Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna Lucia

Gdzie wyjechać na weekend za miasto w zimie?

Polecane posty

Gość Anna Lucia

Czy moglibyście doradzić mi, gdzie mogłabym wyjechać z mężem na weekend w taką pogodę? Może moje pytanie wydaje się dziwne, ale nie cierpię zimna, w związku z czym zwykle całą zimę siedzimy w domu, a wojaże zaczynamy dopiero na wiosnę. Chciałabym jednak pojechać na weekend, pooddychać innym powietrzem. Może znacie jakieś fajne miejsce do ok. 200 km od Warszawy? W naszym przypadku niestety narty odpadają. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Gość gteyq
Do Krakowa:) tam można zrelaksować się o każdej porze roku:)

Gość walinn
Wiesz co pojezierze brodnickie jest fajnym miejscem. Przepiękne krajobrazy. Warto tam się zatrzymać w Głęboczku. Klimatyczny resort, mają dobrą kuchnię i można skorzystać z degustacji wina.

Gość biedroneczkisawkropeczki
wiesz dużo zależy od tego co lubisz i gdzie mieszkasz. Niektórzy kochają góry inni morze, ja jakbym miała możliwość wyjechałabym na wypoczynek do Jastrzębiej Góry do Hotelu Primavera, nie tylko piękne miejsce ale też bogata oferta spa. Czy można chcieć czegoś więcej??

O spa, to faktycznie fajna sprawa. Sama bym się chętnie wybrała, jakbym miała taką mozliwość. Wiem własnie, ze primavera jest fajna. Widzialam, ich ofertę na ferie i sama się zastanawiam, czy się nie wybrać.

Gość sarkastyczna
He he! Głęboczek i Primavera! Bardzo czujni aotorzy tych reklam. pojawiają się natychmiast, gdy tylko mowa o jakichkolwiek wyjazdach:)

Gość Szyszunia :) :) :))
Nieborów i Arkadia :)

Gość gość
A moze warto popatrzeć na inne oferty ? http://www.antavia.pl/ Tutaj macie własnie propozycje takich wyjazdów i mysle ze tez pod względem ceny wygląda to bardzo dobrze.

Gość gość
Dobrze trafiliscie z tym biurem podrózy bo my tez korzystalismy i musze przyznać ze chyba maja jedną z najlepszych ofert jesli chodzi i o wyjazdy wakacyjne i zimowe.

Gość sylwiasylwiasylwiaw
Polecam freeflycenter jako odskocznie od normalnego zwiedzania. Jest to tunel powietrzny gdzie można poczuć się jak podczas skoku na spadochronie. Jest to o tyle fajna opcja, że mozna tam jechać niezależnie od pogody.

Gość martii0
My często wybieramy miasta z hotelami, które mają również SPA. W dzień korzystamy z uroków hotelu, a wieczorami chodzimy na spacery albo do restauracji, czasami na jakąś imprezkę. W tym roku w grudniu chcemy jechać do Szczecina. Upatrzyłam już fajny hotel Dana, które ma SPA i jest w bardzo dobrje lokalizacji. Takie rozwiązanie chyba pasuje nam najlepiej w zimę. oczywiście moglibyśmy jechać za granicę, w ciepłe kraje, ale to wiąże się z braniem dłuższego urlopu, to oczywiste. A tak to możemy pojechać na weekend gdzieś bliżej :)

Gość Joankaaaa
Oj ja już zarezerwowałam przytulny pokoik w Szczawnie Zdroju - jedziemy do Dworzyska :) W planie mamy odpoczynek, zimowe spacery i konne przejażdżki (stadnina - juhu!) i może jakiś kulig? :) Na pewno będziemy też buszować po tamtejszej restauracji Babinicz - mąż uwielbia dziczyznę, ja będę próbować potraw rybnych - podobno świetnie im wychodzą. Oby do lutego! ;)

Gość gość
Ja polecam ośrodek Suchy Bór niedaleko Opola www.suchy-bor.pl. Lubię tam przyjechać i w lato i w zimę. W sumie można powiedzieć że czuję się już trochę jak w domu ;-). Nocuje się w bardzo komfortowych domkach z pełnym węzłem sanitarnym w których jak jest chłodno to zawsze odpowiednio grzeją. Można też dobrze zjeść no i wielkim atutem okolica czyli leśne powietrze i cisza ze spokojem a jednocześnie niedaleko centrum Opola więc można sobie przy okazji zrobić wycieczkę.

