależniających! Wiesz co to jest uzależnienie?? To Ci powiem- od 8 lat biore antydepresanty -leki, których jak nie weźmeisz to "biegasz po scianach" czujesz sie jak chora psychicznie. Ostatnio mam zacząć zmniejszac dawkę i na samą myśl o tym mnie trzęsie ze strachu. Nie chrzań o uzależnieniu bo nie wiesz chyba o czym mówisz.. Może zamiast faszerowania się lekami zlikwidować przyczynę bólu? Zamiast siedzenia przed telewizorem-fitnes w zimie a w lecie spacery? Zmiana diety, zmiana przyzwyczajeń?

Gość tak,,,,
przedmówczyni ma rację, ja Ci rozszerzę jej myśl i podam receptę na zdrowie w kilku punktach: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość tak,,,,
cyt. nie pie**ol bo w tych ibuprofenach, apapach i etopirynach nie ma żadnych psychoaktywnych ani uzależniająćych substancji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I co z tego, że nie ma uzależniających substancji, jak tą chemią zniszczysz wątrobę nabawiając się marskości wątroby co jest równoznaczne z wyrokiem!!!!!!