Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelcia1979

migrenowo

Polecane posty

ja bym jednak stawiała też na higienę życia codziennego - odpowiednią ilość snu, przebywanie trochę na powietrzu, nie nadużywanie napojów kofeinowych i papierosów wietrzenie pomieszczeń. Koleżanka uskarżała się na bóle któe ma właściwie od dzieciństwa. ale jej mieszkanie było bardzo zadymione - wszyscy palili, nie było wietrzone, mało światła. a ona sama prowadziła dość osiadły tryb życia i miała nadwagę. Jakiś czas temu przeprowadziła się w zupełne inne miejsce i zaczeła jeździć na rowerze i już nie narzeka na bóle

może to brzmi banalnie i ktoś pomyśli że jego ból jest na tyle silny że napewno ma inne przyczyny ale myśle że w niejednym przypadku zmiana nawyków okazałoby się pomocna. mnie po przesiedzeniu 8 godzin w biurze też nie raz pobolewa głowa. jeśli mocno to biorę tabletkę i jest ok

Gość mbienius
No jak ja siedzę cały dzień przed komputerem, to normalne, że głowa boli, ale migrena czasem pojawia się znikąd i właściwie nie wiadomo dlaczego.

Gość mbienius
Oczywiście styl życia ma duży wpływ na nasze zdrowie i faktycznie może pomóc przy migrenach. Znalezienie czynnika wywołującego migrenę i wyeliminowanie go byłoby najlepszym wyjsciem.

czasami spotykam się z takimi roszczeniowymi postawami wobec własnego zdrowia. koleżanki narzekają na różne bóle i zwalają całą winę na 'słabość organizmu', 'tendencje' 'pech' a w ogóle o siebie nie dbają. część społeczeństwa (zwłaszcza kobiet) w zyciu nie przebiegła stu metrów. duża część je pół życia pizze z cocacolą na obiad, pali, nie je cały dzień, objada się na noc i potem po prostu są słabi i podatni na wszystko

do tego część ludzi ma przeświadczenie że na problemy może pomóc tylko bardzo silny lek albo że w ogóle nic im nie może pomóc a tak naprawdę w połowie przypadków przyczyna jest zupełnie prozaiczna. dbam o formę i zdrowie i wtedy kiedy NAPRAWDĘ boli mnie głowa to biorę lek kupiony pod domem bez recepty, który NAPRAWDĘ pomaga po paru minutach

nie mówię to o poważnych problemach zdrowotnych i bólowych. ale nie ma nic za darmo - dobrego zdrowia też nie

Gość mbienius
No ja osobiście biegam regularnie, ze względu na pewną chorobę mam dietę niskowęglowodanową, przez co 3/4 mojej diety to warzywa, owoce, mięso, a jeśli chleb to tylko żytni na naturalnym zakwasie. Także spokojnie mogę powiedzieć że mam zdrowy tryb życia.

Gość mbienius
Mimo to ból głowy dopada mnie często. Do tego mam częste zawroty głowy. Miałam robione badania i nie wiadomo od czego. Zwalane jest to właśnie na tryb życia. No ale ten mam dobry. Dlatego właśnie nie mam pojęcia co te bóle wywołuje.

Gość mbienius
Jak już dopada mnie ból, z którym nie mogę sobie poradzić, to biorę lek przeciwbólowy z kofeiną i staram odgraniczyć od wszelkich drażniących rzeczy typu światło czy głośny dźwięk. Ale migrena dopada mnie w bardzo różnych sytuacjach, gdzie nie zawsze mogę sobie tak z nią radzić.

Gość e-Rzecznik
Jestem oficjalnym przedstawicielem firmy Polpharma,prowadzimy na forach internetowych kampanię informacyjno-edukacyjną.W naszym projekcie bierze udział lekarz który odpowie na ewentualne pytania. Niesteroidowe leki przeciwzapalne można przyjmować podczas aury lub objawów zwiastunowych jednak w celu przerwania ataku lekarze zalecają leki przeciwmigrenowe które należy przyjmować w momencie wystąpienia bólu.

Również zmagam się z migreną, niestety u mnie objawia się ona okropnymi zawrotami głowy,a na to raczej nie ma lekarstwa:(