Gość gość
Jeśli nie jesteśmy fanami sportów zimowych to może nieco trudniej jest wybrać miejsce, gdzie można spędzić weekend, ja osobioście bardzo lubię zwiedzać polskie miasta, można to robić o każdej porze roku i niezależnie od pogody. Ostatnio miałam okazję pojechać do Krakowa, zatrzymałam się w Hotelu Regent. Przyznam, że bardzo miło i fajnie spędziłam czas. Na pewno tam wrócę, nie raz.

Gość gość
Jak dla mnie wyłącznie Folwark Walencja, który znajduje się w Kazimierzu Dolnym. Jest to ulubione miejsce całej naszej rodziny. Idealne dla wypadów familijnych, nawet z malutkimi dziećmi. Sprawdziliśmy na własnej skórze i polecamy!

Gość basssss
Polecam Aparthotel Delta w Białce przy stoku Kaniówka. Ja tutaj jeżdżę zimą i zdecydowanie polecam lokalizację narciarzom. Byłem w Alpach wiele razy i to w tych włoskich i austriackich i nie mamy się jako Polska czego wstydzić. Wręcz w ostatnim sezonie to pogoda bardziej sprzyjała w Tatrach właśnie, śniegu było pod dostatkiem. Warunki w apartamencie pierwsza klasa, czysto, wygodnie, z obsługą która zawsze była do dyspozycji.

Gość gość
Polecam „Dzikie Wino”, to pokoje i willa , posiadają ok. 70 miejsc noclegowych, wiec bez obaw, każdy powinien tam znaleźć jakieś zakwaterowanie. :) okolica bardzo przyjemna, powiedziała bym wręcz, ze kojąca. Lubimy tam bardzo jeździć, znajduje się w miejscowości Wiewiórczyn, k./Łasku.

Gość gość
Jak ktoś chce wyjechać żeby wypocząć i naładować baterie to polecam https://siedlisko-orlik.pl/. Villa urządzona w eleganckim stylu, pokoje czyste z pachnącą pościelą i ręcznikami. Jest to typowa polska agroturystyka więc w kuchni bardzo dobre jedzenie. A co do okolicy to jest co zwiedzać. W pobliżu znajduje się park krajobrazowy więc można ubrać się ciepło i pospacerować dla zdrowia. Gdybym dostała urlop to bez zastanowienia wsiadłabym w samochód i odwiedziła to miejsce

Gość gość
Jeśli chcesz się fajnie odprężyć to może do SPA? Ja z mężem byłam niedawno na weekend w www.silvanspa.pl i bardzo dobrze się bawiliśmy.

Gość gość
Ja mogę polecić fajną opcję na romantyczny weekend we dwoje w zimie w Hotelu Lubicz w Ustce. Mnie tam zabrał ostatnio mój ukochany i muszę przyznać, że byłam pod wrażeniem. Cudowne zabiegi w spa, sporo atrakcji m.in. baseny, rwąca rzeka. Bardzo przyjemne miejsce z pięknym widokiem.

Gość danutka34
Ja też właśnie szukam pomysłu jakiegoś wartego uwagi :) Znalazłam fajny artykuł na ten temat https://www.vivus.pl/moje-finanse/jest-okazja-jest-pozyczka/pomysl-na-weekend-czyli-ferie-zimowe-w-polsce/ są tu pomysły dla aktywnych i bardziej leniwych także ;P ja chyba wybiorę się gdzieś do spa, ale też jeszcze chcemy przeznaczyć jakiś weekend na narty :D

Gość gość
W ZIME TO SIE SIEDZI W DOMU Z DOOPĄ

Gość gość
Jest takie biuro w Katowicach jak Gryf. Mogę polecić ich wycieczki weekendowe dla grup i te indywidualne. Jeździłam tak samo na firmówkę jak i tylko we dwoje z mężem. Porządny autokar, sprawny dojazd, nie wieźli nas jakimiś opłotkami, tylko prosto do celu. Hotel zgodny z opisem, dobry standard, czysto, wygodnie, z jedzeniem którym faktycznie można się najeść.

Gość gość
Bardzo fajne warunki i czysto mają w Western camp w tych Tipi, tu mnie zaskoczyli in plus bo myślałem, że w takim namiocie będzie i ciaśniej i mało prywatnie. Jak taki namiot wygląda to jest pokazane na ich stronie https://westerncamp.pl/. Dobra lokalizacja, Energylandia jest niedaleko.

Gość gość
Czy lato czy zima my z mężem jeździmy pod miasto. Ostatni weekend spędziliśmy tutaj: ranchopodbocianem.pl/domek-weekendowy wśród przyrody :)

Gość ilona

moze w góry? zimą tam pięknie

Gość Pisek

ja miałam wlasnie okazję jechać z Coral Travel do ciepłych krajów i szczerze mówiąc bardzo mi się podoba takie wypoczywać. także takie wyjazdy jak najbardziej sobie chwalę!