Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leeemonka

Czy istnieje realne ryzyko zajścia w ciążę przy tabletkach anty

Polecane posty

Gość efdefde
jak masz stałego partnera i wiesz ,że nie ma syfa to daruj sobie gume, niech się spuści na brzuch , nie powinno być z tego ciąży

Gość leeemonka
a do sexu pierwsze. -- no jasne ,że pierwsze :O dlatego mam 22 lata i jeszcze tego nie robiłam .. a jak nie chcę mieć wcale dzieci to też seksu nie powinnam nigdy uprawiać ?

Gość kurtyna moralnosci
brac tabletki regularnie i ciąży nie będzie. Zaczniesz czerpac radosc z sexu bez prezerwatywy, przyjdzie taki moment,, ze bedziesz miała jej po prostu dosc, po miesiacu zobaczysz, ze nie jestes w ciąży i sie uspokoisz.

Gość okurwajapierdole
a może tak : tabsy +guma+spust obok+spirala+ podwiązanie jajników, myślałaś nad tym ? jakbyś dobrze zapłaciła to by ci podwiązali gdzieś

Gość Pernambumo
Nie rozumiem ludzi którzy negują uświadamianie innych o ewentualnych zagrożeniach i konsekwencjach, dalej nie wiem o co tu biega..

Gość coconutt1
czemu po niej jedziecie? :O chciała się dziewczyna tylko dowiedzieć z doświadczenia innych :O po co ma się uczyć na swoich błędach skoro może na cudzych

Gość Pernambumo
Dokładnie tak jak wyżej...

Gość kurtyna moralnosci
co chwile pojawia się taka nieuświadomiona. To skąd biorą recepte na tabletki? Wizyta u lekarza składa się z badania i pytan PYTAN i jeszcze raz pytan. A gąska wezmie recepte podziekuje wykupi i dalej nie wie jaka jest skutecznosc i co zrobic gdy się zapomni. Masakra.

Gość kurtyna moralnosci
to ją uswiadomcie, a nie tylko bronicie.

Gość Pernambumo
A co innego robimy?

Gość ruty siuty arizona teksas
musiałabyś być bardzo pechowa :P

Gość leeemonka
ale jak myślicie pomijając choroby, chodzi tylko o ciąże prezerwatywa czy po prostu wyjmowanie przed?

Gość Pernambumo
Były przypadki połykania prezerwatywy itd. z czego to się bierze? Z niewiedzy!!!, no i częściowo z gł...;)

Gość kurtyna moralnosci
Pernambumo - Ty jej radzisz tabletki prezerwatywe plus sex przerywany! Chyba oszalałas. Po to sie dziewczyna faszeruje hormonami, zeby jeszcze wydawac kase na gumki, czuc dykomfort podczas sexu a partner w gumce tez nie moze czerpac pełnej satysfakcji ze stosunku, bo musi pamietac, zeby w pore wyjąć. I to jest pomoc????

Gość Pernambumo
Jakie tabletki ja radzę, co ? przeczytałaś że piszesz...

Gość Pernambumo
A przerywany stosunek, wyjście w porę niweluje to znacznie +gumka, wiele osób to stosuje...

Jeśli tabletki są prawidłowo stosowane: czyli np nie ma sytuacji, że raz weźmiesz, a raz nie, to nie ma szans, żebyś zaszła, ponieważ tabletki antykoncepcyjne nie dopuszczają do owulacji, więc nie ma jajeczka, które może być zapłodnione. Kobieto, nie stresuj się, bo nie ma czym, stosowałam tabletki kilka lat, jest ok, aktualnie stosuję plastry, też wszystko si:) jednak jeśli masz się stresować i nie mieć przez to przyjemności z seksu, to dla własnego komfortu psychicznego poproś partnera o użycie gumki;)

Gość kurtyna moralnosci
lemonka rozpoczęła temat od tabletek, wiec chyba bierze lub zamierza je brac. Ona tez tak zrozumiała Twój post, ze prezerwatywa i wyskok niweluje... Ja tak to zrozumiałam, jesli opacznie, to przepraszam.

Gość leeemonka
tak cały czas mowa o tabletkach Pernambumo chyba przeoczyła?

Gość Pernambumo
Nie ma sprawy :), ważna jest powaga tematu i dobra rada, rozmowa...

Gość Pernambumo
Same tabletki to nie bardzo się orientuję...

Gość hejja
jakie tabsy bierzesz ? dobrze się po nich czujesz?

Gość leeemonka
microgynon30, czuję się normalnie , tak jak przed braniem

Spokojnie dziewczyno, po pierwszym tygodniu brania już jesteś bezpieczna. Tabletki są stworzone po to, żeby cieszyć się seksem, czerpać z niego przyjemność, a nie się stresować. Czekaj tylko na swojego chłopaka i korzystajcie z możliwości:)

Gość kurtyna moralnosci
lemonka wiem jak ciężko jest uwierzyc, ze tabletki działają i nie potrzeba zadnego dadatkowego zabezpieczenia. Daj sobie czas:) Bardziej bym się stresowała tym pierwszym razem, niz działaniem tabletek:) Zycze powodzenia, pa

Gość leeemonka
dzięki postaram się ;) pierwszego razu nie mogę się doczekać ,bo jużod dłuższego czasu mnie skręca, ale strach był silniejszy...

Gość Pernambumo
Nic co ludzkie nie jest nam obce ;) Ja uważam że nawet z forum można zaciągnąć wiedzy na temat, oby tylko osoby mające tą wiedzę potrafiły się nią podzielić :)

Gość jest jest jest
i to b. realne!!!

Gość studentkaangielskiego
Hej, chyba macie do czynienia z kolejną nieświadomą, mam nadzieję, że będziecie dla mnie wyrozumiałe. Biorę tabletki Yazz już prawie od roku (ale dopiero od końca listopada zaczęłam współżycie; nie pytajcie dlaczego tak a nie inaczej, to mało ważne). Ostatni raz współżyłam bez żadnego zabezpieczenia dokladnie 33 dni temu. Pewnie mnie wyśmiejecie, kolejna taka co się boi ciąży a współżyje. Żałuję że nie przyjrzałam się bliżej forom internetowym o ciąży wcześniej. Mój problem polega na tym, że na tydzień przed współżyciem zapomniałam wziąć jednej tabletki (wzięłam ją na drugi dzień już z następną). I juz potem normalnie brałam. Współżyłam bez dodatkowego zabezpieczenia. Teraz obawiam sie, że jestem w ciąży (studentka, 21 lat), ciągle chce mi się siku i chyba okres mi się spóźnia (nie wiem dokładnie jak to u mnie jest z tym okresem bo powinien się zawsze zaczynać podczas tabletek placebo, a zaczynał się 1, 2 tabletki przed placebo; tym razem ani widu ani slychu, a dzisiaj zażyłam ostatnia tabletkę przed placebo). Jeśli jutro, lub pojutrze się nie pojawi, chyba umrę ze stresu. Moje pytanie brzmi jak duże jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Robiłam dwa testy ciążowe, jeden 7 dni po stosunku - negatywny, i jeden jakos niedawno, tez negatywny, ale robiony po południu, nie rano. Czy mogę im ufać? Poza wymienionymi objawami nie mam żadnych typowych dla ciązy. Byłam też u ginekolog, tylko zapytać o moja sytuację, powiedziała, że jeśli wystąpło krwawienie po stosunku (a wystapiło; tak jakby regularna miesiączka), to raczej nie ma szans, bo one nie wystepuja w trakcie brania tabletek. Mimo to mam nadal obawy... Proszę o odpowiedzi, bardzo proszę.