Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinoweniebo.

pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość malinoweniebo.

Chcę rozpocząć współżycie ze swoim chłopakiem i chciałam zapytać jak Wy przeżyłyście swój pierwszy raz? Boję się bólu i krwawienia... Mam bardzo bolesne miesiączki, często z ich powodu tracę przytomność, czy to może w jakiś sposób wpłynąć na ten "pierwszy raz?" Zaznaczam, że nie jest to prowokacja i liczę na poważne odpowiedzi.

ja tez zawsze mialam bolesne i obfite miesiaczki a 1 raz byl bezbolesny, nie bylo zadnego krawienia itd. facet sie nie zorientowal, ze to byl moj 1 raz niestety u kazdej jest inaczej

Pierwszy raz, najpierw było cięzko włożyć:D Ale jak się rozluźniłam, to już było spoko:) hehe Nie miałam żadnego krwawienia, nawet wtedy mój ówczesny facet mówił, że może go oszukałam, że nie jestem dziewicą:), bo też spodziewał się chyba mega krwi:) Myślę, ze najlepsze na rozluźnienie przy pierwszym razie jest kieliszek winka:)

Gość malinoweniebo.
Czy ból utrzymał się długo? Połączony z krwawieniem będzie dla mnie dużym dyskomfortem, mój chłopak wie, że jestem dziewicą, ale dodatkowo martwi mnie to, że przez swoje kompleksy nie będę mogła się przełamać, za bardzo się zestresuję i nic z tego nie wyjdzie...

Gość malinoweniebo.
sram chuujem 🖐️

A dlaczego się nie leczysz, skoro podczas miesiączek CZĘSTO mdlejesz z bólu?

Gość malinoweniebo.
Naprawdę żadna z Was nie krwawiła? Ciężko mi to pojąć. Myślałam, że krwawienie występuje u każdej kobiety, z tą tylko różnicą, że jedna krwawi bardziej, inna mniej. Czyli najlepiej się rozluźnić? I powinno być ok?

Gość malinoweniebo.
Ewa, 33: Leczę się. Byłam z tym u gin, zrobiłam wszystkie zlecone badania ale usłyszałam tylko, że wszystko jest w porządku i mam pecha bo niektóre kobiety tak właśnie przeżywają okres. Dostałam tabletki przeciwbólowe ale są bardzo silne i trochę "otępiają". Nie mogę sobie na to pozwolić prowadząc auto, czy będąc w pracy (dorabiam sobie po szkole), a ich działanie utrzymuje się przez 2-3 dni. Dlatego wolę już ten jeden dzień przecierpieć i funkcjonować normalnie.

Gość malinoweniebo.
Miałabym jeszcze jedno krępujące pytanie. Obawiam się, że chłopak nie zaakceptuje mnie "tam na dole". Mam trochę asymetryczne wargi sromowe. Myślicie, że to bardzo będzie mu przeszkadzało?

na pewno nie bedzie mu to przeszkadzało. Nie przejmuj się takimi duperelami :) Masz być rozluźniona a nie zastanawiać się nad swoimi wargami sromowymi! :)

ja krwawilam lekko i pozniej dzien po tez mialam krwawienie ale po jedym dniu przeszlo i owszem troche bolalo ale nie bylo najgorzej :P

Gość malinoweniebo.
Ok, to już się tym nie przejmuję :) Po prostu milion rzeczy chodzi mi po głowie. Miał przede mną dwie partnerki, on dla mnie będzie pierwszy. Boję się, że nie dorównam tym poprzednim, nie mam przecież doświadczenia. Nie wiem co lubi, czy mam się wydepilować czy nie... Niefajne są takie wątpliwości.

Gość agata.1982
U mnie krwawienie było spore więc jego brak nie jest regułą. Lepiej przygotuj się na to, że może wystąpić i weź ze sobą tampon, albo podpaskę. Ale przede wszystkim się nie denerwuj ;)

Gość aschoka
ja nigdy nie miałam bolesnych miesiączek, a podczas pierwszego razu bolało i krew lała się jak z zarżniętego świniaka...mi zrobiło się strasznie głupio bo krew była prawie wszędzie, ale mój ukochany szybciutko po mnie posprzątał, ucałował i pocieszał, żebym się tym nie przejmowała :) dziś jest moim mężem :)

Gość malinoweniebo.
krwawiłaś długo "po"?

Gość biedroneczka...
ja podczas swojego pierwszego razu odczuwalam bol i na nastepny dzien mialam mala plamke krwi.nie martw sie to nie takie straszne jak sie wieku osoba wydaje.pamietaj ze musisz byc pewna w 100% ze tego chcesz a wszystko bedzie ok.skoro twoj facet mial 2 partnerki wczesniej tym lepiej przynajmniej bedzie wiedzial jak sie do tego zabrac.ja z moim facetem to mielismy taki problem ze on nie mogl znalesc dziurki i troche mu zajmowalo znalezienie i trafienie to byl nasz wspolny piewrszy raz.

Gość aschoka
jakieś kilka dni krwawiłam tak jak bym okres miała, aż wybrałam się prywatnie do ginekologa bo mnie to martwiło. okazało się, że wszystko ok i z każdym następnym razem było coraz lepiej, już nie krwawiłam, troszkę bolało, ale nie dużo :)

Gość malinoweniebo.
biedroneczka... chciałabym ten pierwszy raz przeżywać z nim wspólnie, ale czasu żadne z nas nie cofnie. To , że miał 2 partnerki ma swoje plusy (największy już wymieniłaś ;) ) ale też minusy. Boję się, że to ja nie będę wiedziała co i jak, a też chciałabym sprawić mu przyjemność, a nie leżeć jak kłoda.

Gość malinoweniebo.
aschoka nie wiedziałam, że można aż tak... Mam nadzieję, że nie przytrafi mi się taka powódź i to przez kilka dni... nie wiem jak zareagowałby mój chłopak, jego poprzednie dziewczyny miały partnerów prz.ed nim. Pewnie oboje w takim wypadku zaczniemy panikować..

Gość yuuyuyuyuyu
ja widze jeszcze większy plus : jest o wiele większe prawdopodobienstwo,że będziesz jego ostatnią kobietą,już tą na zawsze.No i mniejsze prawdopodobieństwo zdrady.Facet ma juz porownanie,nie bedzie go tak ciągnąc do innych.Podobno facet jest tak uwarunkowany biologicznie,ze nie moze spac z jedna partnerką przez całe życie,ale z dwoma juz tak.A on miał już dwie.Kiedys tez myslalam,ze najlepiej miec prawiczka,ktory by tylko ze mną to robił,ale zmienilam zdanie po rozmowach na te tematy z kilkoma facetami.ktorzy nie sa wclae ruchaczami czy cos,normalni faceci. Zdecydowanie wole być tą ostatnią,niż tą pierwszą.

Gość yuuyuyuyuyu
e tam,to nawet lepiej,bo bedzie z Toba bardziej wyjatkowo niż z tamtymi.Facet tez poczuje sie bardziej wyjątkowo - że jest 1 z którym chcesz to zrobić,któremu tak zaufałaś,że Cie "otworzy" ;)

Gość malinoweniebo.
yuuyuyuyuyu hmm... nie wpadłabym na to ;) Chociaż myślę, że nie ma co uogólniać, nie każdego faceta ciągnie do zdrady. Są tacy, którzy potrafią całe życie kochać się z jedną kobietą ale i tacy, którzy pomimo głębszych uczuć, które żywią do swoich życiowych partnerek nie potrafią oprzeć się zdradzie. Myślę, że to czy facetowi wystarcza jedna kobieta czy też nie związane jest z tym jaki jest seks. Jeśli kobieta potrafi go zadowolić to nie szuka innej... gorzej kiedy tak nie jest.

Gość biedroneczka...
nie martw sie skoro twoj facet wie ze jestes dziewica to zrozumie ze nie wiesz co i jak.zobaczysz z czasem sie dogadacie w lozku.to nie jest tak ze ludzie sie poznaja i odrazu wszystko wiedza co i jak w lozku.na to potrzeba czasu.ja z moim facetem tez nie wiedzielismy przez kilka miesiecy co i jak z czasem ja mu mowilam co lubie albo pokazywalam a on mi.w tym nie ma nic dziwnego.bo co innego jak bys po pewnym czasie wspolzycia np.po miesiacu lerzala jak kloda a co innego gdy to twoj pierwszy raz.pamietaj ze ty tez musisz starac sie wlozyc w to cale serce i tez sie starac a wszystko z czasem przyjdzie.i nie martw sie ze facet bedzie cie porownywal bo jak moze cie porownywac nie znajac twoich mozliwosci?na poczatku napewno bedzie podekscytowany twoim cialem i wogle nie bedzie nawet myslal o innych a tym bardziej zeby cie porownywac.moze w przyszlosci bedzie cie porownywal bo taka natura meska ale teraz nie masz sie czym przejmowac.daj z siebie wszystko a nawet nie bedzie mial do czego porownywac.

Gość malinoweniebo.
biedroneczka... pewnie masz rację ;) ale nie zmienia to faktu iż chciałabym spełnić również jego pragnienia i boję się, że nie podołam. Nie wiem jak wielkie ma doświadczenie i co robił z tamtymi dziewczynami... Trochę mnie to ciekawi ale chyba lepiej żebym o tym nie wiedziała.

Gość dla mnie świeży temat
swój pierwszy raz przeżyłam kilka dni temu. Również mam bardzo bolesne miesiączki. Podobnie jak u poprzedniczki był u mnie problem z włożeniem... Jednak po rozluźnieniu się nie odczuwałam już szczególnego bólu. Co do krwi to również jej nie było. Tzn wcześniej moja błona została przebita palcem... Jednak wtedy również zbytnio nie krwawiłam. Krew zauważyłam dopiero gdy poszłam wziąć prysznic.

Gość malinoweniebo.
W jakim jesteś wieku? Mam nadzieję, że ja również nie będę krwawić...

Gość dla mnie świeży temat
Mam 22 lata. Tobie radzę najpierw zacząć od pettingu i podobnych pieszczot. Wtedy lepiej poznacie swoje ciało i będziesz się mniej krępować przy tym pierwszym razie.